• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۳۴۵۵۰
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۸
خوزستان » اقتصادی

شبکه‌سازی جنوب ایران؛ نقشه راه توسعه اقتصادی منطقه‌ای

رئیس اتاق بازرگانی اهواز از تشکیل ساختار جدید اتاق‌های بازرگانی جنوب کشور خبر داد و گفت: این شبکه منطقه‌ای با محوریت کرمان و خوزستان، زمینه‌ساز اجرای پروژه‌های مشترک لجستیک، صادرات و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی خواهد بود.

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، شهلا عموری سه‌شنبه ششم خرداد در جلسه‌ای که به مناسبت آغاز ویژه‌برنامه «هفته‌های ایرانی» و با تمرکز بر استان‌های خوزستان و کرمان برگزار شد، ضمن اشاره به منابع غنی، زیرساخت‌های راهبردی و مزیت‌های نسبی دو استان، اظهار کرد: خوزستان و کرمان، بعنوان دو قطب مکمل اقتصادی کشور، با هم‌افزایی در حوزه‌های صنعتی، کشاورزی، حمل‌ونقل و بازرگانی می‌توانند بستر مناسبی برای شکل‌گیری زنجیره‌های ارزش، توسعه صادرات و جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی فراهم کنند.

وی با اشاره به نقش خوزستان در تکمیل زنجیره صادرات محصولات تولیدی استان کرمان، افزود: در حالی که کرمان تولیدکننده عمده محصولات استراتژیک صادراتی همچون پسته و خرماست، خوزستان با در اختیار داشتن بنادر فعال (بندر امام، خرمشهر)، مرزهای زمینی بین‌المللی (شلمچه و چذابه) و نزدیکی جغرافیایی به بازارهای عراق، حوزه خلیج فارس، ترکیه و سوریه، می‌تواند نقش پل صادراتی را ایفا کند.

وی بیان کرد: دسترسی خوزستان به بازارهای منطقه‌ای، فرصتی بی‌نظیر برای تنوع‌بخشی بازار هدف و کاهش هزینه‌های صادراتی است.

رئیس اتاق بازرگانی اهواز، ایجاد برند ملی مشترک در حوزه‌هایی نظیر خرما را راهکاری برای ارتقای ارزش افزوده دانست و گفت: با تقویت صنایع بسته‌بندی، فرآوری و برندسازی مشترک میان خوزستان و کرمان، می‌توان از خام‌فروشی جلوگیری کرد و زنجیره تولید تا صادرات را تکمیل کرد؛ این همکاری‌ها می‌توانند ضمن جذب سرمایه‌گذار، برای توسعه صادرات غیرنفتی نیز تعیین‌کننده باشند.

عموری با اشاره به تشکیل ساختار تازه‌ای به نام اتاق‌های بازرگانی جنوب کشور که با دبیرخانه مستقر در کرمان، ماموریت هم‌راستا کردن ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری، صنعتی و تجاری در جنوب ایران را بر عهده دارد، گفت: این شبکه‌سازی منطقه‌ای، فرصتی برای استفاده هدفمند از منابع انسانی متخصص، ایجاد کریدور شرق به غرب و بسترسازی برای اجرای پروژه‌های مشترک در حوزه صادرات، بسته‌بندی و آماد خواهد بود.

عموری با اشاره به چالش‌های پیش‌روی سرمایه‌گذاران، بر تسهیل فرآیندهای اداری و بهبود فضای کسب‌وکار تأکید کرد و افزود: تعدد مجوزها، عدم هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی، مشکلات گمرکی و نبود مشوق‌های مؤثر، از جمله موانعی است که سرمایه‌گذاران را دچار فرسایش می‌کنند. اگر دولت نقش تسهیل‌گر خود را بدرستی ایفا کند، الگوی همکاری خوزستان و کرمان می‌تواند به یک مدل ملی تبدیل شود.

وی پیشنهاد داد: ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری مشترک میان استان‌های دارای ظرفیت مکمل، نظیر خوزستان و کرمان، می‌تواند ابزار مناسبی برای تامین مالی پروژه‌های اقتصادی بخش خصوصی و تشویق سرمایه‌گذاران در مسیر تولید صادرات‌محور باشد.

رئیس اتاق بازرگانی اهواز در پایان با تأکید بر برنامه‌های مشترک در تبادل هیات‌های تجاری، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی و اشتراک دانش و نیروی متخصص گفت: با ایجاد زیرساخت‌های صادراتی، افزایش استاندارد تولیدات و تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، خوزستان و کرمان می‌توانند مکمل یکدیگر در زنجیره صادرات باشند و نقشی موثر در توسعه اقتصادی ملی ایفا کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حماس اقدام رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن ناوگان صمود را محکوم کرد
تقدیر از برگزیدگان شرکت توزیع نیروی برق در قزوین
جشنواره گل و گلاب میمند در آرامگاه حافظیه
روز خلیج فارس؛ محک تعهد ما به میراث آبی ایران
تبلیغات زود هنگام نامزدها تخلف انتخاباتی است
رونق طلاسازی در کرمان؛ اشتغال و جلوگیری از خروج ۳ همت سرمایه
اژه‌ای: خلیج تا ابد فارس، خانه ملت مقتدر و تاریخ‌ساز ایران است
ظرفیت تجدیدپذیر‌های کشور به بیش از ۱۰ هزار مگاوات ارتقاء می‌یابد
تجمع بزرگ معلمان کشور و بیعت با مقام معظم رهبری
رژیم صهیونیستی ۱۷۵ فعال سرنشین ناوگان «الصمود» را بازداشت کرد
اجتماع امام رضایی‌ها در مازندران
خرید تضمینی بیش از ۲۳۰ هزار تن گندم در خوزستان
بازداشت اعضای باند زورگیر حرفه‌ای توسط پلیس آگاهی تهران بزرگ
خلیج فارس تا ابد خاک ایران است
رکوردشکنی صادرات سیب از مراغه
یک کشته بر اثر سیل در ترکیه
رکوردزنی ورزش همگانی در پایتخت به مناسبت روز ملی خلیج فارس
لزوم پاسخگویی بانوان طلبه به شبهات
تجلیل از کارگران خوانسار
ثبت‌نام آزمون سراسری و دانشجو – معلم سال ۱۴۰۵
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بالاترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ وگنده‌گویی وزیرخزانه‌داری آمریکا
مهلت ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان آزمون مشاوره خانواده ۱۴۰۴ اعلام شد
۱۲ شهید و ۲۵ زخمی در پی تجاوز روز چهارشنبه رژیم صهیونیستی به لبنان
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)