• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۶۰۹۲۵
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۳
اردبیل » اجتماعی
سفر مجازی؛

جاذبه‌های گردشگری اردبیل (قسمت دهم، شیرینی‌های سنتی)

استان اردبیل در کنار جاذبه‌های بکر طبیعی و گردشگری خود، شیرینی های سنتی بی‌نظیری دارد که گردشگران و مسافران را برای خرید و میل این شیرینی ها ترغیب می کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ استان اردبیل در شمال غربی کشور قرار دارد و با آب و هوای مطبوع و چشم انداز‌های جذاب گردشگران زیادی دارد. به غیر از جاذبه‌ها و مناظر دلفریب، اردبیل خوراکی‌های و شیرینی‌های خوشمزه‌ای هم دارد. خیلی‌ها این خوراکی‌ها را می‌خرند تا به عنوان سوغات برای دوستان و آشنایان ببرند.
 
باقلوا
جاذبه‌های گردشگری اردبیل (قسمت دهم، شیرینی‌های سنتی)
 
باقلوا از شیرینی‌هایی ست که در نقاط مختلف ایران به شیوه‌های مختلفی تهیه می‌شود. اردبیل دارای نوعی باقلوا است که به روشی منحصربه‌فرد تهیه می‌شود.
در اردبیل، این شیرینی پرطرفدار با ترکیب مواد گوناگونی مانند شکر، ماست، شیر، تخم‌مرغ، گردو، پودر پسته، آب لیمو، آرد گندم و نشاسته و روغن مایع طبخ و در شیرینی و نان فروشی‌های مختلف شهر به فروش می‌رسد. گاهی اوقات برای بهتر کردن مزه باقلوا، از عسل به جای شکر استفاده می‌کنند.
باقلوای اردبیل شباهت زیادی به باقلوای استانبولی دارد.

نان برنجی خلخال یا قند چوریی
جاذبه‌های گردشگری اردبیل (قسمت دهم، شیرینی‌های سنتی)نان برنجی خلخال یا قند چوریی یکی از مشهورترین سوغات استان اردبیل است.
 
استفاده از پودر قند با کیفیت در تهیه این نان اهمیت زیادی دارد؛ البته در کنار پودر قند از موادی مثل آرد برنج، هل، زنجبیل، تخم مرغ و... برای پخت این شیرینی نیز استفاده می‌شود.
 
این نان لذیذ در گذشته در خانه پخته و به عنوان هدیه به دوست و آشنا داده می‌شد، اما اکنون می‌توانید این نان سنتی را در شیرینی و نان پزی‌های قدیمی پیدا کنید.
 
شکلات رسته
جاذبه‌های گردشگری اردبیل (قسمت دهم، شیرینی‌های سنتی)شکلات رسته از شیرینی‌های قدیمی اردبیل است که به دلیل کمبود مواد اولیه و سختی تهیه در طول زمان از یاد‌ها رفت؛ هر چند هنوز می‌توان در تعدادی از شیرینی فروشی‌های قدیمی و اصیل شهر، سراغ این شیرینی بسیار خوشمزه را گرفت.
 
شکلات رسته از شیر، شکر، کره، خامه، سرشیر، مغز گردو و کاکائو تهیه می‌شود و جزو معدود شکلات‌هایی است که در تهیه آن به آرد نیازی نیست. پخت این شکلات سنتی حدود ۲۴ ساعت زمان می‌برد و با ابزار و وسایل پخت قدیمی و نایاب، تهیه می‌شود.

نزیک چورک و فطیر
جاذبه‌های گردشگری اردبیل (قسمت دهم، شیرینی‌های سنتی)فطیر یا نزیک چورک یک نان خوشمزه است که در شهر‌های استان اردبیل عموما هنگام صبحانه یا زمان افطار مصرف می‌شود و ما آن را با عنوان نان روغنی می‌شناسیم.
این نان به دلیل نداشتن جوش شیرین بسیار سالم است.
 
مواد تشکیل دهنده نان روغنی اردبیلی روغن، آرد گندم، شیر، نمک و مخمر است. داخل این نان، گردو، دارچین و شکر قرار می‌دهند تا طعم متفاوتی به آن ببخشند. این نان سنتی به عنوان یک میان وعده دلچسب همراه با چای، یا یک خوراکی مغذی برای صبحانه مصرف می‌شود.
 
قرابیه
جاذبه‌های گردشگری اردبیل (قسمت دهم، شیرینی‌های سنتی)قرابیه یکی از شیرینی‌های معروف استان اردبیل است که در تهیه آن از سفیده تخم‌مرغ، بادام، شکر و کمی هم پسته به‌عنوان تزئین استفاده می‌شود.
 
این شیرینی بافت ترد و طعم و مزه‌ خوشایندی دارد و حتی در بین مردم ترکیه هم محبوبیت زیادی دارد.
 
