• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۸۵۰۹
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۶
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل
وزیر راه و شهرسازی:

حمل‌ونقل دریایی نقشی کلیدی در امنیت تجارت دارد

وزیر راه و شهرسازی خلیج فارس را محور اصلی برنامه‌ریزی‌های کلان کشور دانست و با تاکید بر ضرورت مدیریت هوشمندانه این پهنه راهبردی گفت: حمل‌ونقل دریایی نقشی کلیدی در امنیت تجارت، کاهش هزینه‌ها و دسترسی پایدار به بازار‌های جهانی دارد.

نقش کلیدی حمل‌ونقل دریایی در امنیت تجارت و دسترسی پایدار به بازارهای جهانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما   فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی که صبح امروز سه‌شنبه هفتم بهمن عازم بندرعباس شد، در ششمین کنفرانس بین‌المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس حضور یافت.

صادق در ابتدای سخنان خود ضمن تشکر از حضور فعال نمایندگان مجلس، استاندار هرمزگان، امیر ایرانی بقایی و ... در شرایط پیچیده امروز اظهار کرد: تجربه زیست ایران در این سرزمین و تمدن نشان می‌دهد مردم از هر سختی ای سربلندتر خارج می‌شوند. 

وزیر راه و شهرسازی افزود: در گستره ای که جغرافیا، اقتصاد و امنیت با یکدیگر گره خورده‌اند، خلیج فارس نه‌تنها برای جمهوری اسلامی ایران، بلکه برای منطقه و نظام بین‌الملل از اهمیتی ویژه برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از برنامه‌ریزی‌های کلان کشور در حوزه‌های مختلف به این پهنه آبی وابسته است، افزود: مدیریت هوشمندانه خلیج فارس مستلزم نگاهی آینده‌نگرانه به توسعه پایدار، حفظ محیط زیست و بهره‌برداری بهینه از منابع طبیعی است، همچنین مستلزم همگرایی میان علم، فناوری و سیاست‌گذاری راهبردی است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ایران به‌واسطه دسترسی گسترده به آب‌های آزاد و قرار گرفتن در مجاورت گذرگاه‌های راهبردی دریایی، از موقعیت ممتاز جغرافیایی برخوردار است، تصریح کرد: این ظرفیت در تمامی تعاملات و سفرهای دیپلماتیک به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نقاط قوت کشور مطرح بوده و مورد توجه و استقبال کشورهای منطقه و فرامنطقه قرار گرفته است.

صادق با تأکید بر اهمیت حمل‌ونقل ترکیبی، اظهار داشت: توسعه هم‌زمان شبکه‌های جاده‌ای، ریلی و دریایی، شریان حیاتی تجارت و اقتصاد کشور را شکل می‌دهد و هرگونه برنامه ریزی راهبردی باید بر پایه دانش دقیق، تحلیل‌های علمی و پیش‌بینی های بلند مدت باشد.

وی افزود: در این میان، حمل‌ونقل دریایی نقشی ویژه دارد و به عنوان شریان اصلی تجارت، امنیت و دسترسی به بازارهای حهانی، ایمنی دریانوردی، کاهش حوادث و بهینه‌سازی بهره‌وری بنادر مستلزم برنامه‌ریزی دقیق و بهره گیری از اطلاعات علمی است.

به گفته صادق، توسعه زیرساخت‌های ساحلی و بنادر زمانی پایدار و اقتصادی  خواهد بود که مبتنی بر مطالعات علمی، تحلیل‌های دقیق جغرافیایی و ملاحظات زیست‌محیطی باشد و از ظرفیت‌های فناوری‌های نوین و سامانه‌های اطلاعاتی پیشرفته به‌درستی استفاده شود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیوند حمل‌ونقل دریایی با دانش هواشناسی دریایی گفت: این پیوند عنصر کلیدی تصمیم گیری و مدیریت هوشمندانه پهنه‌های آبی کشور است سازمان هواشناسی و سامانه‌های تخصصی آن با جمع آوری داده‌ها پایش مستمر و مدل سازی‌های پیشرفته پایه علمی مدیریت ایمن و پایدار دریاها را فراهم می‌کند.

