• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۳۵۲۵۰
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۴
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر
وزیر جهاد کشاورزی:

از بین بردن امنیت غذایی جنایتی بدتر از حمله نظامی

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اهمیت تامین امنیت غذایی تصریح کرد: جنایات رژیم صهیونیستی در غزه نشان داد که نظام سلطه جو همواره از غذا به عنوان سلاحی موثرتر از حمله نظامی استفاده می کند.

جنایت در غزه نشان داد از بین بردن امنیت غذایی موثرتر از حمله نظامی است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی در نشست علنی امروز سه شنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ در جلسه پاسخگویی به سوال عبدالجلال ایری، نماینده کردکوی، بندرگز و گمیشان در مورد دامداری سنتی، اظهار داشت: دامداری سنتی یکی از پایه‌های مهم استقلال و خودکفایی در حوزه دامداری است که در قانون اساسی نیز مورد توجه قرار گرفته و رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تأکید دارند، اما متأسفانه دامداری سنتی و روستایی مورد بی مهری واقع شده که واردات حدود ۲۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور نیز گواه آن است.

وی با بیان اینکه دامداری سنتی رکن اصلی تولید گوشت قرمز در کشور و از پایه های مهم تامین امنیت غذایی است، از توجه نمایندگان به این موضوع قدردانی کرد و گفت: موضوع امنیت غذایی در همه کشورهای جهان در اولویت قرار دارد و رخدادهای متعددی در سال های اخیر اهمیت آن را گوشزد کرده است.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: آنچه که در غزه می‌گذرد نمود عینی اهمیت این موضوع است که هیچ قدرت نظامی نتوانست در آنجا کارساز باشد، اما سلاح امنیت غذایی و تحمل گرسنگی باعث تسریع نسل کشی در آنجا شد.

نوری با اشاره به فعالیت بیش از ۴ میلیون بهره بردار در عرصه کشاورزی اظهار داشت: دامداری در روستا جزء لاینفک فعالیت‌های خانوارهای روستایی است و نیاز به مجوز ندارد چرا که ذات این کار است اما چنانچه دامدار خواستار کسب مجوز باشد میتواند از نظام مهندسی و کشاورزی مجوز بگیرد و چگونگی آن نیز مشخص است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در قانون بودجه ۱۴۰۴ منابع خوبی برای سرمایه در گردش این واحد‌ها اختصاص یافته، در مرحله اول با تلفیق ۷۵۰ میلیارد اعتبار به منابع بانکی، حدود ۱۰ همت برای فعال سازی واحد‌های دامداری روستایی و سنتی اقدام شده که برش استانی آن نیز ابلاغ شده است.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: از جمله فعالیت های وزارتخانه این بود که هر زمانی که قیمت دام زنده پایین آمده و یا اینکه دام مازاد در دامداری بوده بلافاصله شورای قیمت گذاری برای تعیین قیمت وارد کار شده تا از این طریق برای خرید اقدامات لازم انجام شود.

نوری ادامه داد: یکی از طرح‌های خوب در جهت حمایت از دامداری‌های سنتی در حال انجام است مربوط به بحث تقویت دامداری‌های سنتی با همکاری صمیمانه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در حوزه تغذیه، اصلاح نژاد، بهسازی اماکن دامداری و تأمین منابع مورد نیاز در حال انجام است و در ۵ استان اجرای آن شروع شده است. این موارد از وعده‌های وزارتخانه برای خودکفایی در زمینه گوشت قرمز است از این رو باید از دامداری سنتی به عنوان پایه اصلی تولید خصوصا در حوزه گوشت حمایت شود و اقدامات نیز در حال انجام است.

نوری قزلجه از همکاری با سازمان برنامه و بودجه در راستای تحقق وعده‌های وزارتخانه در راستای تأمین گوشت قرمز خبر داد و گفت: این اقدامات در راستای این است که منابعی که برای واردات هزینه می‌شود به تدریج آنها را از لحاظ ریالی تقویت کنیم، تولید داخل را در دامداری‌های کوچک روستایی و سنتی افزایش دهیم تا به تولید داخلی متکی شود.

