• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۹۲۳۳۸
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

درخواست برای اهدای خون در نوروز و ماه رمضان

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: اگر در ۱۴ روز تعطیلات نوروزی مراجعه کاهش یابد، در ۱۵ روز ابتدایی ماه رمضان مقداری دچار کاهش ذخایر خون می‌شویم.

درخواست برای اهدای خون در نوروز و ماه رمضانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر مصطفی جمالی درباره وضع اهدای خون در کشور افزود: تفاوت نوروز امسال نسبت به سال‌های قبل این است که موج ششم کرونا را داشتیم که این موضوع مقداری منجر به کاهش مراجعه برای اهدای خون شد، از طرفی اواخر اسفند اعمال جراحی به طور معمول افزایش می‌یابد و مصرف بالا می‌رود.

وی ادامه داد: در عین حال تعطیلات نوروزی امسال با ماه مبارک رمضان مصادف می‌شود و در تعطیلات عید و ماه مبارک رمضان آمار اهدای خون کاهش می‌یابد؛ هر یک از این موارد به تنهایی منجر به کاهش ذخایر خون می‌شود، امسال این موارد در کنار یکدیگر قرار گرفته است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه البته هم اکنون وضع ذخایر قابل قبول است، گفت: نکته مهم این است که مردم در ایام تعطیلات عید برای اهدای خون مراجعه بالایی داشته باشند تا میزان ذخایر خون در ماه مبارک رمضان کاهش پیدا نکند، زیرا اگر در این ۱۴ روز تعطیلات نوروزی مراجعه کاهش یابد، در ۱۵ روز ابتدایی ماه مبارک رمضان مقداری دچار کاهش ذخایر می‌شویم.

جمالی افزود: بنابراین از مردم می‌خواهیم تعطیلات عید برای اهدای خون مراجعه کنند، در عین حال در ماه مبارک رمضان نیز مردم می‌توانند از دم افطار تا سحر برای اهدای خون مراجعه کنند؛ اهدای خون در ۱۴ روز ابتدایی سال جدید و ۲۰ روز ابتدایی ماه رمضان برای حفظ ذخایر خون بسیار واجب است و اگر مردم برای اهدای خون در این ایام مراجعه کنند، بسیار خوب است.

وی با بیان اینکه شعار انتقال خون در سال جدید «سال جدید را با اهدای خون آغاز کنید» است، ادامه داد: در همه استان‌ها عمده مراکز اهدای خون باز هستند و نسبت به سال‌های قبل مراکز فعال‌تر خواهند بود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: البته در همه استان‌ها اطلاع‌رسانی لازم درباره نحوه فعالیت مراکز اهدای خون انجام می‌شود. اکنون ذخایر خون قابل قبول است و امیدواریم با حضور مردم، این دوره دشوار هم طی کنیم.

جمالی درباره اهدای پلاکت افزود: از آنجایی که طول عمر پلاکت سه روز است، بنابراین اگر مراجعه کاهش یابد، یکی از مواردی که در آن دچار مشکل جدی می‌شویم، موضوع پلاکت است، بنابراین لازم است که مراجعه روزانه برای اهدای خون یا اهدای پلاکت وجود داشته باشد تا سطح پلاکت حفظ شود.

وی ادامه داد: بعد از اهدای خون، پلاکت از آن جدا و برای بیماران استفاده می‌شود، در عین حال از طریق پلاکت فرزیس نیز می‌توان پلاکت مورد نیاز را دریافت کرد که حجم و کیفیت پلاکتی که در این روش دریافت می‌شود، بسیار بهتر است، البته فرآیند آن مقداری طولانی‌تر است، اما کیفیت و حجم پلاکت در این روش بسیار بهتر است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سپاه ستون استوار امنیت و آرامش کشور است
الزام همه دستگاههای اجرایی به رعایت دستورالعمل‌های پدافندی
تقویت پدافند زیستی با محوریت کنترل آلودگی‌های صنعتی و بیماری‌های نوپدید
افزایش جریمه توقف کامیون‌های سنگین درمعابر شهر یزد تا ۲۵۰ هزار تومان
آسفالت بخشی از محور سخت گذر کفمه اندیکا
رونمایی پوستر یازدهمین جشنواره سراسری موسیقی بیت و حیران در سردشت
خدمات رایگان تشخیص و درمان هپاتیت در قم
بهره‌برداری از مدرسه خیّرساز «راه ایمان» در بندرعباس
۱۲۰ ثانیه از خبر‌های ۱۰ آبان قم
روایت دردناک مدیر بیمارستان التحریر از وضعیت پیکر شهدای غزه
دو نفر دیگر در ارتباط با سرقت از لوور بازداشت شدند
رایزنی برای تشکیل اتحادیه کاراته کشور‌های حاشیه دریای خزر در روسیه
راهیابی دانش آموز بوکانی به مسابقات جهانی مهارت شانگهای
گلایه از آلودگی زیست محیطی تهران
شهرستان ورامین به ۲۷ مدرسه جدید نیاز دارد
تاب‌آوری استان اردبیل در شرایط بحرانی ارتقا پیدا می‌کند
درمانگاه سرپایی بیمارستان حضرت رسول (ص) جوانرود افتتاح شد
کشف ۱۷ هزار لیتر سوخت قاچاق در اهواز 
محاصره ۱۷۷ هزار سودانی در شهری سوخته
اختلال در شبکه ارتباطی شرق مازندران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
میدان امیر چخماق یزد
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)