• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۷۹۴۲۳
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۹
علمی و فرهنگی » حماسه و ایثار

شناسایی بیش از ۲ هزار شهید غریب در اسارت

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت : تاکنون ۲ هزار و ۴۰۴ شهید غریب در اسارت شناسایی شده است.

شناسایی ۲ هزار و ۴۰۴ شهید در اسارت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛  معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست خبری کنگره ملی شهدای غریب در اسارت گفت: تاکنون ۲ هزار و ۴۰۴ شهید غریب در اسارت شناسایی شده است.

یعقوب سلیمانی با اشاره به برگزاری کنگره ملی شهدای غریب گفت: این شهدا در دوران اسارت رژیم بعث صدام، در اردوگاه‌ها به شهادت رسیدند.

وی افزود: هفتصد شهید در اسارت هنوز شناسایی نشده‌اند و بیشترین شهدا از استان خوزستان و کردستان و کمترین شهدا مربوط به استان ایلام بودند.

دبیرکل کنگره ملی شهدای آزاده غریب در اسارت در ابتدای این نشست گفت: هر بار که تصمیم به انجام فعالیتی برای شهدای غریب گرفته می‌شود، این اقدامات با مناسبت‌های مذهبی‌ای مقارن می‌شود که از نظر مفهومی با مظلومیت این شهدا همخوانی دارد.

محمدرضا زمردیان با اشاره به آغاز پیگیری موضوع شهدای غریب دوران اسارت افزود: ۲۳ سال پیش، زمانی که موضوع بازگشت پیکر شهدای غریب دوران اسارت به‌طور جدی مطرح شد، مقام معظم رهبری پیامی صادر کردند و بر مظلومیت این شهیدان که در دوران اسارت و شرایط بسیار سخت به شهادت رسیده بودند، تأکید کردند . 

وی گفت : با وجود گذشت بیش از ۲۳ سال و بازگشت پیکر برخی از این شهدا به میهن، بسیاری از خانواده‌ها همچنان از کیفیت و چگونگی شهادت عزیزانشان بی‌اطلاع هستند.

دبیرکل کنگره ملی شهدای آزاده غریب در اسارت با بیان اینکه شورا‌های مختلفی برای برگزاری این کنگره تشکیل شده است افزود : در ابتدا به دنبال آمار دقیق بودیم که در نهایت، سازمان صلیب سرخ ۱۵۳ نام را به جمعیت هلال احمر تحویل داد، اما نام هیچ‌یک از دوستانی که خودمان در دوران اسارت با آنها همراه بودیم، در این فهرست دیده نمی‌شد و همین موضوع انگیزه ما را برای ادامه کار دوچندان کرد.

زمردیان گفت : امروز تعداد شهدای غریب شناسایی‌شده از ۱۵۳ نفر به ۲۴۰۴ شهید رسیده است که تاکنون برای حدود ۱۸۰۰ نفر از آنان پرونده الکترونیکی تشکیل شده و بیش از ۷۰ هزار برگ سند الکترونیکی به مرکز اسناد بنیاد شهید تحویل داده می‌شود؛ اسنادی که تا امروز در هیچ مجموعه‌ای مورد استفاده قرار نگرفته بودند.

وی از تدارک مجموعه‌ای هفت‌جلدی با عنوان رنج و گنج خبر داد و افزود : از این مجموعه، چهار جلد در اجلاس کنگره رونمایی خواهد شد. بیشترین شهدای غریب مربوط به استان‌های کردستان و خوزستان هستند. از نظر وضعیت تأهل، ۳۸ درصد متأهل و ۶۲ درصد مجرد بوده‌اند. همچنین ۳۲ درصد از این شهدا توسط گروهک‌های معاند و ۶۸ درصد توسط حزب بعث عراق به شهادت رسیدند.

دبیرکل کنگره افزود: تاکنون پیکر حدود ۷۰۰ شهید هنوز به کشور بازنگشته و در مرحله جست‌و‌جو قرار دارند. در حال حاضر ۳۱۲۷ نفر از یادگاران شهدای غریب شناسایی شده‌اند که شامل ۱۴۷ پدر، ۴۰۵ مادر، ۶۴۶ همسر و ۱۹۲۹ فرزند می‌شود. دیدار با ۱۱۰۰ نفر از این یادگاران نیز تاکنون انجام شده است.

زمردیان گفت : در میان شهدای غریب، ۳۶ طلبه، ۲۴ معلم، ۱۵ دانشجو و ۱۱ بانوی شهیده حضور دارند. همچنین ۲۹۶ نقطه از کشور میزبان پیکر این شهداست، اما تاکنون تنها ۲۵ درصد از شاهدان شهادت این شهدا شناسایی شده‌اند.

در پایان این مراسم ، از پوستر همایش شهدای غریب در اسارت رونمایی شد.

اجلاسیه ملی شهدای غریب در اسارت با نام حضرت زینب و باحضور نمایندگان خانواده‌های شهدا در سراسر کشور، از ۱۸ تا ۲۴ دی ماه برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از برگزیدگان مرحله استانی جشنواره صالحین در گرگان
افزایش حق عائله مندی و اولاد در بودجه سال آینده
باران و برف در راه آسمان قزوین 
کشف دپوی مواد غذایی در اردبیل
روابط ایران و چین در بالاترین حد خود قرار دارد
پیام تقدیر استاندار کرمان از مردم در سالگرد شهید سلیمانی
نشست مشترک مسئولان استان یزد با بازاریان
پذیرایی بانوان فوتسالیست گلبرگ از صدرنشین لیگ برتر
رالی داکار در عربستان؛ پیشتازی شارینا در موتوربایک و لاته گان در اتومبیل رانی
گرامیداشت یاد و نام ۳۲۷ شهید والامقام انتظامی، مرزبانی و یگان ویژه استان گلستان
پایان اردوی آماده سازی تیم ملی اسکی آلپاین در سپیدان
مروری بر سه برنامه ورزشی از شبکه ورزش
سیل‌بند‌های سعدی مانع تکرار خسارات سیلاب به منازل شهروندان
شهرداری منطقه ۸ رتبه برتر اجرای آرای ماده ۱۰۰ را کسب کرد
آیین بزرگداشت رودکی، پدر شعر فارسی
قهرمانی ورزشکار بافقی در وزن منهای ۹۵ کیلوگرم رقابت‌های قوی‌ترین مردان ایران
توسعه بازار‌های میوه و تره‌بار مشهد با هدف کنترل قیمت‌ها و حذف واسطه‌ها
کشف ۱۳ تُن کالای اساسی احتکار شده در ایرانشهر
پاکستان خواستار مخالفت قاطع با اعزام نیرو به غزه شد
ثبت ملی «مکان‌رویداد قیام ۱۹دی شهر قم»
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
پیگیری حادثه بیمارستان ایلام براساس گزارش هیئت اعزامی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
درگذشت معاون سابق اجرایی نیروی زمینی ارتش در همدان  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)