• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۲۷۶۹۰۱
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۹
سمنان » علمی فرهنگی
دانستنی های سلامت

نشانه هایی از زنگ خطر دیابت

دیابت معمولا در افراد بالای ۴۰ سال یا دارای سوابق وراثتی بروز می‌کند و فاکتور‌های مختلفی مثل اضافه‌وزن، کم‌تحرکی، چربی یا فشار خون بالا در ابتلا به این بیماری مؤثر هستند.

نشانه هاییاز زنگ خطر دیابتبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان، هنگامی که بدن توانایی ذخیره‌ی گلوکز یا استفاده از آن را نداشته باشد، این ماده به جای تبدیل شدن به انرژی لازم برای فعالیت‌های بدن، به جریان خون بازمی‌گردد و بدن عکس‌العمل نشان می‌دهد. در این حالت فرد به دیابت نوع ۲ یا همان دیابت بزرگسالان مبتلاست که دیابت غیروابسته به انسولین هم گفته می‌شود. در این بیماری بدن توانایی لازم برای تولید انسولین یا استفاده‌ی درست از آن را ندارد.

 نشانه‌های دیابت در تشنگی مفرط، تکرر ادرار، بی‌حسی و خواب رفتن دست و پا خلاصه نمی‌شود. دیابت نوع ۲ نشانه‌های پنهانی دارد که بعضی از آن‌ها ممکن است گمراه‌کننده باشند.

شخص متوجه تغییرات پوستی ناخوشایند می‌شود
نشانه هاییاز زنگ خطر دیابتهنگام بروز این تغییرات فرد متوجه قسمت‌هایی تیره و ضخیم‌تر روی پوستش می‌شود و لکه‌های زبر و مخملی روی سطح پوست به‌خصوص در نواحی چین‌خوردگی‌ها یا جا‌هایی که پوست بدن تا می‌شود، مثل نواحی پشت گردن، آرنج، قوزک پا یا پنجه ها‌ی دست به چشم می‌خورند. این ضایعات پوستی اغلب، هشدار می‌دهند که سطح قندخون بیش از حد بالا رفته است و در واقع علامت بروز دیابت هستند.

البته این اختلالات پوستی که اکانتوزیس نیگریکانس (Acanthosis nigricans) نامیده می‌شوند ممکن است ریشه‌ی وراثتی داشته باشند یا به دلیل مشکلات هورمونی به‌وجود بیایند.
زمانی که فرد مبتلا به دیابت می‌شود، انسولین بالا، رشد سلول‌های پوست و ملانین (رنگدانه ها‌ی طبیعی) پوست را افزایش می‌دهد. تراکم رنگدانه‌های تولید شده، باعث به‌وجود آمدن لکه‌های تیره‌تر و مخملی‌شکل روی پوست می‌شوند.
اگر فرد کمتر از ۵ کیلوگرم وزن از دست داده باشد، یعنی به تازگی به دیابت مبتلا شده است و این احتمال وجود دارد که بیماری خفیف‌تر باشد و بتوان این ضایعات پوستی را مداوا کرد. در غیر این‌صورت متخصص پوست می‌تواند با استفاده از لیزردرمانی یا درمان‌های موضعی آن‌ها را از بین ببرد.

بینایی فرد بدون هیچ دلیلی بهتر می‌شود
نشانه هاییاز زنگ خطر دیابتاگر ناگهان متوجه شُدید می‌توانید عینک‌تان را کنار بگذارید، اصلا چیز خوبی نیست! پس هیجان‌زده و خوشحال نشوید. هوارد باوم (Howard Baum)، استادیار پزشکی بخش دیابت دانشگاه واندربیت (Vanderbilt) در این‌باره معتقد است: «هرچند همه فکر می‌کنند تاری دید یا کم شدن بینایی یکی از نشانه‌های دیابت است، اما در حقیقت بهبود بینایی فرد هم می‌تواند یکی از نشانه‌های دیابت باشد.»
او می‌گوید: «من تا به حال بیماران زیادی داشته‌ام که وقتی قند خون‌شان بالا می‌رود، دیدشان قوی‌تر می‌شود و زمانی که مراحل درمانی را آغاز می‌کنند، دوباره باید عینک بزنند.»
دیابت در واقع سطح مایعات بدن را تغییر می‌دهد و آن‌ها را در اطراف بدن و اندام‌های دیگر پخش می‌کند، چشم‌ها هم یکی از این اندام‌ها هستند که، چون سطح مایعات در آن‌ها ثابت نیست، بینایی دچار نوسان می‌شود.

