• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۸۵۴۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۵
سیاسی » دولت
آقای روحانی در جلسه هیأت دولت:

زنان جامعه ما نیاز به دلسوزی کسی ندارند

رئیس جمهور گفت: مطمئن هستیم که دختران نجیب جامعه و زنان ما در مسائل اخلاقی و اجتماعی خودشان مراقبت‌ها را انجام می‌دهند و نیاز به دلسوزی کسی ندارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گزیده ای از سخنان آقای روحانی در جلسه امروز هیأت دولت به این شرح است: 
  • در زمینه اجاره بهای مسکن به مردم کمک خواهد شد.
  • سهام بنگاه‌های اقتصادی وابسته به دولت باید عرضه شود؛ البته این دولت، به معنای عام کلمه است یعنی سهام شرکت‌های دولتی، شرکت‌هایی که به نحوی متعلق به نیرو‌های مسلح هستند و سایر شرکت‌ها.
  • هزار و ۲۰ معدن ما امروز می‌تواند احیاء شود و احیاء این معادن می‌تواند مردم را مشغول به کار کند.
  • شرایط امروز کشور در صادرات، واردات و درآمد ارزی با شرایط اسفند و فروردین ماه قابل مقایسه نیست و فشار امروز بر مردم عمدتا مربوط به همان دو ماهه اول شیوع کروناست.
  • اگر ارز‌های صادراتی باز گردد، ما مشکل ارزی نداریم و تا پایان سال بیش از ۴۱ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی خواهیم داشت.
  • اروپایی‌ها شرمنده ما هستند؛ آن‌ها تلفنی و حضوری از ما عذرخواهی می‌کنند و می‌گویند ما نتوانستیم به وظایف مان عمل کنیم.
  • ایران هم همچنان آماده است که نظارت‌های قانونی آژانس را در چارچوب مقررات بپذیرد و با آژانس همکاری تنگاتنگ داشته باشد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
مشروح خبر
 
آقای حسن روحانی رئیس جمهور در ابتدای جلسه هیئت دولت با اشاره به میلاد حضرت معصومه (س) و تبریک دهه کرامت، گفت: حضور فاطمه معصومه (ع) در سرزمین قم و وفاتش در همان سرزمین، مایه برکت بزرگی برای ایران اسلامی به ویژه منطقه قم بود.
 

رئیس جمهور ادامه داد: همین حضور و همین مدفن، باعث شد پیش از صد سال پیش بزرگترین مرکز حوزه علمیه برای علوم اسلامی در قم تاسیس شود و امروز برای بیان علوم اسلامی به ویژه فقه شیعه و البته سایر علوم یک مرکزیت مهم ما حوزه علمیه قم است.

آقای روحانی همچنین به نامگذاری روز ولادت حضرت معصومه (س) با عنوان روز دختران اشاره کرد و گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی فضای خوبی برای حضور زنان در مراکز علمی - تحقیقاتی و تولیدی آماده شده و من فکر می‌کنم این یکی از افتخارات جمهوری اسلامی و دولت تدبیر و امید است که باعث باز کردن فضا برای حضور همه زنان در فعالیت‌های مختلف شده است.
رئیس جمهور با اشاره به حضور زنان در حوزه‌های مختلفی، چون دانشگاه ها، بیمارستان‌ها و ادارات، افزود: ما می‌بینیم که این حضور بسیار پررنگ و باشکوه است.

رئیس قوه مجریه با اشاره به حضور پررنگ و باشکوه زنان ایرانی در جامعه، تصریح کرد: هیچ کس نمی‌تواند در دنیا این اتهام را به ما بزند که اسلام دین مردسالار است و حقوق زنان در آن تضییع شده است. قرآن مجید هم به تصریح درباره حقوق زنان بیان کرده است که همان قدر که مردان حق دارند از فرصت جامعه استفاده کنند زنان هم حق دارند.
آقای روحانی با اشاره به تعابیر قرآنی که درباره زن و مرد وجود دارد، گفت: این تعابیر در قرآن یکسان و حیات طیبه به همه وعده داده شده است.

