• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۴۱۹۹۷
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
روند پژوهی فرآیند اجرایی بـرجـام (50)

بدعهدی برجامی آمریکا با شرط گذاری جدید!

واقعیت این است که به گواهی شواهد متعدد واشنگتن علاقمند است در مقابل ایفای وظایف و تعهدات برجامی خود با گذاشتن شروط مختلف باج خواهی کند.. اظهارات اخیر کری در خصوص شرط تحقق شرایط اقتصادی برجام هم شاهدی بر این مدعی است!

چکیده پژوهش:
- .. وزیرامور اقتصادی و دارایی: پس از برجام، تحریم‌ها به صورت رسمی لغو شده اگرچه برخی تحریم‌ها در عرصه‌های عملی هنوز برطرف نشده است .

- .. «یوکیو آمانو»: توافق هسته­ ای هنوز شکننده است .

- .. وزارت خزانه داری آمریکا : برخی داد و ستدهای ممنوعه بر پایه‌ دلار توسط مؤسسات بانکی برون­مرزی، با ایران، تا زمانی که وارد نظام مالی آمریکا نشوند، آزاد هستند .

- «محمدجواد ظریف» از گوترس خواست به اجرای کامل برجام کمک کرده و آنرا پیگیری کند .

- .. لاگارد رییس صندوق بین‌المللی پول: با آمریکا برای بهبود روابط بانکی ایران مذاکره می‌کنم .

- .. مونیز ضمن حمایت از توافق هسته­ ای با ایران: برنامه موشکی ایران در مذاکرات برجام نبود .

- .. کری: حمایت ایران از گروه‌های مقاومت رفع سریع مشکلات بانکی را دشوار می‌کند، امیدوارم رفتار ایران به مرور تغییر کند.

.............................................

پژوهش خبری صدا و سیما:مهم‌ترین اظهارات و اقدامات مقامات جمهوری اسلامی ایران، آمریکا، اروپا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از برجام؛ « هشدار آمانو درباره شکنندگی توافق هسته ­ای ، مخالفت کنگره آمریکا با عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی ، تاکید وزیر اقتصاد بر تداوم تحریم ­ها با وجود برجام، مجوز خزانه­ داری آمریکا برای معاملات دلاری ایران با طرف­ های غیرآمریکایی ، اظهارات جان کری وزیرامورخارجه آمریکا درباره اجرای برجام و پاسخ سید عباس عراقچی به آن » از جمله مهم‌ترین موضوعاتی هستند که در بازه زمانی (دوهفته ­ای) 13 /07/ 95 تا 26/ 07/ 95 در خصوص برجام رسانه ­ای شدند.

- « هشدار آمانو درباره شکنندگی توافق هسته­ ای با ایران » اولین خبر برجامی این مقطع بود. یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مصاحبه با خبرگزاری آلمان پیش از سفر به این کشور با اشاره به برخی مشکلات موجود در این خصوص ، نسبت به شکنندگی توافق هسته­ ای با ایران هشدار داد. باید توجه داشت که این گونه اظهار نظر کردن از مدیرکل آژانس بین المللی اتمی قدری بعید و بر خلاف سوابق موضع­ گیری ­های نامبرده پس از توافق هسته ای برجام است، زیرا وی در اظهارات چند وقت اخیر خود ( مثلا شش ماه گذشته خود ) در چندین نوبت بر پایبندی ایران به تعهدات خود تاکید کرده و در نتیجه وضعیت توافق هسته ­ای را عادی و امیدوار کننده ترسیم کرد. حال به یک باره با اشاره به برخی مشکلات بر شکنندگی آن تاکید کرده و در نهایت هشدار می ­دهد و این قدری عجیب و دور از انتظار است...!

- « اظهارات جان کری وزیرامورخارجه آمریکا درباره اجرای برجام و پاسخ سید عباس عراقچی به آن » آخرین و چه بسا مهم ترین خبر برجامی این مقطع باشد . بر این اساس جان کری وزیر امورخارجه آمریکا با تاکید بر اینکه ؛ ما به تعهدات خود در قالب برجام پایبند بوده و عمل کردیم ، بازنگری ایران در سیاست حمایتی خود از جنبش­ های اسلامی آزادیخواه را شرط تسریع مناسبات اقتصادی در قالب برجام دانست ..

اما در پاسخ به این ادعاها ؛ سید عباس عراقچی معاون حقوقی و بین الملل وزیر امورخارجه و رئیس ستاد اجرای برجام گفت: صحبت آقای کری ادعایی کاملا غلط است. کری و همه مقامات آمریکایی و اروپایی که ادعای مشابهی دارند که به تعهداتشان عمل کرده­ اند، فراموش می­ کنند که تعهدات آنها در برجام فقط محدود به این نیست که قوانین تحریمی را لغو یا تعلیق و یا قوانین خود را اصلاح کنند.. آمریکا باید دسترسی ایران را به بازارهای مالی، بانکی، فناوری و تجاری را تضمین و تسهیل کند.

آنچه که در رابطه با اظهارات اخیر جان کری به ذهن می­رسد اینست که : اولا واشنگتن در صدد است برای تداوم مانع تراشی­ های خود در راه برجام و سرپا نگه داشتن ساختار تحریمی خود ، به بهانه جدید سیاست دوگانه خود در قبال برجام (موافقت ظاهری با لغو تحریم­ ها و سرپا نگه داشتن آنها در عمل) را تداوم بخشد و تازه­ترین بهانه واشنگتن در این رابطه حمایت ایران از جریانات آزادیبخش اسلامی است.ثانیا واشنگتن بدش نمی­ آید که برای ایفای وظایف و تعهدات برجامی خود با گذاشتن شروط مختلف باج خواهی کند.

به هر حال ضرورت توجه کامل به منویات و هشدارهای رهبر معظم انقلاب و ملاحظه منافع ملی ؛ شرط موفقیت در دوره پر افت و خیز پسا برجامی است .

بدعهدی برجامی آمریکا با شرط گذاری جدید!

متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.

پژوه خبری صدا و سیما// پژوهشگر: مرتضی هوشیار

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مدیرکل صمت زنجان: اجازه توقف چرخ تولید حتی یک واحد را نخواهیم داد
تاکید اسپانیا بر لغو فوری توافق همکاری اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی
افزایش خطر تب کریمه‌کنگو با آغاز فصل گرما
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
سنندج میزبان جشنواره امتنان از کارگران نمونه
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
سفارتخانه‌های ایران با هشتگ «پرشین گلف» از تاریخ خلیج فارس نوشتند
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
روشن ماندن چراغ آموزش در روستای خرمتا با همت معلم سقزی
دعوت هیئت دولت از مردم برای شرکت در مراسم چهلم شهید لاریجانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت خوب بازار در شرایط جنگ
دستگیری سارق حرفه ای در تبریز
تلفات نظامیان صهیونیست در حملات پهپادی حزب الله لبنان
برگزاری همایش نقاشی رنگین کمان تاریخ در تبریز
سیل خروشان غیرت و مقاومت در آذربایجان غربی
تأکید بر اصالت تاریخی و ابدی نام خلیج فارس در فضای مجازی
پیام قدردانی نماینده ولی فقیه در لرستان از حضور حماسی مردم در رزمایش «جانفدا برای ایران امام رضایی»
شهادت ۱۴ شهروند لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
افتتاح چمن مصنوعی در هادیشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ وگنده‌گویی وزیرخزانه‌داری آمریکا
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)