• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۶۰۵۱۷
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۰
سیاسی » دولت

برنامه وزارت علوم برای بورسیه صنعت اعلام شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، جزئیات برنامه این وزارت برای بورسیه صنعت در رایزنی با اتاق بازرگانی و صنایع مختلف را اعلام کرد.

محمد علی زلفی‌گل در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، با توجه به چند کار کلیدی این وزارت، اظهار داشت: بورسیه صنعت را تعریف کرده‌ایم که بسیار مهم است. با انواع صنایع، رایزنی کرده‌ایم و از آن‌ها خواسته‌ایم که از رتبه‌های برتر دانشگاهی، بورسیه‌ها را مشخص کنند. تنها به عنوان یک مثال، سایپا سال گذشته اعلام کرده بود که ۱۰۰۰ فرد را بورسیه می‌کنم. این افراد با رتبه‌های زیر ۳۰۰۰ هستند و معرفی می‌شوند و از بین آنان، افراد را با مصاحبه، انتخاب می‌کنند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: با اتاق بازرگانی که همه صنایع، زیر نظر آن هستند نیز رایزنی کرده‌ایم که بتوانیم افراد بسیاری را بورسیه کنیم. هر صنعتی با توجه به نیازی که دارد و رشته‌هایی که مد نظر آن است، افراد را بورسیه می‌کند. اگر ما بتوانیم بورسیه صنعت را نهایی کنیم و صنایع مختلف، پای کار بیایند که خوشبختانه تا حدودی آمده‌اند، می‌توانیم نگرانی بخش قابل توجهی از نخبگان خود درباره شغل آینده آنان را برطرف کنیم تا در داخل کشور بمانند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
زلفی‌گل گفت: کار دیگر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، امضای توافقنامه با بنیاد ملی نخبگان بود که برای ۱۳۸۰ فرد از دارندگان مدال‌های المپیادی و رتبه‌های برتر برای رشته‌های اولویت‌دار، مانند فلسفه، علوم پایه، فیزیک و ریاضی، موقعیتی را ایجاد کنیم تا دیگر در رشته غیر مرتبط، درس نخوانند؛ خیال آنان راحت باشد که اگر در رشته خود درس بخوانند، آینده شغلی آنان، تأمین و استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه می‌شوند. کار‌های متنوعی را انجام داده‌ایم تا جایی که امکان دارد، نخبگان خود را در کشور نگه داریم. 
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: سال گذشته، بنیاد ملی نخبگان، حدود ۲۰۰ عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها را معرفی کرده بود که خوشبختانه سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور، همکاری کردند و مراحل جذب این افراد، نهایی شده یا در حال نهایی شدن است. حدود یک سوم این افراد، از خارج از کشور بودند. (آنجا درس خوانده بودند یا حضور داشتند.) 
 
زلفی‌گل تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان در حال برنامه‌ریزی است که ضمن نگه‌ داشتن عزیزان و نخبگان خود در کشور، بتوانیم مهاجرت معکوس نیز داشته باشیم. این کار، یک عزم فرا بخشی می‌خواهد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی و بنیاد ملی نخبگان، لازم است با همدیگر و مدیریت این بنیاد، گام‌هایی را بردارند که نخبگان خود را نگه داریم و اگر می‌توانیم، آنان را از خارج از کشور نیز جذب کنیم. 
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یک کار دیگر هم انجام داده و پذیرش استادمحور را خوشبختانه از سال گذشته آغاز کرده‌ایم که امسال نیز از آن استقبال خوبی شده است. استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها به‌طور مستقیم و بدون آزمون و نظر گروه و دانشکده، می‌توانند دانشجویان ارشد و دکترای خود را از استعداد‌های درخشان، یعنی افرادی که جزو ۲۰ درصد ورودی رشته خود هستند و طرح‌نامه دانشجویی خود را بر اساس نیاز‌ها و مسائل جامعه که در سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها (نان) ثبت شده است، تعریف کرده‌اند، جذب کنند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
زلفی‌گل، همچنین درباره ساخت خوابگاه‌های متأهلی در دولت رئیس جمهور شهید، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، اظهار داشت: در این ۳ سال به اندازه همه دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، خوابگاه متأهلی افتتاح شده است یا حداکثر تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد. 
 
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: به عنوان مثال، دانشگاه تهران از طریق مولدسازی، در حال ساخت ۳ بلوک برای ۵۰۰ واحد خوابگاه متأهلی است که امیدواریم در یک سال افتتاح شود. دانشگاه یزد از همین طریق، ۱۰۰۰ واحد خوابگاه متأهلی می‌سازد که ۵۰۰ واحد آن را قول داده‌اند تا آخر امسال به بهره برداری برسد. دانشگاه تبریز نیز همین‌طور و دانشگاه فردوسی مشهد هم برای ساخت خوابگاه‌های متأهلی، روزشمار گذاشته است. بخش اول خوابگاه‌های متأهلی دانشگاه زنجان نیز به‌زودی افتتاح می‌شود و در بسیاری از دانشگاه‌ها خوشبختانه بخش اول این خوابگاه‌ها در حال افتتاح شدن است.
 
زلفی‌گل گفت: یک نهضتی برای ساخت خوابگاه‌های متأهلی آغاز شده و خوشبختانه، قوانین و مقررات نیز دست رؤسای دانشگاه‌ها را در این کار باز گذاشته است. قانون بودجه سال ۱۴۰۲ اجازه داده بود که دانشگاه‌ها به اندازه درآمد اختصاصی خود، از تسهیلات بانکی برای ساخت خوابگاه‌های متأهلی استفاده کنند. ما از ظرفیت قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده که آنجا هم یک ردیف برای این کار گذاشته است، هم سال گذشته و هم امسال استفاده کرده‌ایم.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خطبه‌های نمازجمعه شهرستان‌های استان
بررسی عوامل توسعه اقتصاد کشاورزی گلستان در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر
رئیس جمهور عشق‌آباد را به مقصد تهران ترک کرد
استقبال روس‌زبان‌ها از آثار فاخر ایرانی به زبان روسی
­تنیس روی میز پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ٣ پیروزی و ٤ شکست برای نمایندگان ایران
تکواندو بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ایمانی در ثانیه آخر طلایی شد
پیوند بنا‌های میراث جهانی کاخ گلستان با تاریخ هنر آینه‌کاری
برگزاری محفل اُنس با قرآن کریم در روستای انبارسر کیاشهر
برد پرگل وارو انرژی مریوان در خانه
تاکید امامان جمعه کردستان بر نقش آفرینی زنان در نظام جمهوری اسلامی
برگزاری محفل انس با قرآن در سراب
دیدار نایب رئیس اتحادیه جهانی کشتی با رئیس کمیته ملی المپیک
کاشت نهال به نام سایه مادر در علی آبادکتول
تقویت زیست‌بوم بازی‌سازی کشور با تمرکززدایی و استفاده از ظرفیت‌های استانی
­مریم عبدالله پور طلایی شد، زهرا رحیمی نقره گرفت
قصه پر غصه منزوی از سر کرانمندی تن در مقابل بی‌کرانگی روح بوده است
کشف داروهای غیرمجاز در نیشابور
غافلگیری استاندار ایلام روی آنتن زنده
برگزاری همایش آموزش توجیهی هیئت‌های نظارت بر انتخابات
الگوگیری از سیره حضرت فاطمه (س) ضامن سلامت خانواده و جامعه است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)