رئیس جمهور همچنین تاکید کرد: امروز زنان در بخش‌های مختلف حضور دارند. دیروز در جلسه‌ای که با استانداران برگزار شد، صحبت از این بود که چه مقدار از فرمانداران از زنان هستند و چقدر مسئولیت را در وزارت کشور برعهده دارند.
آقای روحانی با بیان اینکه دختران نجیب جامعه و زنان ما درمسائل اخلاقی و اجتماعی خودشان همه مراقبت‌های لازم را انجام می‌دهند، گفت: نیازی نیست کسی در این زمینه بخواهد دلسوزی کند، چرا که زنان ما خودشان در اینگونه مسائل دلسوزتر هستند.
 
 
شهید بهشتی سید شهدای مظلوم تاریخ ایران 

رئیس جمهور گفت: شهید بهشتی، سید شهدای مظلوم تاریخ ایران است.
آقای حسن روحانی در ادامه سخنانش در جلسه هیئت دولت با اشاره به شخصیت شهید بهشتی و شهید باهنر، افزود: این دو شهید سرمایه بزرگی بودند که جایگزین آن‌ها در تاریخ کشور ما بسیار سخت است.
رئیس جمهور تصریح کرد: مرحوم شهید بهشتی علاوه بر علم و دانش حوزوی یکی از مجتهدین مسلط و اساتید بزرگ حوزه علمیه قم در دهه ۳۰ بود و در سال‌های ۳۷ و ۳۸ از مدرسین عالی مقام بود، همچنین این شهید در دهه ۴۰ مقالات شان، سخنرانی هایشان در فعالیتی که در داخل کشور و خارج از کشور داشت به خصوص در زمینه مدیریت از شخصیت‌های به نام، کم نظیر و بی نظیر در دهه‌های گذشته در زمینه مدیریت بود.

آقای روحانی با اشاره به نقش مدیریتی شهید بهشتی افزود: هم مدیر پرورش می‌داد و هم خودش بهترین مدیر بود و معتقدم مردم ما در اداره مجلس خبرگان رهبری مدیریت شهید بهشتی را به خوبی مشاهده کردند و در تأسیس قوه قضائیه اسلامی مدرن که به دست ایشان تأسیس شد و امام (ره) در سال ۵۸ حکمی را به ایشان دادند و باید خط شهید بهشتی زنده باشد و آن را احیاء کرد، شیوه رفتار ایشان در قوه قضائیه که قوه قضائیه‌ای را تأسیس و اجرا کرد و دارای ذهن بازی بود و با سعه صدر در تلویزیونی بحث می‌کرد که به شکل مستقیم و زنده و غیر مستقیم در مقابل افراد مختلف با متانت و صبر به مناظره و گفتگو می‌نشست.

رئیس جمهور با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم، گفت: شهید بهشتی کسی بود که در برابر ناروایی‌های بی حساب و کتاب و ظلمی که به ایشان شد صبور بود، شاید در تاریخ به کمتر کسی این ظلم شده باشد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

آقای روحانی افزود: ایشان سید شهدای مظلوم تاریخ ایران است، یعنی در شهدای مظلوم سیدمظلومی شهید بهشتی است که چه ظلمی به او شد و چه صبری تحمل کرد و من این نکته را قبلاً گفته ام که شهید بهشتی به من گفت به خدمت امام (ره) برای استعفا رفتم که دیگر مصلحت نیست باید من کنار بروم، قبل از اینکه این را طرح کنم عده‌ای در حال شعار دادن بودند و امام (ره) در حال ورود به حسینه برای سخنرانی بودند. رئیس جمهور از قول شهید بهشتی ادامه داد: امام رو کرد به من و گفت آقای بهشتی ببینید این مردم چه شعار می‌دهند، این‌هایی که برای من شعار می‌دهند اگر تمام عالم علیه من شعار دهند و مرگ بر فلانی بگویند (این را بهشتی برای من نقل کرد) برای من فرقی در انجام وظیفه ام نمی‌کند و این روحیه بلند و عملکرد درخشان این مرد بزرگ بسیار مهم است و امیدوارم همه قضات ما در همان مسیر و راه را ادامه دهند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 

آقای روحانی تصریح کرد: در شرایط سخت به شدت خواستار این هستیم که قوای دیگر ما را از جمله قوه مقننه و قضائیه ما را یاری و کمک کنند و با کمک یکدیگر و حضور سایر ارکان و نیرو‌های مسلح و مقام معظم رهبری به خوبی از این سختی‌ها و مشکلات عبور خواهیم کرد.
 
