• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۶۷۳۸۰
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۷
بین الملل » تحلیلی
تحلیل خبری:

ستون فقرات پروژه جدید احیای داعش در سوریه

تربیت نسل جدید در اردوگاه الهول در کنار فراری دادن داعشی‌ها از زندان، ستون فقرات سیاست جدید امریکا و اسرائیل را در احیای داعش و دیگر گروه‌های تکفیری در سوریه تشکیل می‌دهد.

افزایش معنادار فرار داعشی‌ها از زندان و هشدار پیاپی مسئولان محلی

ستون فقرات پروژه جدید احیای داعش در سوریه

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ در روز‌های اخیر منابع خبری محلی در سوریه وعراق به کرات از تلاش امریکا برای احیای داعش ودیگرگروه‌های تکفیری از طریق فراری دادن زندانیان داعشی و ایجاد هماهنگی میان دیگر گروه‌های تکفیری در سوریه خبرداده اند.

دراین راستا جویده میخائیل ثلجه نماینده سوریه در گفتگو با پایگاه خبری المعلومه تصریح کرد آمریکا هر بار که خود را در محاصره می‌بیند و بازنده میدان احساس می‌کند برای بازگرداندن تنش‌ها به سوریه به آزادسازی داعشی‌ها از زندان متوسل می‌شود.

یک منبع امنیتی عراقی نیز به وبگاه المعلومه گفته است: «فرارزندانیان از زندان‌های الحسکه و غویران با طرح و برنامه آمریکا و با اجرای شبه‌نظامیان قسد صورت می‌گیرد؛ فراریان به طورعمده از فرماندهان بلندپایه داعش هستند که بسیاری از آن‌ها حکم اعدام دارند.

طی روز‌های اخیر منابع خبری در شمال شرق سوریه هم از فرار تروریست‌های داعش از زندان خبر داده اند؛ اتفاقی که طی دو سال گذشته بار‌ها رخ داده و موجب شده است این گروهک جان تازه‌ای بگیرد.

کارشناسان یکی از دلایل قدرت‌یابی نسبی داعش در مناطق شرق سوریه و اجرای عملیات‌های تروریستی ماه‌های اخیر را به فرار عناصرداعش از زندان‌ها مربوط می‌دانند؛ زندان‌هایی که در کنترل شبه‌نظامیان کُرد و ائتلاف آمریکایی است.

امریکا به بهانه مبارزه با داعش نیرو‌های نظامی خود را از سال ۲۰۱۴ دوباره به عراق بازگرداند و به دنبال تسری حضور داعش از عراق به سوریه حضورخود را به بخش‌های از اراضی سوریه بخصوص در مناطق نفت خیز آن گسترش داد و اکنون ۲۸ پایگاه: شامل ۲۴ پایگاه نظامی و ۴ پایگاه لجستیکی در سوریه دارد که نزدیک به دو هزار نیروی نظامی در آن‌ها مستقر شده اند.

اردوگاه الهول مکانی برای تربیت نسل چهارم داعشی‌ها

ستون فقرات پروژه جدید احیای داعش در سوریه

ژنرال مایک اریک کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده سنتکام، در ۲۱ اوت به سوریه سفر کرد و از اردوگاه‌های الهول و الروج واقع در شمال شرق سوریه بازدید کرد.

حضوراین فرمانده سنتکام در اردوگاهی که محل اقامت خانواده‌های داعشی است فرضیات مربوط به تلاش امریکا برای احیای داعش را تقویت کرد.

در همین حال جبار المعموری رئیس اتحادیه علمای اهل سنت عراق در استان دیاله در سخنانی به تلاش امریکا برای تربیت نسل چهارم داعش در اردوگاه الهول هشدار داد.

اردوگاه الهول که جمعیت زیادی از اعضا و خانواده گروه تروریستی داعش را در خود جای داده است، در شمال شرق سوریه و در ۱۰ کیلومتری مرز عراق قرار دارد.
اداره این اردوگاه را گروه مسلح موسوم به «نیرو‌های دمکراتیک سوریه» (شبه نظامیان قسد) وابسته به ارتش آمریکا بر عهده دارند.

اردوگاه الهول ابتدا با ظرفیت ۴۰ هزار نفر تاسیس شده بود و ۶ بخش داشت، اما در سال ۲۰۱۹ که جمعیت این اردوگاه تقریبا به دو برابر ظرفیت آن یعنی ۷۴ هزار نفر رسید، دو بخش دیگر نیز به اردوگاه اضافه شد. درحال حاضر جمعیت این اردوگاه بین ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود و ساکنان آن از ۵۷ ملیت مختلف هستند.