 
 
 
قطاب عسلی یا بالاباتماز
جاذبه‌های گردشگری اردبیل (قسمت دهم، شیرینی‌های سنتی)قطاب عسلی یکی دیگر از خوشمزه‌های استان اردبیل به ویژه شهر خلخال محسوب می‌شود. این شیرینی خوش طعم از ترکیب ماست، تخم‌مرغ، آرد، گردو، عسل، دارچین و... به دست می‌آید و از گلاب و هل برای عطردار کردن آن استفاده می‌شود.
 
اگرچه قطاب یزد در نزد همه ما ایرانی‌ها زبانزد است، اما خلخال نیز با داشتن نوع بی‌نظیری از قطاب عسلی یا به زبان محلی «بالاباتماز» رقابت تنگاتنگی با نوع یزدی آن دارد.

قطاب خلخال از سوغاتی‌های خوشمزه استان اردبیل است که با ماست، تخم‌مرغ و آرد، عسل، شکر، گردو، دارچین و میخک درست می‌شود. این خوراکی لذیذ، طرفداران بسیاری دارد و می‌تواند سوغاتی محبوبی نیز برای شما باشد.
 
حلوا سیاه
جاذبه‌های گردشگری اردبیل (قسمت دهم، شیرینی‌های سنتی)تمام شهر‌های ایران دارای حلوای مخصوص به خود هستند و اردبیل هم در این زمینه پیشتاز است. تنوع حلوا‌های اردبیل بسیار زیاد است و شما می‌توانید در این استان حلواهایی، چون قره حلوا، حلوای سفید (آغ حلوا) و حلوای زنجبیلی را امتحان کنید.

حلوای سیاه یا قره حلوا قدمتی دیرینه دارد و پخت آن به بیش از یک قرن پیش بازمی‌گردد.
 
در تهیه این حلوا از جوانه گندم، کره، گردو و کنجد استفاده می‌کنند. دلیل تیرگی رنگ این حلوا، استفاده از شیره انگور در آن است.
 
حلوای سفید
جاذبه‌های گردشگری اردبیل (قسمت دهم، شیرینی‌های سنتی)حلوای سفید اردبیل نیز جزو حلوا‌های قدیمی منطقه است که عمدتا در خلخال رواج دارد.
 
اگر در اعیاد مذهبی مانند عید فطر یا حتی عروسی‌های خانوادگی به اردبیل سفر کنید، حتما با این نوع حلوا روبرو خواهید شد.
 
آرد برنج اصلی‌ترین ماده در پخت حلوای سفید است.
 
 
 
 
حلوای زنجبیلی
جاذبه‌های گردشگری اردبیل (قسمت دهم، شیرینی‌های سنتی)حلوای زنجبیلی نیز از حلوا‌های معروف در شهر‌های استان اردبیل است.
 
همان‌طور که از نام این حلوا پیداست، در تهیه آن از زنجبیل فراوانی استفاده می‌شود.
 
پودر قند، گردو، هل و آرد دیگر مواد اولیه حلوای زنجبیلی هستند.
 
این حلوا بافتی خمیری شکل دارد و بسیار ترد و ظریف است.
 
 
 
بیشتر بخوانید:
جاذبه‌های گردشگری اردبیل (قسمت نهم، صنایع دستی)
صنایع دستی نمونه‌ای از جاذبه‌های گردشگری است، مردم استان اردبیل مانند دیگر مناطق ایران دستی در هنر دارند؛ آن‌ها مواد و وسایل بومی را به کار گرفته اند تا جلوه‌ای تماشایی و یادگاری خوبی برای گردشگران و مسافران بیافرینند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ذخیره خون چهارمحال و بختیاری در وضعیت مطلوب
اعزام فرهنگیان مینابی به اردو راهیان نور
تذکرات کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی
بارش برف محور‌های جنوبی آذربایجان غربی را لغزنده کرد
اختتامیه پنجمین رویداد فرهنگی ادبی مادرانه در ساری
اعلام وصول ۷ سوال نمایندگان مجلس از وزرا
معرفی برترین‌های مسابقات تیراندازی سپاه پاسداران
پاسداشت زبان فارسی با معرفی مجریان تراز صدا و سیما
کاهش ۰.۴ درصدی نرخ طلاق در همدان
زخمی شدن دو محیط بان در درگیری مسلحانه با شکارچیان
برنامه‌های توسعه جنوب شرق باید عملیاتی شوند
درگذشت مادر شهید حسین جوانمرد در بروجرد
قابلیت ملایر، برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری
هشدار نارنجی مه گرفتگی در خوزستان
رونمایی از آلیاژ سیلوادیم برای کاربرد در صنعت جواهرسازی
راه اندازی نمایشگاه رباتیک در صومعه سرا
دوگانه‌سوز شدن نانوایی‌های زنجان؛ گامی حیاتی برای امنیت غذایی
عملیات غنی سازی با بذر بلوط در روستای کلوسه فریدونشهر
عاملان قتل شهروند مهابادی در عملیات سریع پلیس دستگیر شدند
۳۲۶ اثر به جشنواره قصه‌گویی خراسان‌شمالی رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
مخالفت دادگاه CAS با درخواست استقلال
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
متن لایحه بودجه ۱۴۴۴ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)