• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۸۸۷۴۳
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۷
مرکزی » اجتماعی

تله گذاری و چک حشره شناسی آئدس

تله گذاری برای پشه آئدس در اطراف تالاب میقان استان مرکزی انجام شده است.

تله گذاری و چک حشره شناسی آئدس

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: تله گذاری برای پشه آئدس در محیط‌هایی مثل راه آهن، فرودگاه، محل ترانزیت ماشین‌های سنگین و ترمینال مسافر بری و اطراف تالاب میقان در استان مرکزی انجام شده است.

دکتر اردلان زیلابی گفت: به طور معمول سالانه پشه آئدس در مناطق گرمسیری شناسایی می‌شود ولی آنچه که تفاوت ایجاد کرده در سال جاری به دلیل بارندگی‌های فراوان در کشور‌های اطراف جنوب کشور شرایط تکثیر این پشه در آن کشور‌ها مهیا شده است و مسافران بدلیل تردد در این کشور‌ها آلوده شده اند. پشه آئدس منجر به انتقال سه بیماری تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا می‌شود و هیچ کدام از این بیماری‌ها واکسن موثر و درمان قطعی ندارند.

زیلابی با بیان اینکه میزان کشندگی تب دنگی ۱۰ درصد است، افزود: این بیماری از انسان به انسان منتقل نمی‌شود و راه انتقال بیماری از طریق گزش پشه آلوده است. ویروس تب دنگی از انسان بیمار به پشه و از طریق پشه آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود، تب دنگی برای افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند خطرناک است. استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی کشور به صورت بالقوه در معرض شیوع این بیماری است.

او افزود: تاکنون هیچ موردی از تب دنگی در استان مرکزی شناسایی نشده است گفت: سه مورد مشکوک در شازند و خنداب شناسایی شدند که پس از انجام تست مشخص شد مبتلا به تب دنگی نیستند. درکشور و عمدتا در استان‌های جنوبی ۱۵۰ مورد تب دنگی گزارش شده است که فقط ۱۲ مورد بومی بوده‌اند و سایر موارد پس از سفر به کشور‌های پاکستان، امارات، قطر، بنین و سایر کشور‌های حوزه خلیج فارس به این بیماری مبتلا شده‌اند.

زیلابی گفت: درد‌های مفصلی، سردرد، چشم درد، درد عضلات و علائم گوارشی تهوع و استفراغ مکرر از جمله علائم تب دنگی است. اطلاع رسانی لازم به کلیه پزشکان و مدیران شبکه‌های بهداشت ودرمان استان و کلینیک‌های خصوصی انجام شده است. همچنین یک سانتر در بیمارستان ولیعصر به این موضوع اختصاص داده شده و تعدادی تست سریع تب دنگی را در اختیار بیمارستان گذاشتیم. در حوزه تامین سرم نیز مشکلی نداریم.

زیلابی این را هم گفت که لایروبی رودخانه‌های استان مرکزی و تله گذاری در محیط‌هایی مثل راه آهن، فرودگاه، محل ترانزیت ماشین‌های سنگین و اطراف تالاب نیز در استان مرکزی انجام شده است. یک حشره شناس نیز در دانشگاه علوم پزشکی جذب کردیم و اکنون مشغول کار است. ۵۰۰ میلیون تومان تجهیزات برای آزمایشگاه حشره شناسی خریداری کردیم.

رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی با اشاره به لزوم توجه افراد به خودمراقبتی، افزود: باید هفته‌ای دو بار سطل‌های زباله شست‌وشو شود و لاستیک‌های تلنبار شده و ظروف یکبار مصرف رها شده در حاشیه شهر‌ها و محیط زیست جمع آوری شوند. هنگام سفر به مناطق آلوده در ساعات پر گزش پشه مانند بعد از طلوع آفتاب و هنگام غروب آفتاب از بیرون رفتن پرهیز کنیم و بر روی درب وپنجره‌ها وهواکش‌های ساختمان‌ها توری‌های ریز نصب کنیم و اطمینان حاصل کنیم که توری‌ها سالم باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تامین کالاهای اساسی و تشدید نظارت بر قیمت در بازار سمنان
ولایتی: خلیج فارس قرن‌ها پیش از پیدایش آمریکا با همین عنوان ثبت شده است
عاشقان حسین ، میدان دار دفاع از اقتدار ایران
قلعه نویی: انگیزه بازیکنان بالاست،۲۲ اردیبهشت راهی ترکیه می‌شویم
کمک ۳۸۶ میلیارد تومانی به پویش «جبهه مردمی ایران ما»
مراسم بزرگداشت روز خلیج فارس
همایش جان فدایان ایران امام رضایی در سپیدان
۲ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی استان قزوین
حمایت از انقلاب و میهن به روایت حضور زیر بیرق امام رضا
مدودف: مدرکی برای اثبات اتهامات هسته‌ای علیه ایران وجود ندارد
ردپای معلمانی که سر مشق بصیرت می دهند
تمرکز برنامه‌ ریزی های آبی در خراسان رضوی بر عبور بدون تنش از تابستان
سند ۱۳۴ ساله در تبریز نام خلیج فارس در نقشه تاریخی ایران
برگزاری زیارت دوره برای زائران ایرانی در مدینه
توسعه مسیر‌های صعود به غار حرا برای تسهیل تردد حجاج
همدلی و اخوت، مهمترین سرمایه برای وحدت امت اسلامی
برپایی برنامه‌های متنوع مذهبی در دهه کرامت در آباده
اقلید در مسیر توسعه انرژی‌های پاک
میمند شهر ملی شیشه گری ایران
میدان داری مردم فارس تا پیروزی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)