شخص دچار خارش ها‌ی متناوب و شدید می‌شود
نشانه هاییاز زنگ خطر دیابتاز آنجایی که دیابت موجب اختلال گردش خون می‌شود، بدن خشکی و درد را تجربه خواهد کرد.
باوم در این‌باره این‌طور توضیح می‌دهد: «از آنجایی که تعدادی از بیمارانی که دیابت آن‌ها تازه تشخیص داده شده بود، از خارش اندام‌های انتهایی بدن‌شان مثل انگشتان دست و پا شکایت داشتند، پزشکان این علامت را هم در کنار سایر نشانه‌های دیابت قرار دادند.»
چنانچه استفاده‌ی منظم از مرطوب‌کننده‌ها این مشکل را برطرف نکند، توصیه می‌شود حتما فرد مبتلا در مراجعه‌ی بعدی خود به پزشک، موضوع را با او در میان بگذارد.

شنوایی فرد کمتر می‌شود
نشانه هاییاز زنگ خطر دیابتاگر به خودتان آمدید و دیدید که مدام در حال زیاد کردن صدای تلویزیون هستید یا هنگام گفتگو با دیگران تا زمانی که چندبار حرف هایشان را با صدای بلند تکرار نکنند چیزی از مکالمه‌تان نمی‌فهمید، حتما از پزشک‌تان بخواهید برای‌تان یک آزمایش قندخون بنویسد.
از دست دادن شنوایی یا کم شدن آن می‌تواند از اولین علائم بروز دیابت باشد. افراد مبتلا به قندخونِ بالا‌تر از سطح نرمال که هنوز نشانه‌های دیابت در آن‌ها مشاهده نشده است، ۳۰ درصد بیشتر از کسانی که سطح گلوکوز خون‌شان نرمال است ممکن است دچار آسیب شنوایی شوند.
محققان بر این باورند که دیابت رگ‌های خونی و اعصاب گوشِ داخلی را دچار آسیب می‌کند و این آسیب، شنوایی فرد را کمتر از حد معمول می‌کند.

فرد خروپف می‌کند
نشانه هاییاز زنگ خطر دیابتاسامه حمدی (Osama Hamdy) مدیر بخش دیابت مرکز بوستون می‌گوید: «حدود نیمی از بیماران دیابتی نوع ۲ هنگام خواب، اختلال تنفسی دارند.» بنابراین اگر فردی فهمید که در خواب با صدای بلند خروپف می‌کند یا در طول روز خیلی خواب‌آلود است، هر چه زودتر بهتر است تست قندخون بدهد. یک رابطه‌ی مهم بین این اختلال تنفسی خواب و دیابت وجود دارد؛ بدن بیماران مبتلا به این اختلال تنفسی، هنگام خواب هورمون استرس منتشر می‌کند و سطح قندخون را بالا می‌برد.
‌

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف بذر شاهدانه قاچاق در مهریز
آشنایی دانش آموزان فرخشهر با گونه‌های گیاهی و جانوری شاخص چهارمحال و بختیاری
حمایت از تیم‌های دانش‌بنیان برای کاهش وابستگی به واردات
۱۰ برابر شدن آب سد شهیدکاظمی بوکان
آغاز واگذاری بیش از ۸ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی
نمایشگاه ملی صنایع‌دستی نوروز ۱۴۰۵ در چالوس برگزار می‌شود
اهدای بیش از ۴ هزار ۷۰۰ جلد کتاب به کتابخانه‌های ارتش
تاکید بر آموزش حقوقی اصناف در دیدار رئیس دادگستری ماهان با بازاریان
رسیدگی میدانی به مسائل و مطالبات عمومی مردم خراسان جنوبی
محور‌های مواصلاتی ۲۱ استان تحت تاثیر شرایط جوی است
توزیع کارت آزمون دکتری ۱۴۰۵ از فردا ۱۹ بهمن
مشکل آب، بهداشت و جاده سازی سمنان پیگیری می شود
برپایی میز خدمت قضایی در رباط کریم
جامه سفید برف زمستانی بر قامت غرب استان اصفهان
سرعت در دستیابی به سازش و کاهش هزینه‌ با ارجاع پرونده‌ها به صلح‌یاران
آیین تکریم و معارفه فرمانده جدید انتظامی شهرستان نایین
پیش بینی ۹۲ نیروگاه جایگزین برای شرایط نیاز در کشور داریم
افتتاح ۵۳ طرح عمرانی و خدماتی در بخش رضویه مشهد
صادرات ۲۲۴ میلیون یورو صنایع دستی ایران
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب ۱۷ بهمن
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
شکارچیان متخلف در دام قانون
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
وقتی خبر، ترس شلیک می‌کند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)