 
بورس را باید مستحکم نگاه داریم 

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت عرضه سهام بانک ها، شرکت‌های دولتی و شرکت‌های وابسته به نهاد‌های نظامی گفت: بورس را باید مستحکم نگاه داریم.
آقای روحانی در ادامه جلسه هیأت دولت با اشاره به امکاناتی که در اختیار دولت، شرکت‌ها و بخش‌های خصوصی هست افزود: یکی از این امکانات زمین‌های فراوانی است که در اختیار دولت است؛ البته منظور از دولت دستگاه‌های اجرایی، نیرو‌های مسلح و شرکت‌ها هم هست که زمین‌های فراوان اضافه‌ای دارند و می‌توانند این زمین اضافی را برای مسکن ارزان قیمت در اختیار قرار دهند و قیمت‌ها را بشکنند.

رئیس جمهور با اشاره به امکان دیگری که در اختیار دولت است بر موضوع عرضه سهام شرکت‌های دولتی در بورس تاکید کرد و گفت: سهام بنگاه‌های اقتصادی وابسته به دولت باید عرضه شود؛ البته این دولت هم به معنای عام کلمه است یعنی سهام شرکت‌های دولتی، شرکت‌هایی که به نحوی متعلق به نیرو‌های مسلح هستند و سایر شرکت‌ها باید سهام شان را عرضه کنند و ما باید بورس را مستحکم نگاه داریم.

آقای روحانی با تاکید بر این که امروز مهمترین مسئولیت وزارت اقتصاد مسئله بورس است افزود: سهام جدید باید از سوی همه دستگاه‌ها عرضه شود و امروز شرایط خوبی است که هم مردم بتوانند استفاده کنند و هم دولت از بنگاهداری استفاده کند.
رئیس جمهور ادامه داد: امکان دیگری که دولت دارد طرح‌های نیمه تمام است؛ طرح‌های نیمه تمام فعالی در سراسر کشور داریم که نه این دولت و نه دولت بعدی نمی‌تواند آن‌ها را تمام کند؛ باید این‌ها را به مردم واگذار کنیم.

آقای روحانی با تاکید بر این که همه دستگاه‌های مربوطه باید کمک کنند طرح‌های نیمه تمام به مردم واگذار شود، اظهار داشت: این واگذاری می‌تواند با قیمت مناسب و یا حتی بلاعوض صورت گیرد که این هم باعث اشتغال و هم باعث رونق خواهد شد.
رئیس جمهور سرمایه دیگر دولت را معادن دانست و تاکید کرد: هزار و ۲۰ معدن ما امروز می‌تواند احیاء شود و احیاء این معادن می‌تواند مردم را مشغول به کار کند؛ این سرمایه عظیمی است که امروز فعال نیست و ما باید آن‌ها را احیاء کنیم که این یکی از وظایف مهم وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

وی ادامه داد: ما باید صادرات و مدیریت کارآمد را فعال کنیم؛ گاهی دولت با چرخاندن قلم می‌تواند مشکلی را حل کند، گاهی یک ماده، تبصره و یا ابلاغیه می‌تواند یک گره را باز کند.
 
قدرت عبور از مشکلات را داریم 

رئیس جمهور گفت: ما قدرت عبور از این مشکلات را داریم؛ شرایط ما به تدریج بهتر می‌شود و ما می‌توانیم مشکلات را مهار کنیم.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه امروز هیئت وزیران وظیفه همه مردم و دولت را همراهی با یکدیگر برای حل مشکل کشور در شرایط کنونی عنوان کرد و افزود: بخش بزرگی از این مشکلات مربوط به فرد یا قوه خاصی نمی‌شود بلکه مشکلات پیچیده امروز ما عمدتا یا مربوط به شرایط ویروس کرونا در چند ماه اخیر می‌شود که ممکن است ماه‌ها نیز گرفتار آن باشیم و یا مربوط به تحریم‌های ظالمانه آمریکا از ابتدای سال ۹۷ است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ما سه سال است که در برابر تحریم شدید در حال مقاومت هستیم و کشوری که با این دو مشکل بزرگ و طاقت فرسا روبروست مشکلاتی نیز خواهد داشت و باید همه ما منشا آن را به خوبی تحلیل کنیم و هم راه حل آن را به کمک یکدیگر پیدا و مشکلات را حل و فصل کنیم.
آقای روحانی با اشاره به سابقه ۷ ساله گذشته دولت در مسائل اقتصادی تصریح کرد: ما همان دولتی هستیم که در سال ۹۵ بالاترین رشد اقتصادی جهانی را داشته ایم، در سال‌های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ تورم کشور تک رقمی بود و تراز صادرات و واردات ما در چند سال مثبت و همچنین صادرات غیر نفتی ما بیش از واردات بود.

