• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۵۸۱۱۱
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۱
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی برگزار شد

نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی در سه بخش هم اندیشی درتالار رودکی برگزار شد .

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط‌عمومی و امور بین‌الملل بنیاد رودکی، نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی برگزار شد(برداشت‌ها از چیستی و جایگاه این ارکستر) در سه پنل با موضوع «تبارشناسی اصطلاح ملی، ورود این اصطلاح به ادبیات موسیقی ایران و دلالت‌های آن»، «سازبندی و کارگان (رپرتوار) ارکستر ملی» و «ارکستر ملی، گذشته، حال و آینده»  در تالار رودکی برگزار شد.
بابک خضرائی دبیر علمی همایش درباره روند شکل‌گیری این همایش گفت: در تابستان سال 1400 در شورای هنری ارکستر ملی ایده‌ای مطرح شد که برای ادامه‌ی کار ارکستر ملی و نگارش اساسنامه جدید، نیازمند مطالعات و آگاهی از نظر صاحب‌نظران هستیم و بر این اساس اعضای شورا پیشنهاد برگزاری همایشی به این منظور را مطرح کردند.
او در ادامه افزود: سپس از من، به عنوان دبیر علمی این همایش دعوت بعمل آمد و این افتخار را یافتم که در جلسات شورا شرکت کنم و مباحثی را با یکدیگر دنبال کرده و هم اندیشی هایی(پنل) را طراحی کنیم و صاحبنظران این حوزه را شناسایی و از آن‌ها برای شرکت در همایش دعوت کردیم.
دبیر علمی نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی یادآور شد: ما از مهرماه سال گذشته تا فروردین ماه سال جاری، جلسات متعددی را با اعضای شورا تدارک دیدیم و به مرور مباحث پرداختیم. البته برخی از این مباحث به دلایلی عملیاتی نشد اما بخش بیشتر آن‌ برای برگزاری پنل‌ها آماده شد. به صورت کلی طراحی این هم اندیشی ها(پنل) بسیار زمانبر بود و بسیار به آن‌ها فکر شد.
او اضافه کرد: سپس فراخوانی به منظور ارسال مقاله‌ها منتشر شد وعده‌ای نیز مقالات خود را برایمان ارسال کردند و تعدادی از آن‌ها را انتخاب و ویرایش و صفحه‌آرایی شد و امیدوارم در نخستین فرصت منتشر شوند.
خضرائی درباره نحوه انتخاب سخنران‌های پنل‌های برگزار شده، عنوان کرد: به این منظور به صورت کلی دو معیار را در نظر گرفتیم؛ نخست اینکه سخنرانان در حوزه‌های مورد بحث توانایی خود را اثبات کرده باشند و دوم اینکه از طیف‌های گسترده و مختلف باشند. به این معنی که همانطور که قرار است ارکستر ملی متعلق به همه باشد، ما خیلی اصرار داشتیم تا گروه‌های مختلف فکری نیز در این پنل‌ها حضور داشته باشند.
او افزود: هرچند که به دلیل محدودیت‌هایی ازجمله اینکه بسیاری از سخنران‌ها در سفر و یا خارج از کشور بودند و یا مشکلات شخصی و مواردی چون بیماری و مسائلی از این دست داشتند، حضور بعضی صاحبنظران را از دست دادیم.
او درباره استقبال مخاطبان از برگزاری این سه هم اندیشی گفت: از آنجا که این پنل‌ها جنبه تخصصی داشتند، طبیعتاً مخاطبان خاصی را در بر می‌گیرند. با توجه به اینکه در دو روز برگزاری این  هم اندیشی ها (پنل )با شرایط تعطیلی تهران در پی آلودگی هوا مواجه بودیم، از سوی متخصصان و دانشجویان مقاطع مختلف رشته موسیقی استقبال خوبی از این همایش انجام شد.
او ضمن اشاره به اینکه مباحث مطرح شده در سه هم اندیشی برگزار شده، ضبط شده است، تصریح کرد: تصمیم‌گیری بر آن است تا فیلم‌های همایش در اختیار عموم قرارگیرد تا علاقه‌مندان بیشتری امکان بهره‌مندی از مباحث مطرح شده در این همایش را داشته باشند.
خضرائی  گفت: امیدواریم که دوره‌های بعدی این همایش نیز برگزار شود تا شنونده آرا صاحب‌نظرانی که به هر دلیل در این همایش غایب بوده‌اند، باشیم و مباحثی که جا مانده بود را نیز پیگیری کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، شنبه ۱۲ اردیبهشت
آتش سنگین مقاومت اسلامی لبنان به مواضع صهیونیست ها
استفاده ایران از حق خود در تنگه هرمز
آغاز فصل نوین مدیریت خلیج فارس
هشدار شرکت‌های بزرگ نفتی آمریکا: به پرتگاه نزدیک می‌شویم
صدور دستور کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان
رهبر دموکرات های سنا: ترامپ مزخرف می گوید
روند اجرایی مگاپروژه سرمایه‌گذاری میدان امام (ره) تسریع یابد
قربانپور: سامانه بارشی جدید از دوشنبه وارد آذربایجان غربی می شود
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
شنیده شدن صدای چندین انفجار در اربیل عراق
سه فقره تصادف در آذربایجان غربی ۱۲ مصدوم برجای گذاشت
تداوم حماسه شب های اقتدار ملی در ارومیه در موج شصت و دو
حدود ۴۰ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
آسمانی شدن مادر شهیدان توکلی
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
تظاهرات بحرینی‌ها علیه آل خلیفه
ورود بیش از ۶۵۰۰ زائر ایرانی به شهر پیامبر
نقش کلیدی زنجان در پایداری اقتصاد کشور با تولید ۱۴ میلیون تن مواد معدنی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
صدور دستور کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)