• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۳۲۹۴
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۶
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
انقلاب در ارتباط صنعت و دانشگاه

امضاء تفاهم‌نامه‌های کلان وزارت علوم با گروه فولاد مبارکه و شرکت هلدینگ خلیج فارس

تفاهم‌نامه مشترک میان وزارت علوم، گروه فولاد مبارکه، شرکت هلدینگ خلیج فارس و معاونت علمی ریاست جمهوری برای تقویت پیوند دانشگاه و صنعت و استفاده مؤثر از ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان امضاء شد.

امضاء تفاهم‌نامه‌های کلان وزارت علوم با گروه فولاد مبارکه و شرکت هلدینگ خلیج فارس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این تفاهمنامه سه جانبه در ساختمان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به امضا رسید که هدف آن تجهیز دانشگاه‌ها، بهبود زیرساخت‌ها و تسهیل جذب اعتبار مالیاتی است، با پیش‌بینی سازوکار‌های اجرایی شفاف و سریع، موانع و ابهامات پیشین در بهره‌مندی صنایع از این اعتبار حیاتی را برطرف کرده و فرصتی "طلایی" را برای اکوسیستم علمی و فناوری کشور فراهم آورده است.

در این مراسم سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه اصفهان در جمع خبرنگاران گفت: ما تفاهم نامه‌های بسیار خوبی را با دانشگاه‌ها و شرکت هیا دانش بنیان به امضا رسانده‌ایم و در سال گذشته در حوزه قرارداد‌های دانشگاهی با ۱۲۰ مرکز دانشگاهی قرارداد مشترک داشته‌ایم که ارزش آن ۳۲ میلیارد تومان بوده و ۱۶۰ پروژه مشترک علمی داشته‌ایم.

زرندی ادامه داد: سال گذشته در قالب تور‌های علمی هزارو ۵۵۰ نخبه دانشگاهی از مراکز ما و شرکت فولاد مبارکه بازدید کرده‌اند و برنامه ریزی کرده‌ایم که ظرف مدت امسال بتوانیم حداقل ۳۰ نخبه ایرانی که در دانشگاه‌ها یبین المللی حضور دارند را د رقالب همین تور‌ها مشارکت بدهیم و از ظرفیت علمی آنها در توسعه محصولات خود استفاده کنیم.

مدیرعامل گروه فرولاد مبارکه افزود: ما توانسته‌ایم بالغ بر ۲۵۰ میلیارد را صرف توسعه زیرساخت‌های دانشگاه‌ها و تجهیز آزمایشگاه‌های فرسوده کنیم و همچنین ۶۰۰ میلیارد تومان هم صرف توسعه پارک‌های علمی و فناور یکنیم؛ و با مشارکت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان قرار است سال آینده فولاد‌های زنگ نزن و الکتروستاتیک تولید کنیم که می تواند بخشی از نیاز کشور را برطرف کند و طبق تفاهم نامه‌ای که امروز به امضا رسید ما تعهد کردیم که ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار را برای تحقیق و پژوهش دانشگاه‌ها در نظر بگیریم.

زرندی تاکید کرد: ما می‌خواهیم نه به عنوان یک صنعت بلکه راهبر زنجیره تامین فولاد کشور بتوانیم در زیست بوم صنعتی کشور با مشارکت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان اتفاق‌های جدیدی را رقم بزنیم

در ادامه این مراسم محمد شریعتمداری مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس با اشاره به این تفاهم نامه گفت: ما به عنوان ۱۸ بنگاه مطرح پتروشیمی در دنیا در اجرای این تفاهم نامه مشارکت داریم تا بتوانیم با همکاری دانشگاه و شرکت هیا دانش بنیان بخشی از نیاز هیا صنعت خودمان را به دست توانمند جتامعه دانشگاهی برطرف کنیم، ما سال گذشته موفق شدیم ۱۸ میلیارد دلار درآمد کسب کنیم که نقش دانشگاه‌ها در تولید این ثروت کم نظیر بوده است.

شریعتمدار یادامه د اد: اولین صندوق خطر پذیر شرکت صنایع هلدینگ خلیج فارس مدتی است راه اندازی شده است که تا همین امروز این صندوق دارای ۹۷ پیشنهاد نوآورانه و آماده بحث و بررسی با مشارکت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان است و این اتاق خوبی است.

