• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۷۸۴۴۳
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۹:۰۱
اجتماعی » انتظامی و حوادث

کاهش تنش‌ها لازمه حمایت از غیرنظامیان در جنگ است

رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با توجه به اراده‌ای که جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ دارند، در این زمینه تلاش خواهیم کرد. وی از شجاعت، تلاش و کار بزرگی که نیرو‌های هلال‌احمر طی هفته‌های گذشته انجام دادند تمجید کرد و آن را دستاوردی بسیار مهم خواند

کاهش تنش‌ها لازمه حمایت از غیرنظامیان در جنگ است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما  میریانا اسپولیاریک، رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، با بیان اینکه کار شجاعانه نیرو‌های هلال‌احمر ایران را در امدادرسانی به مردم طی جنگ اخیر تحسین می‌کنم، گفت: شما امدادگران کاری بسیار مهم و بشردوستانه در حق مردم ایران انجام داده‌اید.

رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ افزود: چندین‌بار در تلاش برای انجام این ماموریت بودم، اما هر بار به دلایل مختلفی شرایط مهیا نشد. در این بازید مهم یک روزه، تلاش داریم که علاوه بر مدیران جمعیت هلال‌احمر، با دیگر مسئولان دولتی از جمله وزیر امور خارجه دیدار و رایزنی داشته باشیم و هدف از این رایزنی‌ها نیز تقویت همکاری با مسئولین جمعیت هلال‌احمر و مقامات کشور است.

وی با بیان اینکه از زمانی که در کمیته بین‌المللی صلیب سرخ مسئولیت پذیرفته‌ام، همواره در محافل شخصی و عمومی بر اهمیت رعایت حقوق بین‌المللی بشردوستانه تاکید کرده‌ام، تصریح کرد:  در منطقه این قوانین مکرر مورد نقض قرار می‌گیرد و این سطح تاثیر بر غیرنظامیان، بویژه کودکان، غیر قابل قبول است و هیچ دلیل و بهانه‌ای برای محروم کردن کودکان از حقوق خودشان وجود ندارد.

میریانا اسپولیاریک با اشاره به اینکه کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اکنون تقریبا حدود ۳ هزار نیرو در منطقه دارد، ادامه داد: من به مناطق مختلف از جمله غزه، کرانه باختری، لبنان، سوریه، کشور‌های حوزه خلیج فارس  سفر کرده‌ام و اکنون هم در ایران هستم. باید تاکید کنم که این وضعیت بسیار خطرناک است. این روندی است که کنوانسیون‌های ژنو را متاثر می‌کند و ما باید با توجه به ظرفیتی که داریم و تمامی افرادی که با جمعیت هلال‌احمر ایران کار می‌کنند، تلاش خود را معطوف به کاهش تنش کنیم. این کاهش تنش لازمه حمایت از غیرنظامیان و کودکان است.

رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ افزود: ما باید بتوانیم اقداماتی را که منجر به بی‌احترامی‌به قواعد بنیادین بشردوستانه و زیرپا گذاشتن آنها می‌شود و علیه غیرنظامیان و امدادگران بشردوستانه هستند، خنثی و معکوس کنیم.

وی با اشاره به اینکه کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در شرایط مخاصمات مسلحانه بین‌المللی یا غیر بین‌المللی وظایفی بر عهده دارد، گفت: به همین دلیل است که ما اینجا حضور داریم، اینجا می‌مانیم و از درون و خارج از کشور تلاش می‌کنیم که کارمان را انجام و شرایط را تغییر دهیم و هر حمایتی که در این خصوص از دست‌مان برآید، انجام می‌دهیم.

اسپولیاریک درباره ارسال کمک‌های بشردوستانه با تاکید بر امکانات و ظرفیت‌های جمعیت ملی ایران، گفت: شما عضو قوی‌ای هستید، امکانات خوبی دارید و پیشرو هستید، البته در کمک به تامین نیاز‌های درمانی کشور با همکاری ریاست نمایندگی ما در ایران اگر نیاز‌هایی مربوط به تامین دارو برای راه‌اندازی بیمارستان‌ها وجود داشته باشد، این امکان برای ما مهیاست و کمک خواهیم کرد. اگر این نیاز‌ها به تیم ما اعلام شود مثل گذشته پاسخگو خواهیم بود. البته موارد خاصی هم وجود دارد که به دلیل تحریم‌ها امکان واردات ملزومات مورد نیاز وجود ندارد. این هم از جمله مواردی است که امیدواریم بتوانیم تسهیل‌گری انجام دهیم.

