به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از سارایوو ؛ موسسه جهانی حلال وابسته به اتاق بازرگانی ایران با مرکز حلال کرواسی موافقتنامه همکاری امضا کردند.
محمدرضا کرباسی مدیرکل مرکز تحقیقات و اطلاعرسانی اتاق اسلامی (ایکریک) و معاون بینالملل اتاق ایران در حاشیه مراسم امضای موافقتنامه همکاری با مرکز حلال کرواسی، هدف از این اقدام را شناخت و ارتباط بیشتر تجار کشورمان با بازار منطقه بالکان و برنامهریزی برای افزایش سهم صادرات محصولات حلال ایران به کشورهای منطقه عنوان کرد.
این توافقنامه روز سه شنبه ۲۷ مهر ماه به امضای محمدرضا کرباسی و آلدین دوگونیچ رئیس مرکز حلال کرواسی رسید.
کرباسی گفت در منطقه بالکان تعداد قابلتوجهی از مسلمانان زندگی میکنند، بنابراین بازار مناسبی برای کالاهای حلال ایران به شمار میآید. طی سالهای گذشته مذاکراتی را با مجموعه مدیران متولی حلال در منطقه بالکان داشتیم و بهتازگی روند مذاکرات به سمتی رفت که شکل دادن به همکاریها در چارچوبی تعریف شده بین ایران و کرواسی امکانپذیر شد.
معاون بین الملل اتاق ایران با اشاره به همکاری سفارت ایران در کرواسی و وزارت امور خارجه در راستای تدوین این موافقتنامه، تصریح کرد: طبق توافق انجام شده قرار است در وهله اول مبادله اطلاعات انجام شود و سپس وارد فاز تحقیقات و مطالعات کارشناسی شویم. در این مطالعات موارد مصرف در منطقه بالکان و سایر کشورهای منطقه ملاک قرار میگیرد. یکی دیگر از موضوعاتی که در این موافقتنامه مورد توجه قرار گرفت برگزاری اولین نشست حلال بین ایران و منطقه بالکان در تهران به میزبانی اتاق ایران و موسسه جهانی حلال در سال آینده است.
معاون بینالملل اتاق ایران خاطرنشان کرد: قرار شد اواخر سال ۲۰۲۲ در دومین همایش تجاری حلال بالکان در زاگرب حضور پیدا کنیم. بدون شک این رفتوآمدها موجب میشود ظرفیت بازار صادراتی خود را بهتر بشناسیم و سهم خود را از این بازار افزایش دهیم. باید بهگونهای عمل شود تا نگاه کشورها به ایران نگاهی بلندمدت باشد.
وی ضمن انتقاد از کم توجهیها به این حوزه مهم در گذشته گفت: امروز که مدیران و متولیان موضوع حلال در منطقه بالکان انگیزهای برای همکاری با ایران پیدا کردهاند فرصت مناسبی است تا از آن برای منافع اقتصادی دو طرف استفاده کنیم.
مدیرکل ایکریک ادامه همکاریها در حوزه حلال با کشورهای شرق اروپا را دستور کار موسسه جهانی حلال دانست و تأکید کرد: تعداد قابلتوجهی از کشورهای شرق اروپا درخواست ایجاد نمایندگی از موسسه جهانی حلال داشتند. بدین ترتیب طبق برنامهریزیهای صورت گرفته سعی شده تا در شروع کار این تفاهم و توافق بین ایران و منطقه بالکان را توسعه دهیم و تنها بر اساس یک استاندارد حلال آنهم استاندارد مورد تأیید سازمان همکاریهای اسلامی جلو برویم و سپس با همکاری هم با استفاده از ظرفیتهای شکل گرفته وارد بحث همکاریهای تجاری در حوزه حلال شویم.
با انعقاد این موافقتنامه همچنین ارتباط حدود ۲۲۰۰ شرکت مرتبط با صنعت حلال در ایران و کرواسی تسهیل میشود.
اولین «کنفرانس تجارت حلال ایران و بالکان» نیمه اول ۱۴۰۱ در تهران برگزار میشود.