• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۶۳۶۶۸
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۱
رویدادنگاری:

برجام در فراز و فرود زمان(یک سالگی برجام)

این نوشتار تلاش دارد به مناسبت سالگرد « اجرایی شدن» برجام در 27 دی 1394 ، مهم‌ترین موضوعات مربوط به برجام از جمله رویدادها ، واکنش ­های آمریکایی­ ها به برجام ، واکنش آژانس بین المللی انرژی اتمی به اجرای تعهدات ایران در برجام و در نهایت تعدادی از مصادیق بد عهدی آمریکا در برجام را با ارائه اسنادِ خبری مرور کند.

پژوهش خبری صدا وسیما:23 مرداد 81 نقطة عطف مهمی در تاریخ فعالیت‌های هسته‌ای ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به‌شمار می‌آید. در پی بزرگنمایی و حتی دروغگویی‌های منافقین با بهره‌ بردن از ظرفیت‌های نظام رسانه‌ای استکبار ، خودفروختگانِ ایران ستیز توانستند هجمة‌ سازمان یافته‌ای به این بهانه در سطح گسترده‌ای علیه ایران اسلامی تدارک ببینند، بر این اساس پروندة هسته‌ای ایران که پیش از انقلاب در سال 1329 کلید خورده بود و با تأسیس سازمان انرژی اتمی و امضای قرارداد ساخت نیروگاه بوشهر شکل جدی گرفته بود، وارد دوران جدیدی در حیات خود شد.

از آن تاریخ تاکنون پروندة هسته‌ای ایران فراز و نشیب‌های زیادی پشت ِ سر گذاشت به گونه‌ای که در دوره­ای که آقای روحانی دبیری شورای عالی امنیت ملی را بر عهده داشت ( 13/ 7/ 82 تا 24/ 5/ 84 ) پروندة هسته‌‌ای ایران شاهد صدور بیانیه سعد‌آباد و امضاء توافقنامة بروکسل و پاریس و در نهایت تعلیق داوطلبانه فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی بود. اما عدم پایبندی غرب به تعهدات خود باعث شد ایران در اردیبهشت سال 84 فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سر بگیرد. در دورة دبیری آقای لاریجانی نیز پروندة هسته‌ای ایران شاهد چند نوبت مذاکره و در نهایت تنظیم جدول زمانی برای پاسخگویی به پرسش‌های آژانس (مدالیته) بود. این پرونده در دوره ‌آقای دکتر جلیلی نیز سه دور مذاکره در ژنو، دو دور مذاکره در استانبول، یک دور مذاکره در بغداد ، مسکو و در نهایت دو دور مذاکره در آلماتی و فریز در برابر فریز و پذیرش پیشنهاد ایران برای شکل‌گیری همکاری میان 7 کشور را تجربه کرد.

با روی کار آمدن دولت یازدهم، مأموریت مذاکرات و حل و فصل پروندة هسته‌ای به وزارت امورخارجه محول شد . حاصل این مأموریت، مذاکرات سخت و فشرده 22 ماه ه­ای بود که در 3 آذر 92 توافق ژنو با عنوان « برنامه اقدام مشترک » در پی داشت . اما این روند ادامه یافت تا اینکه پس از نُه دور مذاکرات سخت و فشرده و چندین تمدید در 13 فروردین 94 بیانیه لوزان قرائت شد پس از آن در تاریخ 23 تیر 94 بیانیه جمع‌بندی مذاکرات مبنی بر دستیابی به توافق جامع (برجام) توسط مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و طرف ایرانی قرائت شد. پس از این مهم شورای امنیت سازمان ملل نیز تنها با گذشت شش روز از دستیابی به توافق جامع ، قطعنامه 2231 را در تأیید دستیابی به برجام تصویب نمود. برجام در ادامه پس از 60 روز بررسی و مجادلات طولانی ، به تصویب مجلسین آمریکا (سنا و نمایندگان) رسید. همزمان مجلس شورای اسلامی در تاریخ 21/ 7/ 94 پس از بررسی­های کارشناسی مفصل برنامه جامع اقدام مشترک را تصویب و فردای آن روز از سوی شورای نگهبان به تایید رسید. رهبر معظم انقلاب نیز در تاریخ 29/ 7/ 94 ضمن نامه ­ای به رئیس جمهوری که حاوی الزامات نُه­ گانه در اجرای برجام بود، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را با عنایت به طی مراحل مختلف برای اجرا ابلاغ کردند.

بولتن حاضر تلاش دارد به مناسبت سالگرد « اجرایی شدن» برجام در 27 دی 1394 ، مهم‌ترین موضوعات مربوط به برجام از جمله رویدادها ، واکنش ­های آمریکایی­ ها به برجام ، واکنش آژانس بین المللی انرژی اتمی به اجرای تعهدات ایران در برجام و در نهایت تعدادی از مصادیق بد عهدی آمریکا در برجام را با ارائه اسنادِ خبری مرور کند.

برجام در فراز و فرود زمان(یک سالگی برجام)

متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.

پژوهش خبری صدا وسیما//پژوهشگر: مرتضی هوشیار

نمودار واکنش مقامات آمریکایی به برجام

برجام در فراز و فرود زمان(یک سالگی برجام)

نمودارمصادیق بدعهدی برجامی آمریکا

برجام در فراز و فرود زمان(یک سالگی برجام)


 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت احداث کمپ ترک اعتیاد در بستان‌آباد
کشف ۳۱ هزار لیتر سوخت قاچاق در حاجی آبادِ هرمزگان
گسترش همکاری ها بین آذربایجان شرقی و جمهوری آذربایجان
ایران جان، مقوم انسجام و امید ملی
هشدار نارنجی تشدید گردوخاک با منشا عراقی در خوزستان
نظارت هوشمند در جاده‌های سیستان و بلوچستان تقویت می‌شود
اختصاص ۲ آمبولانس پیشرفته به بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
اعتبار امروز تبریز ریشه در هویت تاریخی آن دارد
بارش پراکنده باران در سمنان
هم‌اندیشی فرمانده سپاه خوزستان با قضات بسیجی؛ قدردانی از همراهی دستگاه قضا در مأموریت‌ها
لزوم رعایت توصیه‌های ایمنی هنگام استفاده از شوینده‌ها
اضافه شدن یک دستگاه آمبولانس به ناوگان نقلیه بیمارستان بزرگ دزفول
برخورد دستگاه قضایی خوزستان با فساد در طرح‌های فاضلاب
بسته خبر‌های کوتاه ۵ اسفند چهارمحال و بختیاری در یک نگاه
واگذاری زمین باید باتوجه به ملاحظات زیست محیطی انجام شود
توسعه فیبرنوری گامی به سوی ارتقای زیرساخت شبکه ارتباطی خوزستان
اوقات شرعی اهواز، ۶ اسفند ۱۴۰۴
ممنوعیت تردد شناور‌های خودروبر از بنادر چارک و آفتاب به کیش، فردا از ساعت ۱۳
اجرای طرح آسفالت معابر شهر دوگنبدان
درخشش تیم موی تای بانوان زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
ثریا آقایی به کشور بازگشت
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
شهادت خلبان و کمک خلبان در درچه خمینی شهر
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
تماس تلفنی وزرای امور خارجه ایران و امارات
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
پیش بینی خیزش گردوخاک محلی در خوزستان
شیفت عصر مدارس مازندران فردا چهارشنبه تعطیل شد/ فعالیت ادارات تا ۱۲ ظهر
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)