شریعتمداری افزود: همچنین در راستای حمایت از دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان ۲ درصد از سهم درآمدی خودمان را به کارهیا تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه‌ها قرار داده‌ایم و همچنین ۳۲۰ ابلاغیه تولید دانش بنیان با مشارکت حدود ۵۰۰ شرکت دانش بنیان داشته‌ایم که توانستیم نیاز‌های خودمان در حوزه پتروشیمی را برطرف کنیم.

شریعتمدار یتاکید کرد: ما تلاش داریم که با مشارکت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان و امکانات خودمان سهم بیشتری در تولید محصولات پتروشیمی و ارزش افزاده بیشتر در بازار‌های بین المللی داشته باشیم.

در ادامه این مراسم حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور در این نشست گفت: این تفاهم نامه با سایر تفاهم نامه‌های مشترکی که تاکنون امضا شده است قدری متفاوت است چرا که بر اساس قانون جهش تولید دانش‌بنیان، به ویژه ماده ۱۱ و ماده ۱۳ و توافقاتی که با هم انجام دادیم، اعتبار مالیاتی برای سال ۱۴۰۳ به میزان ۶۰ همت پیش‌بینی شده است. این مبلغ تقریباً معادل کل بودجه‌ای است که شاید وزارتخانه داشته باشد، این عدد قرار است کجا هزینه شود؟ در دانشگاه‌ها، در پارک‌های فناوری، یعنی جایی که متعلق به دولت است.

افشین با اشاره به اینکه تاکنون در استفاده از ظرفیت این قانون کم‌کاری شده، افزود: باید اذعان کنیم که خروجی استفاده از این بودجه بسیار پایین بوده و کمتر از چهار همت هزینه شده است؛ اگرچه عدد مصوب ۱۰ همت بوده، این نشان می‌دهد که مشکل مالی برای توسعه فناوری و دانش‌بنیان دیگر وجود ندارد و نیاز نیست به دنبال تأمین‌کننده یا خیری برای ساخت آزمایشگاه یا تجهیز دانشگاه‌ها باشیم. مشکل در استفاده از ظرفیت‌های قانونی است و ما تاکنون نتوانسته‌ایم بودجه قابل توجهی را جذب کنیم، دانشگاه‌ها حرکت کافی برای جذب این اعتبارات نداشته‌اند، حتی در بهترین دانشگاه‌ها هم عملکرد مطلوبی دیده نشده است، به عنوان مثال، ماده ۱۱ حتی امکان هزینه‌کرد برای تکمیل ساختمان‌های نیمه‌کاره دانشگاه‌ها را فراهم می‌کند، در حالی که پیش از این باید متکی به بودجه دولتی می‌بودیم.

افشین تأکید کرد: ما این قانون را در دانشگاه‌های ممتاز و برتر اجرا می‌کنیم و سعی داریم برای این موارد حتی فراتر از ضوابط عمل کنیم. طبق تصمیمات اخیر، اگر صنایع بزرگ به دانشگاه‌ها پول واریز کنند، این پرداخت به سرعت در شورا بررسی و مشخص می‌شود که مشمول معافیت مالیاتی می‌شود یا خیر. به محض واریز پول به دانشگاه و پس از کنترل آن، صنعت مطمئن باشد که دیگر نیازی به پیگیری‌های موازی و پیچیده ندارد و ما گواهی لازم را صادر خواهیم کرد.

وی با تشریح نقش دولت و انتظار از صنعت و دانشگاه افزود: اکنون فرصتی بی‌نظیر پیش آمده است. حضور دو صنعت بزرگ کشور و شخصیت‌های ملی در کنار هم، فرصت طلایی برای کل اکوسیستم دانشگاهی و علمی کشور ایجاد کرده تا بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم، هم برای تجهیز آزمایشگاه‌ها و هم برای توسعه امور تحقیق و توسعه. چرا که ریشه توسعه اکوسیستم دانش‌بنیان و نوآوری در کشور، دانشگاه‌ها هستند. بدون دانشگاه‌هایی که آزمایشگاه‌های مجهز یا نیروی انسانی متخصص داشته باشند، این توسعه ممکن نیست و ما خوشحال می‌شویم سال آینده بیایم و بگوییم ۶۰ همت اعتبار مالیاتی را صرف حوزه دانشگاهی کرده‌ایم.