صادق تاکید کرد: اطلاعات دقیق هواشناسی دریایی نه تنها برای کاهش اثرات تغییر اقلیم و رخدادهای شدید جوی ضروری است بلکه امکان حفاظت از زیست بوم‌های حساس و ارتقای تاب آوری جوامع ساحلی را نیز فراهم می‌آورد

وی افزود: بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و همگرایی میان دانش علمی و تصمیم‌گیری عملی زمینه توسعه هوشمندانه خلیج فارس و افزایش جایگاه علمی کشور در سطح منطقه و جهان را فراهم می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: داده‌های هواشناسی دریایی نقش حیاتی در پیش بینی مخاطرات طبیعی و شرایط بحرانی دارند افزایش تلاطم‌های جوی تغییر الگوهای باد و موج‌های بلند نوسانات دمای سطح آب و تغییرات بارش همه بخشی از چالش‌هایی هستند که اگر بر اساس تحلیل‌های علمی مدیریت نشوند می‌توانند تهدید جدی برای ایمنی دریانوردی و فعالیت‌های اقتصادی باشند.

صادق یادآور شد: سازمان هواشناسی کشور با ایجاد سامانه‌های هشدار سریع و انتشار اطلاعات به هنگام امکان برنامه‌ریزی پیشگیرانه و کاهش خسارات انسانی و مالی را فراهم می‌کند و این امر نشان دهنده اهمیت راهبردی دانش هواشناسی دریایی در سیاستگذاری ملی است.

وی ادامه داد: هواشناسی دریایی همچنین نقشی اساسی در حفاظت از محیط زیست و مدیریت منابع طبیعی دارد تغییرات اقلیمی و افزایش فشار انسانی بر زیست بوم‌های دریایی نیازمند تحلیل‌های دقیق و پیش‌بینی‌های علمی است تا بهره‌برداری پایدار از ماهیان صیدگاه‌ها و اکوسیستم‌های ساحلی ممکن شود.

وزیر راه و شهرسازی گفت: با تکیه بر داده‌های هواشناسی می‌توان اقدامات محافظتی محدودیت‌های فصلی و سیاست‌های پایدار بهره‌برداری را به گونه‌ای هوشمند طراحی کرد که منافع اقتصادی و حفظ محیط زیست به تعادل برسند

صادق با بیان اینکه نقش هواشناسی دریایی در ارتقای همکاری‌های علمی بین‌المللی هم مشهود است، تاکید کرد: خلیج فارس پهنه مشترک و حساس در سطح منطقه است و تبادل داده‌ها مدل سازی‌های مشترک و تحلیل‌های مقایسه‌ای می‌توانند زمینه تصمیم گیری‌های جمعی و تقویت دیپلماسی علمی را فراهم کند.

وی افزود: برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی مانند همین ششمین کنفرانس فرصتی طلایی است تا پژوهشگران داخلی و خارجی دانش خود را به اشتراک بگذارند و تجربه‌های موفق در مدیریت پهنای آبی را تبادل کنند.

صادق در پایان ضمن قدردانی از پژوهشگران، اساتید و برگزارکنندگان ششمین کنفرانس بین‌المللی اقیانوس‌شناسی، ابراز امیدواری کرد: دستاوردهای این رویداد علمی به ارتقای دانش، تقویت همکاری‌های بین‌المللی و توسعه پایدار اقتصاد دریامحور کشور منجر شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
همصدایی مردم بهارستان با کارگران؛ حمایت از تولید داخلی در اجتماعات شبانه
زیبایی های چشم نواز دشت گرمه
اعتراض سراسری به سیاست‌های ترامپ در تظاهرات روز جهانی کارگر
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، شنبه ۱۲ اردیبهشت
آتش سنگین مقاومت اسلامی لبنان به مواضع صهیونیست ها
استفاده ایران از حق خود در تنگه هرمز
آغاز فصل نوین مدیریت خلیج فارس
هشدار شرکت‌های بزرگ نفتی آمریکا: به پرتگاه نزدیک می‌شویم
صدور دستور کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان
رهبر دموکرات های سنا: ترامپ مزخرف می گوید
روند اجرایی مگاپروژه سرمایه‌گذاری میدان امام (ره) تسریع یابد
قربانپور: سامانه بارشی جدید از دوشنبه وارد آذربایجان غربی می شود
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
شنیده شدن صدای چندین انفجار در اربیل عراق
سه فقره تصادف در آذربایجان غربی ۱۲ مصدوم برجای گذاشت
تداوم حماسه شب های اقتدار ملی در ارومیه در موج شصت و دو
حدود ۴۰ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
آسمانی شدن مادر شهیدان توکلی
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
صدور دستور کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)