• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۶۷۳۷
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۵
اقتصادی » بازاروتجارت

کاهش تجارت غیرنفتی ایران در فروردین

گمرک ایران گزارش داد تجارت خارجی غیرنفتی کشور در فروردین امسال ۵ میلیارد و ۷۹۸ میلیون دلار بوده است.

***کاهش تجارت غیرنفتی ایران در فروردین

به گزارش گروه تجارت خارجی خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس اعلام گمرک ایران، تجارت خارجی غیرنفتی ایران در فروردین ماه ۱۴۰۴ به میزان ۱۰ میلیون و ۷۵۶ هزار تن و به ارزش ۵ میلیارد و ۷۹۸ میلیون دلار رسید؛ این میزان تجارت خارجی غیرنفتی ایران در مدت مشابه پارسال به لحاظ وزن ۱۲ درصد و از حیث ارزش ۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.

از مجموع تجارت خارجی غیرنفتی کشور ۸ میلیون و ۹۵۷ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۹۴۲ میلیون دلار به صادرات و یک میلیون و ۷۹۹ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۸۵۶ میلیون دلار به واردات اختصاص داشت.

صادرات غیرنفتی ایران در یک ماهه سال جاری به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب ۸.۳ درصد و ۸ درصد کاهش داشته و واردات به لحاظ وزن ۲۶.۴ درصد کاهش و از حیث ارزش ۲.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

سهم ۱۵ درصدی پتروشیمی‌ها در سبد صادراتی

این گزارش می‌افزاید: متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی در فروردین ماه سال جاری ۳۲۸ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۷ صدم درصد افزایش داشته است. همچنین متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی ۱۵۸۷ دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۹ درصد رشد داشته است.

در فروردین ماه سال جاری، ۱۵ درصد از وزن و ۲۰.۶ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران به صادرات کالا‌های پتروشیمی اختصاص داشت.

این گزارش در خصوص اقلام عمده صادرات در یک ماهه سال جاری می‌افزاید: پروپان مایع شده با ۱۸۹ میلیون دلار، قیر نفت با ۱۸۲ میلیون دلار، بوتان مایع شده با ۱۵۴ میلیون دلار، شمش از آهن و فولاد با ۱۲۰ میلیون دلار و متانول با ۱۱۰ میلیون دلار ۵ قلم عمده کالای صادراتی در این مدت بودند.

صادرات نزدیک به یک میلیارد دلار کالا به چین

بر اساس این گزارش، بیشترین میزان کالا‌های صادراتی در فروردین ماه سال جاری به مقصد کشور‌های چین با ۹۹۷ میلیون دلار، عراق ۴۰۱ میلیون دلار، امارات متحده عربی ۳۹۵ میلیون دلار، ترکیه ۱۸۹ میلیون دلار، افغانستان ۱۴۳ میلیون دلار، عمان ۱۴۰ میلیون دلار و پاکستان ۱۲۴ میلیون دلار بوده است.

۸۰ درصد از وزن و ۸۱ از ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران به ۷ کشور فوق‌الذکر صادر شده است.

این گزارش در خصوص اقلام عمده واردات در فروردین ماه سال ۱۴۰۴ می‌افزاید: در این مدت طلا به اشکال خام به ارزش ۵۸۳ میلیون دلار، ذرت دامی ۱۷۵ میلیون دلار، برنج ۹۱ میلیون دلار، کنجاله سویا ۷۵ میلیون دلار و دانه سویا ۶۶ میلیون دلار ۵ قلم عمده کالا‌های وارداتی در این مدت بودند.

بر اساس این گزارش کشور‌های عمده طرف معامله واردات با ایران در یک ماهه سال جاری شامل امارات متحده عربی با ۸۵۹ میلیون دلار، چین ۷۶۸ میلیون دلار، ترکیه ۵۳۸ میلیون دلار، آلمان ۸۷ میلیون دلار، هلند ۷۵ میلیون دلار، هند ۶۹ میلیون دلار و پاکستان ۴۳ میلیون دلار بوده است.

۸۳ درصد از وزن و ۸۵ درصد از ارزش کل واردات به کشور در مدت یادشده از ۷ کشور فوق‌الذکر انجام گرفته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تامین کالاهای اساسی و تشدید نظارت بر قیمت در بازار سمنان
ولایتی: خلیج فارس قرن‌ها پیش از پیدایش آمریکا با همین عنوان ثبت شده است
عاشقان حسین ، میدان دار دفاع از اقتدار ایران
قلعه نویی: انگیزه بازیکنان بالاست،۲۲ اردیبهشت راهی ترکیه می‌شویم
کمک ۳۸۶ میلیارد تومانی به پویش «جبهه مردمی ایران ما»
مراسم بزرگداشت روز خلیج فارس
همایش جان فدایان ایران امام رضایی در سپیدان
۲ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی استان قزوین
حمایت از انقلاب و میهن به روایت حضور زیر بیرق امام رضا
مدودف: مدرکی برای اثبات اتهامات هسته‌ای علیه ایران وجود ندارد
ردپای معلمانی که سر مشق بصیرت می دهند
تمرکز برنامه‌ ریزی های آبی در خراسان رضوی بر عبور بدون تنش از تابستان
سند ۱۳۴ ساله در تبریز نام خلیج فارس در نقشه تاریخی ایران
برگزاری زیارت دوره برای زائران ایرانی در مدینه
توسعه مسیر‌های صعود به غار حرا برای تسهیل تردد حجاج
همدلی و اخوت، مهمترین سرمایه برای وحدت امت اسلامی
برپایی برنامه‌های متنوع مذهبی در دهه کرامت در آباده
اقلید در مسیر توسعه انرژی‌های پاک
میمند شهر ملی شیشه گری ایران
میدان داری مردم فارس تا پیروزی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)