• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۴۲۳۶۲
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۸
اقتصادی

واردات خودرو یکی از اهرم‌های تنظیم بازار

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو گفت: احتمال عرضه به میزان مناسب در بازار خیلی زیاد، اما زمان بر خواهد بود، اما نتیجه‌ای که حاصل شد بحث واردات خودرو می‌تواند یکی از اهرم‌های تنظیم بازار شود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مهدی دادفر دبیر انجمن وارد کنندگان خودرو در برنامه پارک شهر رادیو تهران در مورد جزئیات مصوبه واردات خودرو که در هیئت وزیران به تصویب رسید گفت: پیش نویس مصوبه هیات وزیران تهیه شده و در یک سطح حداقلی واردات را در نظر گرفتند و امیدوارم روز یکشنبه هیئت دولت پیش نویس را هم تصویب کند؛ احتمال این که عرضه به میزان مناسب در بازار انجام شود خیلی خیلی زیاد، اما زمان بر است و تاکید می‌کنم که از زمان تصویب تا اجرا باید منتظر بمانیم تا دستورالعمل‌های مربوطه و استاندارد‌ها و شیوه‌های قدیمی و جدید به چه صورت خواهد بود، اما گشایشی است بعد از ۴ سال محدودیت و بازار بهم ریخته و نامنظم به این نتیجه رسیدند که بحث واردات خودرو یکی از اهرم‌های تنظیم بازار می‌تواند، باشد.

دادفر درباره این پرسش که مردم با چه قیمتی انتظار داشته باشند خودروی خارجی به دستشان برسد، افزود: در حال حاضر یک سقف عددی و ارزی در نظر گرفته شده است و دقیقا عددش را نمی‌دانم، ولی فکر نمی‌کنم بیش از ۲۰ هزار دلار باشد، چون بحث، بحث نگاه به تنظیم بازار است و کاهش قیمت خودرو‌هایی که رقیب دو خودروساز داخلی باشند.

وی در ادامه با بیان این مطلب که خودروی ۲۰ هزار دلاری با چه قیمتی به دست مردم خواهد رسید، گفت: قوانین و مقررات سابق هیچ تغییری نکرده یعنی تعرفه‌ها و عوارض همان است علی الخصوص یک مشکل جدیدی که وجود دارد، نرخ ارز محاسباتی برای تعرفه و همچنین عوارض نرخ ارز بازار آزاد است با اختلاف خیلی کم، لذا اگر قبلا نرخ ارز نیمایی و ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی بود الان عوارض تعرفه ۴۲۰۰ تومانی نیست و نرخ ارز بازار آزاد است، حالا شما قیمت خودرو در مبدا را به علاوه تعرفه، عوارض، ۹ درصد ارزش افزوده و ... اضافه کنید.

دادفر درباره با احتساب ۲۰ هزار دلار برابر با ۶۰۰ میلیون تومان شود چقدر تعرفه و عوارض را شامل می‌شود، اضافه کرد: ما می‌گوییم ۷۰ درصد، ۹ درصد ارزش افزوده دارد و ۳ درصد شماره گذاری و به علاوه کسانی که خودرو وارد و در این حیطه مشغول به فعالیت هستند، سودی را برای خود در نظر می‌گیرند و مخارج حمل و نقل و عوارض و ... با این حساب تقریبا رنج خودرو‌هایی که وارد می‌شود بین ۹۰۰ میلیون تا یک میلیارد و ۲۰۰ الی ۳۰۰ میلیون تومان است.

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو درباره احتمال واردات خودروی دست دوم گفت: اصلا روی این موضوع هیچ بحثی نیست و اگر چنین اتفاقی بیافتد، قیمت‌ها شدیدا کاهش پیدا خواهد کرد، دفعات قبل یعنی یک سال پیش در مصوبه چنین موضوعی بود، اما حذف شد؛ انواع قیود و ساختار‌ها و محدودیت‌های خاص این مصوبه در حال زیاد شدن، اما مفید و خیلی خوب است و بسیاری از دوستان در وزارت صمت و کمیسیون اقتصادی دولت تلاش کردند بتوانند با دیگر قوانین منطبق کنند که اقدام شود.

وی افزود: آخرین قانونی که ذیل قانون ساماندهی بازار خودرو، ماده ۴ آن آمده بود که واردات صرفا به ازای صادرات خودرو باید باشد که این امر معضل شدیدی را ایجاد کرده بود، اما به لطف خدا تسهیل و به نقطه مشترکی رسیدند.

دادفر در پاسخ به این سوال که مبدا واردات خودرو چین است یا نقاط دیگری هم مدنظر قرار گرفته است، گفت: ما هنوز تحریم هستیم و احتمالا از چین خودرو وارد خواهیم کرد چراکه در حال حاضر ارتباط مستقیم با خودروساز‌های جهان نداریم و اگر اتفاقی هم صورت گیرد از بازار‌های غیر رسمی تامین خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دلجویی نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثاگران کشور از خانواده شهدا در چهارمحال و بختیاری
روند اجرایی طرح مسکن ملی در پارس آباد
اختصاص ۶۰۰ میلیارد بودجه به طرح های آبخیزداری دماوند
عطرافشانی گلزار شهدای جنگ تحمیلی سوم در نقده
سپاه: مقتدرانه از حقوق ملت ایران در خلیج فارس دفاع می‌کنیم
دستگیری فروشنده سکه و اسکناس جعلی در کلاردشت
برگزاری اینوتکس ۱۴۰۵ در شهریور امسال
توجه ویژه آیت الله سیستانی به وضعیت خانواده‌های شهدای جنگ تحمیلی ایران
تجلیل از پاسداران طبیعت در منطقه خانگرمز تویسرکان
حفظ ذخایر خلیج فارس با بهره برداری مسئولانه
محسن سیفی کفشگری سرپرست بانک ملی ایران شد
احیای کارخانه نساجی شماره یک قائم‌شهر
خلیج فارس، امانت نسل های آینده
دشت شقایق‌ کدکن؛ انعکاس بهشت خدا بر زمین
اجتماع جان فدایان ایران امام رضایی
تایلند به‌دنبال ایجاد پل زمینی در پی محدودیت در تنگه هرمز
سرمایه انسانی؛ محور عبور صنعت مس از شرایط ناپایدار اقتصادی
توزیع جهیزیه به زوج های چرامی به میمنت میلاد امام رضا(ع)
فعالیت گروه خادمیاران رضوی در نیشابور
پیش بینی افزایش دما و وقوع گردوخاک محلی در خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ وگنده‌گویی وزیرخزانه‌داری آمریکا
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)