• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۸۷۲۱
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۹
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل

ضرورت تقویت نقش بخش خصوصی در توسعه اقتصاد دریامحور

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بر لزوم تقویت نقش بخش خصوصی در توسعه اقتصاد دریامحور و استفاده از ظرفیت‌های دریایی کشور تاکید کرد.

لزوم تقویت نقش بخش خصوصی در توسعه اقتصاد دریامحور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمدرضا رضایی‌کوچی در ششمین کنفرانس بین‌المللی اقیانوس‌شناسی خلیج فارس که امروز سه‌شنبه هفتم بهمن در بندرعباس برگزار شد، اظهار کرد: در حالی‌ که برخی کشورها بیش از ۵۰ درصد اقتصاد خود را بر پایه دریا بنا کرده‌اند، ایران با برخورداری از حدود ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی، از ظرفیتی کم‌نظیر در حوزه دریا برخوردار است، اما سهم اقتصاد دریایی از تولید ناخالص داخلی کشور همچنان در حدود ۱۰ درصد باقی مانده؛ رقمی که در مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا، فاصله‌ای معنادار دارد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت انتخاب بندرعباس به‌عنوان میزبان این رویداد علمی، گفت: برگزاری چنین کنفرانس‌هایی زمانی اثرگذار خواهد بود که دستاوردهای علمی آن به سیاست‌گذاران منتقل و در فرآیند تصمیم‌سازی و قانون‌گذاری مورد استفاده قرار گیرد.

وی ضمن قدردانی از سازمان هواشناسی کشور و سایر نهادهای مشارکت‌کننده، این کنفرانس را حاصل ماه‌ها تلاش علمی دانست و افزود: نتایج این نشست‌ها باید در اختیار مجلس، دولت و مراکز دانشگاهی قرار گیرد تا زمینه بهره‌برداری مؤثر از آن‌ها فراهم شود.

رضایی‌کوچی با توصیف بندرعباس به‌عنوان پایتخت اقتصادی کشور، به ظرفیت‌های مغفول‌مانده استان هرمزگان اشاره کرد و گفت: موقعیت راهبردی این استان در اتصال به خلیج فارس و تنگه هرمز، وجود جزایر متعدد و برخورداری از منابع معدنی، مزیت‌هایی است که توجه ویژه و برنامه‌ریزی هدفمند را می‌طلبد.

وی همچنین با اشاره به نقش مسئولان استانی و نمایندگان مجلس، تأکید کرد: نیروی انسانی جوان و توانمند هرمزگان سرمایه‌ای بزرگ است و با برنامه‌ریزی صحیح می‌توان زمینه کاهش بیکاری و بهبود معیشت مردم را در سال‌های آینده فراهم کرد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس با تقدیر از اتاق بازرگانی استان، نقش بخش خصوصی در توسعه کشور را ضروری دانست و گفت: توسعه کشور نباید صرفاً بر دوش دولت باشد. بخش خصوصی توانمند و دغدغه‌مند است، اما تاکنون کمتر از ظرفیت واقعی آن استفاده شده و باید زمینه حضور پررنگ‌تر این بخش در پروژه‌های عمرانی و پژوهشی فراهم شود.

وی در ادامه با اشاره به مفهوم اقتصاد دریامحور تصریح کرد: در بسیاری از کشورها، شهرهای ساحلی پیشران اقتصاد هستند، اما در ایران، مناطق ساحلی از نظر اقتصادی وضعیت مطلوبی ندارند. این مسئله نشان می‌دهد که دریا هنوز جایگاه واقعی خود را در برنامه‌های توسعه کشور پیدا نکرده است.

رضایی‌کوچی با یادآوری ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریامحور از سوی مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۲ گفت: این سیاست‌ها بارها بر ضرورت شناخت و بهره‌گیری از ظرفیت‌های دریایی تأکید داشته‌اند و در برنامه هفتم توسعه نیز، به‌ویژه در ماده ۸۳، موضوعاتی چون گردشگری دریایی، ترانزیت و حمل‌ونقل دریایی مورد توجه قرار گرفته است.

وی یکی از موانع اصلی توسعه این حوزه را تداخل وظایف و موازی‌کاری دستگاه‌ها دانست و افزود: نبود یک مرجع واحد تصمیم‌گیر در حوزه دریا، مانع استفاده بهینه از این ظرفیت ملی شده است. تشکیل ساختاری مانند مدیریت یکپارچه دریایی یا ستاد ترانزیت به ریاست رئیس‌جمهور می‌تواند راهگشا باشد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس با ارائه آماری خاطرنشان کرد: تنها حدود ۵ درصد از نوار ساحلی کشور در اختیار بخش‌های نظامی است و بخش قابل‌توجهی از سواحل بلااستفاده باقی مانده‌اند. همچنین با وجود آنکه ۲۵ درصد از مساحت کشور را مناطق ساحلی تشکیل می‌دهد، فقط ۱۰ درصد جمعیت در این مناطق ساکن هستند.

وی در پایان با تأکید بر ظرفیت بالای اقتصاد دریامحور در ایجاد اشتغال، ابراز امیدواری کرد که دستاوردهای علمی این کنفرانس در اختیار کمیسیون عمران مجلس قرار گیرد و با بهره‌گیری از آن‌ها، زمینه تقویت اقتصاد ملی فراهم شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دلجویی نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثاگران کشور از خانواده شهدا در چهارمحال و بختیاری
روند اجرایی طرح مسکن ملی در پارس آباد
اختصاص ۶۰۰ میلیارد بودجه به طرح های آبخیزداری دماوند
عطرافشانی گلزار شهدای جنگ تحمیلی سوم در نقده
سپاه: مقتدرانه از حقوق ملت ایران در خلیج فارس دفاع می‌کنیم
دستگیری فروشنده سکه و اسکناس جعلی در کلاردشت
برگزاری اینوتکس ۱۴۰۵ در شهریور امسال
توجه ویژه آیت الله سیستانی به وضعیت خانواده‌های شهدای جنگ تحمیلی ایران
تجلیل از پاسداران طبیعت در منطقه خانگرمز تویسرکان
حفظ ذخایر خلیج فارس با بهره برداری مسئولانه
محسن سیفی کفشگری سرپرست بانک ملی ایران شد
احیای کارخانه نساجی شماره یک قائم‌شهر
خلیج فارس، امانت نسل های آینده
دشت شقایق‌ کدکن؛ انعکاس بهشت خدا بر زمین
اجتماع جان فدایان ایران امام رضایی
تایلند به‌دنبال ایجاد پل زمینی در پی محدودیت در تنگه هرمز
سرمایه انسانی؛ محور عبور صنعت مس از شرایط ناپایدار اقتصادی
توزیع جهیزیه به زوج های چرامی به میمنت میلاد امام رضا(ع)
فعالیت گروه خادمیاران رضوی در نیشابور
پیش بینی افزایش دما و وقوع گردوخاک محلی در خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ وگنده‌گویی وزیرخزانه‌داری آمریکا
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)