این حمایت‌ها سبب می‌شود دانشجویان بتوانند شرکت تأسیس کنند، ایده‌ها را به محصول و شرکت دانش‌بنیان تبدیل کنند و ثروت نوآورانه ایجاد شود. دولت با اعطای اعتبار مالیاتی در واقع تصمیم گرفته بخشی از مالیات خود را در حوزه آموزش و پژوهش هزینه کند، و بعد‌ها این هزینه را به شکل چندبرابری از محل ارزش افزوده و عملکرد شرکت‌ها دریافت می‌کند. این یک جابجایی سیاستی است نه صرف هزینه کردن، دولت اجازه داده این اعتبار در حوزه علمی کشور مصرف شود

افشین در ادامه با اشاره به سازوکار عملیاتی این روند افزود: بر اساس این توافق، شرکت‌هایی که تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها منعقد می‌کنند، به محض واریز وجه، این پرداخت مشمول معافیت مالیاتی خواهد شد. انتظار داریم در دوره فعلی و دولت چهاردهم، دغدغه ایجاد زیرساخت‌های شایسته برای دانشگاه‌های پیشرو کشور رفع شود و در تعداد قابل توجهی از دانشگاه‌های برتر، این زیرساخت‌ها ایجاد شود. این فرصت اکنون پیشِ روی دانشگاه‌ها و صنایع قرار گرفته، و ما هم تمام تلاش خود را برای تحقق این هدف انجام خواهیم داد تا شاهد تحول مثبت و اثرگذار در دانشگاه‌های کشور باشیم.

حسین سیمایی صراف وزیر علوم گفت: امروز روز خوبی است و اتفاق مهمی در حوزه ارتباط میان صنعت و دانشگاه به وجود آمده است، زمانی که من به بسیاری از دانشگاه‌های کشور سری می‌زدم، دانشجویان و استادان و روئسای آن دانشگاه‌ها از فرسوده بودن تجهیزات آزمایشگاهی، نبود امکانات تحقیقی و پژوهشی و کمبود خوابگاه‌ها گلایه و شکایت داشتند و همه این موارد منوط به بودجه کافی بود که در دسترس هم نبود، اما امروز با امضای این تفاهم نامه چند جانبه بخشی از این مشکلات در آینده برطرف خواهد شد و دو شرکت بزرگ کشور گامی بلند و مهمی در این حوزه برداشته‌اند که شایسته تقدیر است و امید واریم سای رشرکت هیا بزرگ کشور به این شیوه روی بیاورند و ارتباط میان صنعت ودانشگاه را تقویت کنند و این اتفاق دور از ذهن نیست و قابل تحقق است با مشارکت جامعه دانشگاه یکشور و صنایع ما.

سیمایی صراف ادامه داد: در این جلسه می‌خواهم خب رخوشحال کننتده‌ای را اعلام کنم برای جامعه دانشگاهی کشور که از این پس با موافقت مقام معظم رهبری و رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح مشمولان وظیفه دوره پسا دکترا می‌توانند با مراجع به سامانه سجاد مراجعه کنند و می‌توانند جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها کشور شوند و از انجام دوره ضروری سربازی معاف شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرخ بیکاری کرمان زیر میانگین کشوری
نمایشگاه اقتصاد مقاومتی سرپرستان خانوار افتتاح شد
تعطیلی ۸ مدرسه غیردولتی متخلف/ عزل ۲۳ مدیر خاطی
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
تلاش ستاد کل نیرو‌های مسلح جهت ایجاد تحول در حقوق و مزایای نظامیان است
افتتاح ۱۱ طرح عمرانی روستایی در نکا با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان
تحقق مدرسه تراز انقلاب اسلامی
رشد ۱۹ برابری طرح های دهه فجر شهرستان سرخس
افتتاح نیروگاه خورشیدی درروستای بهرام آباد چهارمحال و بختیاری
برگزاری دومین رویداد گندم در ارومیه
اقدامات حفاظتی و استحکام بخشی در تالار‌های کاخ گلستان
بهره‌برداری از ۷۱ طرح عمرانی‌ و خدماتی در فریدن
دستگیری سارقان کیف دستی و گوشی در بیرجند
افتتاح ۷ واحد مسکونی مددجویی در عنبرآباد
از اکران فیلم سینمایی مارون به صورت رایگان برای مردم تا راهیابی این فیلم به جشنواره ملی
اهدای عضو جوان ۱۸ ساله در یزد
افتتاح روستا بازار و عرضه مستقیم محصولات پروتئینی در بجنورد
خاموشی ۴۵ دستگاه ماینرغیرمجاز در اراک
ذخیره ۱۷ میلیون‌تنی معدن جدید در اردبیل کشف شد
کاهش ۲۹ درصدی تصادفات درون و برون شهری منجر به فوت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)