• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۶۳۶۶۸
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۱
رویدادنگاری:

برجام در فراز و فرود زمان(یک سالگی برجام)

این نوشتار تلاش دارد به مناسبت سالگرد « اجرایی شدن» برجام در 27 دی 1394 ، مهم‌ترین موضوعات مربوط به برجام از جمله رویدادها ، واکنش ­های آمریکایی­ ها به برجام ، واکنش آژانس بین المللی انرژی اتمی به اجرای تعهدات ایران در برجام و در نهایت تعدادی از مصادیق بد عهدی آمریکا در برجام را با ارائه اسنادِ خبری مرور کند.

پژوهش خبری صدا وسیما:23 مرداد 81 نقطة عطف مهمی در تاریخ فعالیت‌های هسته‌ای ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به‌شمار می‌آید. در پی بزرگنمایی و حتی دروغگویی‌های منافقین با بهره‌ بردن از ظرفیت‌های نظام رسانه‌ای استکبار ، خودفروختگانِ ایران ستیز توانستند هجمة‌ سازمان یافته‌ای به این بهانه در سطح گسترده‌ای علیه ایران اسلامی تدارک ببینند، بر این اساس پروندة هسته‌ای ایران که پیش از انقلاب در سال 1329 کلید خورده بود و با تأسیس سازمان انرژی اتمی و امضای قرارداد ساخت نیروگاه بوشهر شکل جدی گرفته بود، وارد دوران جدیدی در حیات خود شد.

از آن تاریخ تاکنون پروندة هسته‌ای ایران فراز و نشیب‌های زیادی پشت ِ سر گذاشت به گونه‌ای که در دوره­ای که آقای روحانی دبیری شورای عالی امنیت ملی را بر عهده داشت ( 13/ 7/ 82 تا 24/ 5/ 84 ) پروندة هسته‌‌ای ایران شاهد صدور بیانیه سعد‌آباد و امضاء توافقنامة بروکسل و پاریس و در نهایت تعلیق داوطلبانه فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی بود. اما عدم پایبندی غرب به تعهدات خود باعث شد ایران در اردیبهشت سال 84 فعالیت‌های هسته‌ای خود را از سر بگیرد. در دورة دبیری آقای لاریجانی نیز پروندة هسته‌ای ایران شاهد چند نوبت مذاکره و در نهایت تنظیم جدول زمانی برای پاسخگویی به پرسش‌های آژانس (مدالیته) بود. این پرونده در دوره ‌آقای دکتر جلیلی نیز سه دور مذاکره در ژنو، دو دور مذاکره در استانبول، یک دور مذاکره در بغداد ، مسکو و در نهایت دو دور مذاکره در آلماتی و فریز در برابر فریز و پذیرش پیشنهاد ایران برای شکل‌گیری همکاری میان 7 کشور را تجربه کرد.

با روی کار آمدن دولت یازدهم، مأموریت مذاکرات و حل و فصل پروندة هسته‌ای به وزارت امورخارجه محول شد . حاصل این مأموریت، مذاکرات سخت و فشرده 22 ماه ه­ای بود که در 3 آذر 92 توافق ژنو با عنوان « برنامه اقدام مشترک » در پی داشت . اما این روند ادامه یافت تا اینکه پس از نُه دور مذاکرات سخت و فشرده و چندین تمدید در 13 فروردین 94 بیانیه لوزان قرائت شد پس از آن در تاریخ 23 تیر 94 بیانیه جمع‌بندی مذاکرات مبنی بر دستیابی به توافق جامع (برجام) توسط مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و طرف ایرانی قرائت شد. پس از این مهم شورای امنیت سازمان ملل نیز تنها با گذشت شش روز از دستیابی به توافق جامع ، قطعنامه 2231 را در تأیید دستیابی به برجام تصویب نمود. برجام در ادامه پس از 60 روز بررسی و مجادلات طولانی ، به تصویب مجلسین آمریکا (سنا و نمایندگان) رسید. همزمان مجلس شورای اسلامی در تاریخ 21/ 7/ 94 پس از بررسی­های کارشناسی مفصل برنامه جامع اقدام مشترک را تصویب و فردای آن روز از سوی شورای نگهبان به تایید رسید. رهبر معظم انقلاب نیز در تاریخ 29/ 7/ 94 ضمن نامه ­ای به رئیس جمهوری که حاوی الزامات نُه­ گانه در اجرای برجام بود، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را با عنایت به طی مراحل مختلف برای اجرا ابلاغ کردند.

بولتن حاضر تلاش دارد به مناسبت سالگرد « اجرایی شدن» برجام در 27 دی 1394 ، مهم‌ترین موضوعات مربوط به برجام از جمله رویدادها ، واکنش ­های آمریکایی­ ها به برجام ، واکنش آژانس بین المللی انرژی اتمی به اجرای تعهدات ایران در برجام و در نهایت تعدادی از مصادیق بد عهدی آمریکا در برجام را با ارائه اسنادِ خبری مرور کند.

برجام در فراز و فرود زمان(یک سالگی برجام)

متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.

پژوهش خبری صدا وسیما//پژوهشگر: مرتضی هوشیار

نمودار واکنش مقامات آمریکایی به برجام

برجام در فراز و فرود زمان(یک سالگی برجام)

نمودارمصادیق بدعهدی برجامی آمریکا

برجام در فراز و فرود زمان(یک سالگی برجام)


 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تامین کالاهای اساسی و تشدید نظارت بر قیمت در بازار سمنان
ولایتی: خلیج فارس قرن‌ها پیش از پیدایش آمریکا با همین عنوان ثبت شده است
عاشقان حسین ، میدان دار دفاع از اقتدار ایران
قلعه نویی: انگیزه بازیکنان بالاست،۲۲ اردیبهشت راهی ترکیه می‌شویم
کمک ۳۸۶ میلیارد تومانی به پویش «جبهه مردمی ایران ما»
مراسم بزرگداشت روز خلیج فارس
همایش جان فدایان ایران امام رضایی در سپیدان
۲ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی استان قزوین
حمایت از انقلاب و میهن به روایت حضور زیر بیرق امام رضا
مدودف: مدرکی برای اثبات اتهامات هسته‌ای علیه ایران وجود ندارد
ردپای معلمانی که سر مشق بصیرت می دهند
تمرکز برنامه‌ ریزی های آبی در خراسان رضوی بر عبور بدون تنش از تابستان
سند ۱۳۴ ساله در تبریز نام خلیج فارس در نقشه تاریخی ایران
برگزاری زیارت دوره برای زائران ایرانی در مدینه
توسعه مسیر‌های صعود به غار حرا برای تسهیل تردد حجاج
همدلی و اخوت، مهمترین سرمایه برای وحدت امت اسلامی
برپایی برنامه‌های متنوع مذهبی در دهه کرامت در آباده
اقلید در مسیر توسعه انرژی‌های پاک
میمند شهر ملی شیشه گری ایران
میدان داری مردم فارس تا پیروزی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)