وی در خصوص پایش و مستندسازی نقض‌های حقوق بین‌المللی بشردوستانه گفت: کمیته بین‌المللی صلیب سرخ ارزیابی‌ها و روش خود را در تحلیل و شناسایی نقض‌‎های احتمالی حقوق بین‌المللی بشردوستانه دارد و ما در زمینه پیگیری چنین نقض‌ها و چنین شرایطی فعالیت می‌کنیم.

اسپولیاریک با قدردانی از رئیس جمعیت هلال احمر ایران به دلیل پیگیری و ارتباط مستمر با کمیته بین‌المللی صلیب سرخ افزود: ایشان مستقیما اطلاعاتی را در اختیار ما گذاشته‌اند. من هم در این زمینه پیگیری‌هایی را به صورت مستقیم انجام خواهم داد. گزارش‌های هلال‌احمر ایران و گزارشی که ما از وزارت امور خارجه دریافت می‌کنیم، مکمل ارزیابی‌های ما از شرایط موجود خواهد بود. ما به صورت دوجانبه و محرمانه گفت‌و‌گو‌هایی را با دولت‌ها در خصوص شرایط درگیری و نحوه هدایت مخاصمات انجام می‌دهیم و البته تحلیل خود را از نقض احتمالی حقوق بین‌المللی بشردوستانه ارائه خواهیم داد.

رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با بیان اینکه ظرف سال‌های گذشته ما بیشتر از دهه قبل کار پیگیری نقض حقوق بشردوستانه بین‌المللی را انجام داده‌ایم، گفت: این خود نشان‌دهنده افزایش تنش در مناطق و زمینه‌های مختلفی است که ما در آنها فعالیت داریم. ما طبق رسالت و ماموریت‌مان متعهدیم با جزییات، به صورت هدفمند، مشخص و قاطعانه وظایف خود را پیگیری کنیم، چراکه می‌خواهیم حمایت بیشتری از غیرنظامیان در خصوص رعایت حقوق بین‌المللی بشردوستانه داشته باشیم، چه در این کشور و چه هر جای دیگر.

میریانا اسپولیاریک با بیان اینکه ما نباید هیچ فرصتی را برای تلاش‌های بین‌المللی بشردوستانه از دست بدهیم، ادامه داد: با توجه به اراده‌ای که جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ دارند، در این زمینه تلاش خواهیم کرد. ما سعی می‌کنیم در رفع نیاز‌های این کشور، حمایتگری و پیگیری کنیم. امیدواریم در آینده شاهد شرایط مشابهی از درد و رنج کودکان، چنانکه در تصاویر جنگ دیدیم، نباشیم. در گفت‌و‌گو‌هایی که به زودی انجام خواهیم داد، در خصوص توسعه همکاری‌ها بحث خواهیم کرد و اینکه چطور می‌توانیم کمک‌های درمانی بیشتری را به شما ارائه کنیم.

وی از تلاش نیرو‌های جمعیت هلال احمر در جنگ اخیر قدردانی کرد و افزود: از شجاعت، تلاش و کار بزرگی که شما در هفته‌های گذشته انجام دادید تمجید می‌کنم. کاری که امدادگران در این جنگ انجام دادند، بسیار مهم و دستاورد بسیار بزرگی بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تامین کالاهای اساسی و تشدید نظارت بر قیمت در بازار سمنان
ولایتی: خلیج فارس قرن‌ها پیش از پیدایش آمریکا با همین عنوان ثبت شده است
عاشقان حسین ، میدان دار دفاع از اقتدار ایران
قلعه نویی: انگیزه بازیکنان بالاست،۲۲ اردیبهشت راهی ترکیه می‌شویم
کمک ۳۸۶ میلیارد تومانی به پویش «جبهه مردمی ایران ما»
مراسم بزرگداشت روز خلیج فارس
همایش جان فدایان ایران امام رضایی در سپیدان
۲ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی استان قزوین
حمایت از انقلاب و میهن به روایت حضور زیر بیرق امام رضا
مدودف: مدرکی برای اثبات اتهامات هسته‌ای علیه ایران وجود ندارد
ردپای معلمانی که سر مشق بصیرت می دهند
تمرکز برنامه‌ ریزی های آبی در خراسان رضوی بر عبور بدون تنش از تابستان
سند ۱۳۴ ساله در تبریز نام خلیج فارس در نقشه تاریخی ایران
برگزاری زیارت دوره برای زائران ایرانی در مدینه
توسعه مسیر‌های صعود به غار حرا برای تسهیل تردد حجاج
همدلی و اخوت، مهمترین سرمایه برای وحدت امت اسلامی
برپایی برنامه‌های متنوع مذهبی در دهه کرامت در آباده
اقلید در مسیر توسعه انرژی‌های پاک
میمند شهر ملی شیشه گری ایران
میدان داری مردم فارس تا پیروزی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)