وی با بیان اینکه سالانه حدود ۱.۵ تن سبوس به قیمت یارانه‌ای در بین دامداران سنتی توزیع می‌شود، اضافه کرد: همچنین توزیع جو یارانه‌ای بین دامداری‌های سنتی و روستایی بالاخص با توجه به تجربه خشکسالی در سال اخیر در حال انجام است. پیش بینی‌های لازم در سال گذشته انجام شده است بنابراین توجه به حوزه دامداری سنتی و دامداری روستایی بسیار جدی است، یکی از مصادق توسعه عدالت محوری در بخش کشاورزی بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری که از حرف خارج و پیوست عدالت را عملیاتی اجرایی کنید در راستای حمایت از دامداری‌های سنتی و روستایی است که دستور العملی که بعد از چند سال نوشته و ابلاغ شد نیز در این راستا بود. قانون جامع دامپروری سند مهمی است، اما وقتی آیین نامه و دستور العمل آن نوشته نشود فایده‌ای ندارد.

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با حوزه انتخابیه کردکوی بیان کرد: در بررسی میدانی مشخص شد یکسری دامداری‌های سنتی در حوزه کردکوی وجود داشتند که فاقد مجوز بودند، طی بازدید تصمیم بر چاره اندیشی در این زمینه شد، این دامداری‌ها به شهر‌ها متصل بودند بنابراین باید اجازه سایر دستگاه‌ها از جمله محیط زیست و شهرداری‌ها گرفته می‌شد، دستگاه‌ها مورد استعلام به دلیل اینکه آنها متصل به شهر بودند برای صدور مجوز جواب منفی دادند و نهایتا شرکت شهرک‌های کشاورزی وارد میدان شد تا در محل‌های دیگری زمین شناسایی شود و پس از آن این شرکت در حال اخذ مجوز است تا قطعه بندی شود و در اختیار فعالان حوزه دامداری قرار گیرد تا این مشکل نیز رفع شود.

نوری قزلجه ادامه داد: تأکید وزارتخانه بر روستاپایه بودن دامداری سنتی و روستایی ما است، صدور محوز برای فعالیت آنها در محیط‌های روستایی است چرا که زیرساخت، ساخت و ساز و هزینه زیادی نیاز ندارد از این رو مقرون به صرفه است. از آن طرف هم به طور جدی به دنبال بهبود کیفیت دام هستیم تا با تعداد کم دام تولید بیشتر داشته باشیم و اخیرا هم شرکت‌های دانش بنیان و مراکز دانشگاهی در کنار ومراکز تحقیقات قرار دادیم تا برای توسعه دامداری سنتی و به ویژه دام سبک اتفاقات خوبی رقم بخورد که پایه خودکفایی در زمینه گوشت خواهد بود. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
 جیرفت قطب کشاورزی جنوب کشور و آماده گسترش همکاری‌های تجاری است
فراخوان رویداد ملی با هوش مصنوعی، حقیقت را روایت کن
دعوت سه بازیکن تیم فوتبال ملوان بندرانزلی به تیم ملی امید ایران
ظرفیت پهلوگرفته در اقتصاد دریامحور
ارائه خدمات رایگان پزشکی از استان قم در پویش سلامت علوی
با هدف تسهیل دسترسی مردم به مسئولان ، تسریع در رسیدگی به مشکلات
افزایش ۳۴ درصدی تجارت خارجی ونزوئلا زیر سایه تحریم‌ها
اخبار گوناگون از نقاط مختلف کردستان
بسته خبری گیجگاه ۱۴۰۴/۱۰/۰۲
معرفی رئیس حدید هیئت بسکتبال لرستان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی همدان، به علت برودت هوا
همبستگی بیش از پیش نیرو‌های مسلح در راستای خدمت مضاعف به مردم
تاکید نماینده ماهنشان بر لزوم حمایت از کشاورزان و پرورش‌دهندگان ماهی برای عبور از بحران آب
اعضای هیئت اجرایی انتخابات شورا‌های اسلامی کهنوج مشخص شدند
سه شنبه نظارتی مجلس با حضور تیم اقتصادی دولت
اختتامیه سیزدهمین جشنواره مقاومت در یزد
مراسم بزرگداشت چهارمین سالگرد ارتحال آیت الله صافی گلپایگانی در قم
طرح‌های هادی و قصه پر غصه ساخت و ساز‌ها در مناطق روستایی
هیچ فعالیت کشاورزی بدون پیوست محیط زیستی تایید نمی‌شود
پایان انتظار برای تصفیه‌خانه شهرک صنعتی شماره ۸ زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
مدارس ابتدایی استان تهران جز فیروزکوه و رباط کریم مجازی شد
فرمانده کل ارتش: به هر شرارتی با قاطعیت پاسخ خواهیم داد
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)