۹۰ درصد از ساکنان اردوگاه الهول را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. زنان گردان الخنساء یک برنامه و استراتژی در داخل اردوگاه الهول ترسیم کرده‌اند که بر مبنای آن، این اردوگاه را به مرکزی برای آموزش ده‌ها هزار کودک داعشی تبدیل کنند.

این دوره آموزشی شامل ترویج ایدئولوژی تکفیری داعش، نحوه استفاده از سلاح سرد و گرم، سر بریدن و انجام عملیات‌های انتحاری و بمب‌گذاری می‌شود و هدف آن‌ها آماده‌سازی نسل جدیدی از عناصر داعش است.

این زنان می‌گویند کودکان داعشی باید میراث پدرانشان را احیا کرده و از کسانی که پدران آن‌ها را دستگیر کردند یا کشتند انتقام بگیرند.

ازدواج نوجوانان پسر ۱۳ تا ۱۶ ساله با دختران و زنان داعشی در اردوگاه الهول یکی از رایج‌ترین روش‌ها در اردوگاه الهول با هدف به دنیا آمدن فرزندان بیشتر و افزایش تعداد حامیان داعش است.

به گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر، اردوگاه الهول سوریه هر ماه شاهد تولد ۶۰ نوزاد است؛ به این معنا که از سال ۲۰۱۹ تاکنون حدود ۳۵۰۰ نوزاد داعشی در این اردوگاه متولد شد و نرخ زاد و ولد در اردوگاه الهول به دلیل ازدواج کودکان در این اردوگاه همچنان رو به افزایش است.

چرایی احیای پروژه داعشی‌ها

ستون فقرات پروژه جدید احیای داعش در سوریه

گزارش‌های موجود بیانگر آن است نیرو‌های آمریکایی در شرق فرات در سوریه و به طور مشخص در دو منطقه بوکمال و دیرالزور پادگان‌هایی برای آموزش گروه‌های تروریستی وابسته به داعش ایجاد کرده‌اند.

ترس از اتحاد اقتصادی، ایران، عراق، سوریه و لبنان، فروکش کردن اثر تحریم‌ها و از همه مهم‌تر تبدیل شدن محل‌های درگیری به شاهراه‌های اقتصادی، از جمله مواردی هستند که آمریکا را وادار کرده است تا گذرگاه بوکمال را مختل کند.

روسیه معتقد است که آمریکا از منطقه التنف در مثلث مرزی سوریه، عراق و اردن به عنوان پایگاه لجستیکی برای تکفیری‌ها استفاده می‌کند و سپس آن‌ها را به صحرای سوریه می‌فرستد.

به اعتقاد کارشناسان اگر داعش به هر طریقی از سوی ایالات متحده در منطقه احیا شود بدون تردید اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو این بلوک سیاسی - اقتصادی متضرر اصلی و نهایی خواهند بود.

از این دید پروژه احیای داعش و دیگر گروه‌های تکفیری در سوریه هر چند در راستای منافع امریکا برای منحرف کردن توجه روسیه ازجنگ اوکراین ویا منافع اسرائیل برای قطع خطوط ارتباطی محورمقاومت قرار دارد، اما قطعا به ضرر اتحادیه اروپاست چرا که تعداد زیادی از داعشی‌های که در اردوگاه الهول سکونت دارند ملیت اروپایی دارند.

اگرچه کشور‌های اروپایی تاکنون از تحویل داعشی‌ها خودداری کرده اند، اما اگر روند فراری دادن آن‌ها از زندان‌ها در مناطق اشغالی سوریه وعراق کماکان ادامه یابد و نسل چهارم داعشی‌ها از اردوگاه الهول به میدان بیایند قطعا دیر یا زود پایشان به اروپا خواهد رسید. احمد کاظم زاده

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آذربایجان شرقی ظرفیت تبدیل شدن به محور دیپلماسی منطقه‌ای را دارد
نگاهی به سه فیلم و مستند آماده پخش از سیما
افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی؛ ۵ شهر در وضعیت قرمز
تقویم روز و اوقات شرعی هجدهم دی به افق آبادان و خرمشهر
اطلاعیه قطع برق در برخی شاهرود
تداوم آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی
روایتی از تجمع اصناف و بازاریان بجنورد 
اکران سیار میزبان ۵۰ هزار معتکف سراسر کشور
«احمد» جمعه نیم‌بها اکران می‌شود
انتخاب سرمربی جدید هوادار
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ دی
رشد چشمگیر مشارکت مردمی در اعتکاف امسال استان زنجان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان پیشتاز در اجرای برند دانشگاه تاثیرگذار
مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای زنجان
قطع گاز ۶۶۴ ساختمان دستگاه های اجرایی در استان زنجان
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)