• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۱۸۱۷۷
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۰۷:۱۲
علمی و فرهنگی » معارف
مدیرعامل بنیاد هدایت:

صندوق تحول مساجد راه‌اندازی شود

مدیر عامل بنیاد هدایت با ارائه راهکارهای تأمین مالی فعالیت‌های مسجدمحور گفت: ایجاد صندوق تحول در محله با توجه به مناسبات روز و نظامات مدرن باید شکل بگیرد؛ در گام اول شماره حساب برای مسجد در نظر گرفته و صندوق مصارف و منابع مسجد مدیریت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان در نشست امامان محله‌های اسلامی و فرماندهان بسیج که در اردوگاه ولایت قم برگزار شد، درباره اهمیت راه اندازی صندوق تحول محله، اظهار داشت : مهم‌ترین مانعی که در اغلب فعالیت‌های فرهنگی به ذهن افراد می‌رسد، این است که ما منابع مالی نداریم.

مدیر عامل بنیاد هدایت با بیان اینکه مسجد هزینه‌های متعددی دارد، گفت: از برگزاری مجالس مذهبی گرفته تا برنامه‌های فرهنگی و هزینه‌هایی که برای پذیرایی و اردو مسابقات مورد نیاز است تا هزینه امام جماعت و خادم و تعمیرات و نگهداری مسجد و همچنین فعالیت‌های خیریه و کمک به نیازمندان از قبیل بسته‌های معیشتی و تأمین جهیزیه دختران نیازمند و ده‌ها هزینه دیگری که می‌تواند وجود داشته باشد و برای انجام دادن این فعالیت‌ها نیاز به تأمین بودجه داریم و گرنه فعالیت‌ها پیش نمی‌رود.

حجت الاسلام میرمحمدیان به سطوح مختلفی که برای مسجد در نظر گرفته می‌شود، اشاره و اضافه کرد: چند نگاه به مسجد وجود دارد؛ برخی مسجد را تنها محل عبادت می‌دانند؛ در نگاه دیگری که از دهه ۸۰ بیشتر مطرح شد، مسجد باید علاوه بر محل عبادت کار تربیتی هم داشته باشد، همانند طرح صالحین که در مساجد برگزار می‌شود. نگاه دیگری که دهه ۹۰ بیشتر مورد توجه قرار گرفت این بود که مسجد علاوه بر این‌ها باید مکان فعالیت‌های اجتماعی مانند امور خیریه و... نیز باشد.

وی ادامه داد: نگاهی که مهم‌تر و متفاوت‌تر از همه وجود دارد این است که مسجد در جایگاه حکمرانی محلی واقع شده است؛ وقتی ما به مسجد و کارکردهایش این نگاه را داشتیم، هزینه‌ها و منابع هزینه‌ها نیز تفاوت پیدا می‌کند و بیشتر می‌شود.

مدیر عامل بنیاد هدایت افزود: ایجاد صندوق تحول در محله با توجه به مناسبات روز و متناسب با نظامات مدرن باید شکل بگیرد و چیزی که فعلا منظور ماست آن است که شماره حساب برای مسجد در نظر گرفته می‌شود و صندوق مصارف و منابع مسجد مدیریت می‌شود.

حجت الاسلام میر محمدیان در ادامه به بیان برخی از شیوه‌های تأمین مالی صندوق تحول محله اشاره کرد و گفت: برای تأمین منابع مالی مسجد و صندوق تحول محله راهکار‌های متفاوتی وجود دارد که در کنار حمایت‌های دولتی و کمک‌های مردمی و خیرین می‌تواند به تأمین مالی فعالیت‌های مسجد در عرصه تحول محله کمک کند.

وی نذورات را یکی از منابع تأمین صندوق تحول مساجد بیان کرد و افزود: این منابعی است که در شرع مورد توجه قرار گرفته است و می‌توان از آن‌ها در تأمین هزینه مساجد بهره گرفت. موقوفات هم یکی دیگر از منابع مورد استفاده در صندوق تحول مسجد است؛ وقف دایره گسترده دارد که حتی با تشویق مردم به وقف یک نخل یا درخت مثمر نیز می‌توان بخش قابل توجهی از هزینه‌های مورد نیاز این صندوق را تأمین کرد.

میرمحمدیان مصارف زکات، خمس، خیرات برای اموات و وصیت به ثلث اموال را نیز از دیگر منابع پیشنهادی در تأمین منابع صندوق محله دانست و راه اندازی صندوق قرض الحسنه و نصب خودپرداز، نصب دکل مخابراتی یا پنل‌های خورشیدی تولید برق را از دیگر راه‌های تأمین مالی این صندوق برشمرد.

وی افزود: مسجد می‌تواند خدماتی را به مردم ارئه دهد که دولت برای آن منابعی در نظر گرفته است؛ مانند تأسیس مرکز داوری و یا خدمات مشاوره، مددکاری و بهزیستی. برگزاری کاروان‌های زیارتی و فروش محصولات فرهنگی محصولات، تغذیه سالم و یا محلی برای فروش تولیدات اهل محل و یا محصولات حجاب و همچنین آشپزخانه و رستوران، نیز در تأمین هزینه‌های مسجد قابل استفاده است.

میرمحمدیان تاکید کرد: مدیریت پسماند از دیگر منابع درآمدی است که مساجد می‌توانند با مدیریت صحیح از هزینه و درآمد آن استفاده کنند و در راستای خدمت رسانی به مردم از آن بهره بگیرند.

مدیرعامل بنیاد هدایت راه اندازی کارگاه‌های تولیدی را نیز یکی از عرصه‌های تأمین صندوق تحول مسجد برشمرد و گفت: این کار علاوه بر ایجاد اشتغال می‌تواند بخشی از درآمد مسجد را شکل دهد. روش‌های مختلف دیگری نیز وجود دارد که مسجد با کمک آن می‌تواند هزینه‌های خود را تأمین و در راستای تحول محله و حکمرانی محلی نقش خود را به درستی ایفا کند.

وی با تأکید بر اینکه بنا نیست مسجد به یک بنگاه اقتصادی تبدیل شود، تأمین منابع مالی را یکی از پیش‌نیاز‌های جامعه پردازی مسجدمحور و خدمت رسانی به همسایگان مسجد بیان کرد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
احداث ۶۰ کیلومتر راه روستایی در سراب
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان؛ ادامه پیگیری‌ها برای دستگیری ضارب سوم
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
بازدید فعالان رسانه‌ای بین المللی از نمایشگاه هسته‌ای
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
جلسات صحن و کمیسیون‌های مجلس ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
ثبت جهانی دره خرم‌آباد گامی برای توسعه گردشگری در لرستان
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تقویم روز و اوقات شرعی دوشنبه ۳۰ تیر
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
غزه تنهاتر و مظلوم‌تر از همیشه
خرید تضمینی بیش از ۸۵ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار شمال غرب تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
انفجار یک ساختمان در خیابان باهنر رشت
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
موافقت با تشکیل کمیسیون مشترک سازمان ملی مهاجرت براساس اصل ۸۵ قانون اساسی