• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۷۲۹۵۷
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

ممنوعیت‌های دارویی زائران حج تمتع

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: بردن دارو‌های با پایه مخدر یا کدئین و آرامبخش‌ها به عربستان ممنوع است و زائرانی که از دارو‌های اعصاب و روان استفاده می‌کنند باید نسخه پزشک معالج همراهشان باشد.

ممنوعیت‌های دارویی زائران حج تمتعبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید علی مرعشی افزود: بر اساس دستورالعمل اعلام شده از سوی عربستان، زائران حج تمتع برای ورود به این کشور به تزریق ۲ دُز واکسن نیاز دارند که در کارت واکسیناسیون آن‌ها ثبت شده باشد.

وی ادامه داد: از ۱۰ واکسنی که عربستان اعلام کرد، ۳ واکسن سینوفارم، اسپوتنیک و آسترازنکا در فهرست واکسن‌های زائران در داخل کشور بود، از این رو توصیه شد کسانی که از این ۳ واکسن استفاده نکرده‌اند ۲ دُز از آن را در فاصله ۳ تا ۴ هفته باقی مانده تا حج استفاده کنند که همین اتفاق نیز افتاده است و زائران از نظر واکسیناسیون مشکلی نخواهند داشت.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر تأکید کرد: اگر زائران ۳ دُز واکسن زده باشند می‌توانند از ۳ واکسن یادشده به عنوان دُز یادآور استفاده کنند به این ترتیب در کارت واکسیناسیون ثبت می‌شود و در زمان گرفتن روادید با مشکل مواجه نمی‌شوند.

مرعشی با اشاره به شرط سنی برای پرواز‌های حج امسال افزود: بالاتر از ۶۵ سال مجاز به تشرف نیستند و حداقل سن مشکلی نیست.

وی به موضوع دارو‌های ممنوعه اشاره و تأکید کرد: براساس روال سال‌های گذشته عربستان دارو‌های ممنوع را اعلام کرده است، این دارو‌ها شامل دارو‌های با پایه مخدر هستند یا کدئین دارند یا جزو آرامبخش‌ها هستند، از این رو زائرانی که از دارو‌های اعصاب و روان استفاده می‌کنند باید نسخه پزشک معالج همراهشان باشد.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال گفت: سایر دارو‌ها مشکلی ندارد و زائرانی که از داروی خاص استفاده می‌کنند، دارو برای ۳۵ تا ۳۶ روز به مقدار کافی همراه خود داشته باشند.

مرعشی تأکید کرد: مسکن‌های کدئین دار مشکل دارد، ولی سایر مسکن‌ها مشکلی ندارد.

وی به زائران توصیه کرد: در هوای گرم و تابش مستقیم آفتاب حتی المقدور تردد نکنند و در زمان‌هایی که از نظر شرعی مشکل ندارد از چتر استفاده کنند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال گفت: زیارت حرمین شریفین را به ساعت عصر و شب و بامداد قبل از طلوع آفتاب منتقل کنند که کمتر خطر گرمازدگی داشته باشد و از مایعات به میزان بسیار زیاد استفاده کنند و حتماً استحمام روزانه داشته باشند.

مرعشی با بیان اینکه هلال احمر در مراکز اسکان زائران مطب و درمانگاه دارد، افزود: در مدینه منوره ۲ درمانگاه شبانه روزی و یک مرکز دی کلینیک دائر شده و در مکه بیمارستان و سه درمانگاه شبانه روزی و در مراکز اسکان زائران نیز مطب‌های ۸ و ۱۶ ساعته برقرار است و کادر پزشکی ما با استقرار بالغ بر ۲۸۵ نفر در طول مدت سفر در خدمت زائران عزیز خواهند بود.

وی ادامه داد: گروهی پیش پرواز برای راه اندازی درمانگاه همراه دست اندرکاران سازمان حج و زیارت بامداد امروز به مدینه منوره اعزام شدند، از این رو قبل از رسیدن زائران کارمان را شروع کرده‌ایم و آمادگی لازم را برای خدمت‌رسانی به زائران در زمینه بهداشت و درمان داریم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد شجاعت، عقلانیت و ایثار
تخصیص ۵۰۰ تن سهمیه روغن به استان زنجان
رشد ۲۲ درصدی آمار معتکفان مراسم معنوی اعتکاف در کیش
تامین ۳۰ قلم تجهیزات مراکز درمانی زنجان و طارم
اعتکاف فرصتی برای خودسازی و تهذیب نفس
تولید مستند «آرنا» با محوریت پزشکی هسته‌ای در شبکه اشراق زنجان
۱۴ دی، اعزام ۱۱۰ زوج دانشجو از استان زنجان به مشهد مقدس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
بیش از ۱۵ هزار معتکف در کهگیلویه و بویراحمد؛ روایت حضور گسترده معنوی
لرستان غرق در شادی و سرور ولادت حضرت علی (ع)
پیش بینی افزایش موقت دمای هوا در خراسان شمالی
پاسخ مردم یاسوج به ادعاهای ترامپ
پیام مداخله‌جویانه آمریکا نسخه‌ای برای نا امنی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های ولادت امیرالمومنین علی(ع) در سمنان
یادی از شهید سلیمانی و ۲۳ شهید گچساران
واکنش هنرمندان و فعالان فضای مجازی به شهادت مرزبان کهگیلویه و بویراحمدی
خبرهای کوتاه کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه و بویراحمد سراسر جشن و شادی برای میلاد مولود کعبه
همایش نه به شکار در دورود لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
حمله به ونزوئلا نشانه ضعف آمریکا
آماده سازی میدان امام خمینی تهران برای برگزاری نمایش بزرگ میدانی فاتح خیبر
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
اهداء ۸۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)