• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۳۹۴۵۰
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۳
اقتصادی
با تسهیل صدور مجوز کسب وکار؛

صدور مجوز کسب وکار برای ۶۱۵ هزار کار آفرین

وزیر اقتصادگفت: با تسهیل صدور مجوز کسب وکار بیش از ۶۱۵ هزار کار آفرین توانسته‌اند از این مسیر، مجوز کسب و کار خودشان را بگیرند.

صدور مجوز کسب وکار برای ۶۱۵ هزار کار آفرینبه گزارش  خبرگزاری صدا و سیما  شبکه خبر در برنامه سلام خبرنگار با آقای دکتر خاندوزی وزیر اقتصاد اجرای قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار را بررسی کرده است. 
 
سوال: در خبرگزاری صدا و سیما گروه‌های مختلف با وزارت اقتصاد در ارتباط هستند و اسناد بالادستی را پیگیری می‌کنند. یکی از مواردی که به صورت مستمر در گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما پیگیری شده است قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار بود و الان ما در استودیو میزبان آقای دکتر خاندوزی وزیر محترم اقتصاد هستیم. سلام بر شما خیلی خوش آمدید.
 
خاندوزی: خدمت شما و همکارانتان عرض سلام دارم و هم تبریک روز خبرنگار 
 
سوال: ممنون از شما که یک نگاه متفاوت به روز خبرنگار امسال داشتید و تشریف آوردید.
آقای دکتر از نقش رسانه در محقق شدن اسناد بالادستی به خصوص اسنادی که در حوزه وزارتخانه مذکور وجود دارد بفرمایید.
 
خاندوزی: اگر اجازه بدهید مشخصاً بروم سراغ موضوع کسب و کار برای فعالان اقتصادی و آن نقشی که رسانه ایفا کرد، مطلع هستید از اواخر دهه ۱۳۸۰ که قانون اصل ۴۴ تصویب شده بود مسئله تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار در قانون بار‌ها و بار‌ها ذکر شده بود و البته تلاش‌هایی هم در طول دهه ۱۳۹۰ انجام گرفته بود هیات مقررات زدایی و تسهیل کسب و کار فعال شده بود، اما فعالان اقتصادی و خود مردم بهترین قاضی هستند برای این که ببینند اتفاقی که در یک سال و نیم اخیر رخ داده واقعاً با تمام ۱۲ سال قبل از آن برابری می‌کند بلکه به مراتب پیشرفت‌ها چشمگیرتر است در این که علی رغم این که بنده تاکید می‌کنم همچنان برخی از دستگاه‌هایی هستند که تخلفاتی دارند و دارند از نظام سنتی مجوز‌های کاغذی، به حضور فراخواندن فعالان اقتصادی استفاده می‌کنند، اما بخش زیادی از فعالان اقتصادی هم که من امروز چک می‌کردم بیش از ۶۱۵ هزار نفر توانسته‌اند از این مسیر کارآفرینانی که مجوز کسب و کار خودشان را بگیرند این اتفاق بدون کمک رسانه و اصحاب خبر و به شکل ویژه‌تری خود رسانه ملی حتماً رخ نمی‌داد، رسانه ملی در مسئله مجوز‌های کسب و کار دیروز آقای رئیس جمهور هم اشاراتی داشتند نه به عنوان یک نهاد صرفاً انعکاس دهنده و خبررسانی، بلکه به عنوان یکی از اضلاع پیش برنده این کار نقش آفرینی کرده و جا دارد به مناسبت این روز من هم خدا قوت بگویم و هم صمیمانه از این اصرار و ابرام درست و صحیح و کارشناسی برای پیشرفت کار‌ها و حل مشکلات مردم تشکر کنم.
 
سوال: ممنون از شما و گام بعدی چیست؟
 
خاندوزی: ما مصمم هستیم که بتوانیم مسیر مجوز‌ها را تا انتها ادامه بدهیم به نحوی که هیچ نهادی باقی نمانده باشد که همچنان دارد از نظام سنتی مجوز‌ها استفاده می‌کند، هم وقت مردم و هم زمان مردم، تکریم و تعظیم شان مردم و هم کاهش زمینه‌های فساد و رشوه و بسیاری از تقاضا‌های نامشروعی که بین نظامات مجوز دهی کشور وجود داشت و هم در سال ۱۴۰۲ اضافه کردیم به مسئله مجوز‌ها مسئله مقررات را یعنی دستگاه‌های اجرایی نه تنها سر موقع و به شکل بر خط مجوز بدهند بلکه بعد از شروع به کار و مجوز دادن هم با بخشنامه‌ها و ابلاغیه‌ها و دستورالعمل‌های نا به هنگام و غافلگیر کننده و غیرقابل پیش‌بینی کسب و کار مردم و فعالان اقتصادی را مختل نکنند، انشالله امیدوارم امسال این پروژه را هم بتوانیم شروع کنیم.
 
