• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۸۰۶۷۰
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۵
ایلام » اجتماعی

تکمیل زیرساخت‌های مرز چیلات تا اربعین ۱۴۰۵

فرماندار ویژه دهلران گفت: با موافقت دولت عراق برای بازگشایی مرز چیلات، تکمیل زیرساخت‌های این گذرگاه مرزی باید تا پیش از اربعین ۱۴۰۵ به پایان رسیده و آماده تردد زائران شود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، مرکز ایلام؛ «مراد یگانه» فرماندار ویژه دهلران در نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی گشایش مرز چیلات اظهار داشت: پس از سال‌ها پیگیری، موافقت دولت عراق برای بازگشایی این مرز حاصل شد و قرار است هیأتی از این کشور به زودی به دهلران سفر کند.
 
وی هدف از این سفر را بازدید از مرز چیلات و بررسی روند تکمیل طرح های تأمین آب شرب پایدار، رفع مشکلات مسیر دسترسی، تأمین برق و سایر نیاز‌های خدماتی عنوان کرد و افزود: زیرساخت‌های مخابراتی و فیبر نوری نیز باید مجدداً بررسی و آزمایش شوند.
 
فرماندار ویژه دهلران خواستار هماهنگی مرزبانی ایران با طرف عراقی برای آغاز عملیات ترمیم زیرساخت‌ها شد و تاکید کرد: مسئولان استان باید برنامه جامع خود را برای بهره‌برداری از زیرساخت‌های مورد نیاز در کوتاه‌ترین زمان ممکن ارائه دهند و با حضور میدانی در مرز چیلات، شرایط را به‌گونه‌ای مهیا کنند که پیش از فرارسیدن اربعین سال آینده این گذرگاه آماده میزبانی از زائران باشد.
 
«مجید عسکری» مدیرکل دفتر فنی استانداری ایلام نیز در این نشست با اشاره به مصوبه گشایش مرز چیلات گفت: تلاش می‌شود اولین تردد هیأت عراقی با برنامه‌ریزی مناسب از این گذرگاه صورت گیرد و همکاری همه دستگاه‌ها تا اربعین سال آینده، مرز چیلات را برای تردد زائران و مبادلات تجاری آماده کند.
 
وی افزود: شرکت آبفا با رفع نواقص چاه و اجرای لوله‌گذاری تا مرز چیلات، آب‌رسانی پایدار را تضمین کند و اداره برق نیز رفع مشکلات جزئی شبکه را در اولویت قرار دهد.
 
عسکری یادآور شد: در زمینه فیبر نوری اقداماتی انجام شده که باید آزمایش‌های لازم بر روی آن صورت گیرد.
 
مدیرکل دفتر فنی استانداری ایلام ادامه داد: مسیر دسترسی به مرز چیلات ۲۶ کیلومتر طول دارد که ۱۴ کیلومتر آن آسفالت شده و دارای ابنیه فنی است، اما ۲ کیلومتر مسیر همچنان خاکی بوده و نیازمند ترمیم است.
 
عسکری بیان کرد: همچنین ۴چهار کیلومتر از مسیر توسط عوامل سد میمه مورد استفاده قرار گرفته که به‌دلیل تخریب برخی بخش‌ها باید بهسازی و روکش‌گذاری شود.
 
گفتنی است استاندار ایلام هفته گذشته در سفر به دهلران از موافقت دولت مرکزی عراق با گشایش مرز چیلات خبر داد.
 
به گفته کارشناسان، گشایش این مرز به‌عنوان یک پروژه راهبردی اقتصادی، آینده‌ای روشن برای منطقه رقم خواهد زد.
 
موقعیت ممتاز چیلات در نزدیکی استان «میسان» عراق و مرکز آن شهر «العماره»، آن را به کانونی مهم برای مبادلات تجاری و صادرات کالا‌های ایرانی به عراق و بازار‌های منطقه‌ای تبدیل می‌کند.
 
از مهم‌ترین دستاورد‌های راه‌اندازی چیلات ایجاد فرصت‌های شغلی در بخش‌های مختلف اقتصادی است.
 
شهرستان دهلران که از مناطق کم‌برخوردار استان ایلام به شمار می‌رود، با راه‌اندازی این بازارچه مرزی می‌تواند به‌طور مستقیم و غیرمستقیم فرصت‌های شغلی در حوزه‌های ترانزیت، حمل‌ونقل، بازرگانی، بسته‌بندی، انبارداری و صنایع تبدیلی ایجاد کند.
 
علاوه بر این، فراهم شدن زیرساخت‌های مناسب در چیلات زمینه لازم برای ایجاد شهرک‌های صنعتی مرزی و واحد‌های فرآوری محصولات کشاورزی را فراهم می‌کند و جایگاه دهلران را از یک شهرستان صرفاً تولیدکننده به یک مرکز صادراتی و اقتصادی در غرب کشور ارتقا می‌بخشد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
آمادگی دستگاههای مختلف استان قم برای خدمت رسانی در جشن نیمه شعبان
پرداخت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی صومعه سرا
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
ساکنان مجمع الجزایر ایران، پرچم داران فرهنگ وتمدن ایران
یک تساوی و یک باخت حاصل تلاش تیم‌های گیلانی
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی ها؛ برای همه سناریوها برنامه داریم
برنامه ریزی برای تامین ۱۰۰ واحد مسکن اجاره‌داری در سهند
بسته خبر‌های کوتاه ۸ بهمن در یک نگاه
محبوبیتی فراتر از جغرافیای یک کشور
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۸ بهمن
عکاسان خوزستانی؛ روایتگران تصویری «تخریب اموال عمومی» در اغتشاشات ۱۸ و ۱۹ دی
آتش‌سوزی اتوبوس در پایانه رامسر به‌دلیل اختلال ارتباطی
محققان ۴ کشور در جشن مهدوی آمل
تحصیل هزار و ۱۰۰ طلبه در ۱۴ مدرسه علمیه لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
جشن وصال ۱۵ زوج جوان در ملایر
اعدام عامل پشتیبانی «عملیات بزرگ» موساد در ایران
تلفن غرب مازندران تا ساعاتی دیگر وصل می‌شود
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
صدور ۲۱۰ هزار دادخواست علیه دشمن صهیونی و آمریکا
سالاری: با پرداخت مطالبات تامین اجتماعی از سوی دولت مشکلات سازمان حل شد
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
همبستگی پاکستانی ها با ایران 
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)