• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۴۰۹۲۸
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۱
کرمانشاه » اجتماعی

آنچه که درباره کبد چرب باید بدانیم

کبد چرب یکی از مهمترین و شایعترین بیماری‌های مزمن کبد است که به علت تجمع بی رویه چربی در داخل بافت و سلول‌های کبد ایجاد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، آنچه که باید درباره کبد چرب بدانیمبه گفته یک فوق تخصص گوارش و کبد چاقی،کم تحرکی، مصرف غذا‌های پرکالری  همچون فست فوت‌ها ،چربی‌ها و شیرینی‌ها و عوامل ژنتیکی از دلایل  ابتلا به بیمار‌ی کبد چرب محسوب می شوند.
دکتر همایون بشیری با بیان اینکه کبد چرب در بروز بیماری‌های دیگر همچون فشار خون، دیابت، بیماری‌های عروق قلبی و مغزی، سیروز کبدی و سرطان‌ کبد  نقش دارد خاطر نشان کرد: ابتلا به این بیماری مختص به سن خاصی نیست و در تمام گروه‌های سنی دیده می شود.
این فوق تخصص گوارش و کبد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: کبد چرب علامت بالینی مشخصی ندارد و افراد چاق، کسانی که مبتلا به  دیابت هستند و افراد دارای سابقه ابتلا به بیماری‌های عروق قلبی، فشار خون و عروق مغزی  باید از نظر ابتلاء به بیماری  کبد چرب مورد بررسی قرار گیرند.
دکتر بشیری افزود: اگر کبد همراه با التهاب باشد ممکن است فرد با علائمی همچون خستگی، کوفتگی و کمبود انرژی بویژه در ساعات اولیه روز مواجه شود، اما از این  علائم نیز نمی‌توان به عنوان علائم اختصاصی ابتلا به کبد چرب یاد کرد.
وی با بیان اینکه کبد چرب نشانه یک اختلال متابولیسم در بدن است و نشان می‌دهد سوخت و ساز بدن کم و مناسب وضعیت جسمی فرد نیست گفت: سوخت و ساز کم بدن ممکن است فرد را مستعد دیابت، بیماری‌های عروق قلبی، تنگی عروق مغزی و فشار خون کند.
دکتر بشیری گفت: انجام سونوگرافی بویژه فیبرواسکن از روش‌های دقیق برای تشخیص روند پیشرفت و یا بهبود بیماری است.
این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: در صورت بی توجهی به این بیماری بتدریج بافت کبد ضعیف شده و بیماری به نام سیروز کبدی ایجاد می‌شود که در آن کبد دیگر به حالت عادی باز نمی‌گردد.
وی افزود: با تغییر سبک زندگی، انجام ورزش‌های هوازی مثل پیاده روی به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه، طناب زدن، کوهنوردی ،دوچرخه سواری، پرهیز از مصرف مواد غذایی چرب و شیرین و کاهش مصرف نان و برنج می‌توان به کنترل و درمان این بیماری کمک کرد.
دکتر بشیری از مبتلایان به بیماری کبد چرب خواست برای تعیین نوع ورزش با پزشک متخصص مشورت کنند چرا که گاهی ممکن است پزشک انجام فعالیت‌های ورزشی را بعد از تجویز رژیم غذایی مناسب به منظور کاهش وزن توصیه کند.
وی مصرف سبزیجات و میوه های تازه و افراط نکردن در خوردن میوه های شیرین و همچنین خوردن یا نوشیدن روزانه یک یا دو فنجان قهوه را برای کنترل این بیماری مفید دانست.
کبد یکی از اعضا حیاتی بدن است که نقشی مهم در توزیع و تنظیم انرژی ، ذخیره کردن مواد غذایی، تولید هورمون‌ها و دفع سموم بدن دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، شنبه ۱۲ اردیبهشت
آتش سنگین مقاومت اسلامی لبنان به مواضع صهیونیست ها
استفاده ایران از حق خود در تنگه هرمز
آغاز فصل نوین مدیریت خلیج فارس
هشدار شرکت‌های بزرگ نفتی آمریکا: به پرتگاه نزدیک می‌شویم
صدور دستور کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان
رهبر دموکرات های سنا: ترامپ مزخرف می گوید
روند اجرایی مگاپروژه سرمایه‌گذاری میدان امام (ره) تسریع یابد
قربانپور: سامانه بارشی جدید از دوشنبه وارد آذربایجان غربی می شود
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
شنیده شدن صدای چندین انفجار در اربیل عراق
سه فقره تصادف در آذربایجان غربی ۱۲ مصدوم برجای گذاشت
تداوم حماسه شب های اقتدار ملی در ارومیه در موج شصت و دو
حدود ۴۰ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
آسمانی شدن مادر شهیدان توکلی
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
تظاهرات بحرینی‌ها علیه آل خلیفه
ورود بیش از ۶۵۰۰ زائر ایرانی به شهر پیامبر
نقش کلیدی زنجان در پایداری اقتصاد کشور با تولید ۱۴ میلیون تن مواد معدنی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
صدور دستور کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)