سوال: شما اشاره کردید دوبار در صحبت‌هایتان به سنتی‌ها، این‌ها چه کسانی هستند؟
 
خاندوزی: متاسفانه بسیاری از دستگاه‌های اجرایی یا اتحادیه‌های کشور سال‌ها یعنی ۶۰ سال تا ۹۰ سال است که به یک ترتیباتی عادت کرده‌اند با فعالان اقتصادی و مردم عمل کنند که امروز با توجه به اهدافی که دولت دارد در قانون تصریح شده است و فناوری‌های نویی که در اختیار است ما می‌توانیم خیلی سریع و سهل و کم هزینه و با رعایت تکریم و احترام مردم کار‌ها را انجام بدهیم، این که کسی که دارد فعالیت اقتصادی انجام می‌دهد کمک کاری نیاز دارد از سمت دستگاه‌ها، رقیب یک وزارتخانه و اتحادیه نیست که ما بخواهیم که کار او را طول بدهیم معطل کنیم و هزینه بتراشیم تا او منصرف بشود، اگر شعار تولید را رهبری سال‌ها بر آن اصرار داشتند یکی از وجوه تحقق عملی آن به نظر ما این است که در کف عملیات و بازار اقتصاد ایران فعالیت مولد اقتصادی فعالیت سریع و سهل و کم هزینه‌ای باشد.
 
سوال: آقای دکتر اشاره‌ای هم بفرمایید به دستگاه‌هایی که در پیوستن به درگاه ملی مجوز‌ها تاخیراتی داشتند و ممانعت ایجاد کردند.
 
خاندوزی: بله، چون این تخلف است و هیچ ابایی نداریم، الان مهلت قانونی چندین ماه است که منقضی شده است ما هم در حوزه نهاد‌های حوزه حقوقی قضایی کشور فعالیت می‌کنند و هم در ذیل شهرداری‌ها و هم یکی دو مجوز از برخی خود دستگاه‌های دولتی همچنان باقیمانده است که امیدوار هستیم این گروهی هم که هنوز به این جریان امید آفرین برای کارآفرینان و جوانان نپیوستند، بپیوندند و پرونده صدور مجوز‌های کسب و کار یک روز به خوبی خاتمه پیدا کند.
 
سوال: دلیل نپیوستن آن‌ها چیست؟ مشکل زیرساختی وجود دارد یا نه مشکلات دیگری است.
 
خاندوزی: در برخی از موارد مثل شهرداری‌ها مشکل زیرساختی وجود داشت که آن در حال رفع است، امیدواریم بهانه دیگری وجود نداشته باشد و بپیوندند و در برخی از نهاد‌ها مثل حوزه‌های قضایی که خدمتتان عرض کردم و حقوقی متاسفانه اصرار داشتند که به قانون تمکین نکنند، جلسه بسیار خوبی ما با معاون اول محترم قوه قضاییه داشتیم، تاکید خود حاج آقای محسنی اژه‌ای را داشتیم.
امیدواریم با این همراهی و همکاری که قوه قضاییه دارد نهاد‌های صدور مجوز حقوقی هم به این مسئله بپیوندند.
 
سوال: ممنون و جمع‌بندی و نکته پایانی را بفرمایید.
 
خاندوزی: مسیر امید آفرینی برای تولید کنندگان، جوانان، این که شما می‌بینید ۳، ۴ فصل است که مستمراً دارد نرخ بیکاری کشور از نه و شش دهم می‌شود نه و دو دهم و هشت و شش دهم و هشت و دو دهم، این‌ها محصول همکاری به نظرم کم سابقه‌ای است که بین دستگاه‌های اجرایی و رسانه ملی وجود داشته است. امیدواریم همین مسیر برای گشایش زندگی اقتصادی مردم ادامه پیدا کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف ثبت سفارش برای واردات کالا‌های ضروری
خبرهای گوناگون ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵
هشدار چین درباره پیامد ویرانگر بسته بودن تنگه هرمز بر اقتصاد جهان
بازتاب تأکید رهبر انقلاب بر «منزلت معلم» و «امنیت کارگر» در فضای مجازی
لرستان روی خط حماسه در ایستگاه شصت‌ودوم سنگر خیابان
پویش کاشت نهال به یاد شهدای جنگ تحمیلی سوم
میدان داری مردم به روز ملی خلیج فارس رسید
آتش‌بس کجاست؟
سرلشکر رضایی: هگست ارتش آمریکا را گرفتار کرده است
خبر‌هایی از سفر مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی به سمنان
حمایت کارگر،آینده ای پر گهر
بررسی مشکلات طرح های حوزه راه کهگیلویه و بویراحمد
پیشرفت روند ساخت ملی مسکن در استان
پیچش عطر رضوی در شهرهای باشت و دوگنبدان
گزیده خطبه های نماز جمعه شهرهای استان
شصت و دومین شب میثاق مردم جنوب غرب خوزستان با امام شهید
جلوگیری از ساخت‌وساز غیرمجاز در تپه تاریخی چیا موره لرستان
همدلی معلمان لنده ای برای آموزش دانش آموزان
۱۱ اردیبهشت روزی به نام کار و کارگر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
حدنصاب حمل کالای اساسی از بنادر در جنگ رمضان شکست
مثل کبوتران حرم باش و پر بگیر ...
هزینه یک میلیارد یورویی جنگ برای فرانسه
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)