رئیس جمهور گفت: فشار‌های امروز، فشار‌های عادی نیست بلکه فشاری برای شکستن دولت و به زانو در آوردن ملت ایران بود؛ کار بزرگ را ملت کرده است که در همه جا ایستادگی و مقاومت می‌کند و همچنین کار بزرگی را رهبری انجام داده اند که در همه جا ما را هدایت کرده اند.
آقای روحانی افزود: خدمت مردم شریف ایران عرض می‌کنم که روز استراحتی در این شش ماهه اخیر در میان مسئولان عالیرتبه اجرایی کشور ندیدم همه شبانه روز تلاش و فعالیت می‌کنند و تعطیلی نمی‌شناسند بلکه همه روز‌ها برای آن‌ها روز و ساعت کار است.

رئیس جمهور تاکید کرد: خدمت مردم شریف ایران عرض می‌کنم؛ همه اعضای دولت تا دقیقه و ثانیه آخر با همان روحیه ساعت اول کارمان پای کار خواهیم بود و تلاش و فداکاری خواهیم کرد، این افتخار ماست.
آقای روحانی گفت: افتخار ما این است که برای این ملت بزرگ کار و نوکری کنیم، طرحی را به ثمر برسانیم و گرهی را باز کنیم، اما من می‌دانم که مردم با مشکلاتی در این ایام روبرو هستند، قیمت کالا در نوسان است و مردم را آزرده کرده و در فشار قرار می‌دهد، یک روز لوازم خانگی، یک روز خودرو و یک روز قیمت ارز بالا می‌رود و هر روز یک مسئله‌ای مردم ما را آزار می‌دهد.

رئیس جمهور ادامه داد: گرچه این‌ها مشکلات سختی است، اما ما قدرت عبور از این مشکلات را داریم و می‌توانیم عبور کنیم.
آقای روحانی تصریح کرد: می‌خواهم به مردم عزیزمان قول بدهم؛ شرایط کشور در اسفند و فروردین بسیار سخت بود، صادرات ما قطع و واردات ما دچار مشکل و مرز‌های کشور بسته شده بود و همه در نگرانی ویروس کرونا بودند، اما این شرایط در اردیبهشت و مخصوصا خرداد خیلی بهتر شد.

رئیس جمهور ادامه داد: شرایط امروز کشور در صادرات، واردات و درآمد ارزی با شرایط اسفند و فروردین ماه قابل مقایسه نیست و فشار امروز بر مردم عمدتا مربوط به همان دو ماهه اول شیوع کروناست.
آقای روحانی گفت: گشایش‌هایی که به تدریج ایجاد می‌شود نتوانسته مشکلات دو ماهه اول شیوع کرونا را حل کند و آثار این مشکلات در جامعه پدیدار شده است، اما با این گشایش‌های اخیر ما باید مشکل را حل کنیم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: خوشبختانه صادرات نفتی و غیر نفتی کشور در ماه خرداد با آمار اردیبهشت ماه بسیار متفاوت است، گرچه آمار صادرات اردیبهشت ماه نیز با آمار فروردین و اسفند متفاوت بوده است.
آقای روحانی گفت: شرایط ما به تدریج به سمت شرایطی بهتر پیش می‌رود و ما می‌توانیم این مشکلات را مهار کنیم و من مطمئن هستم بانک مرکزی ما قادر است مشکلات ارزی را مهار و کنترل کند.

رئیس جمهور افزود: مقداری از مشکلات امروز مربوط به واقعیت آثار شیوع کرونا در سه ماهه گذشته و مقداری نیز مربوط به تبلیغات روانی دشمن است که دست به دست هم داده است.
 
ارز صادراتی را برنگردانند، قوه قضائیه وارد عمل می‌شود 

رئیس جمهور هشدار داد: اگر صادرکنندگانی بخواهند تخلف کنند و با سواستفاده از شرایط، ارز صادراتی را بر نگردانند، هم بانک مرکزی وارد عمل می‌شود و اسامی آنان را منتشر می‌کند و هم دستگاه قضایی وارد عمل خواهد شد.
آقای روحانی در ادامه اظهاراتش در جلسه هیئت دولت، تاکید کرد:​ صادرکنندگان باید دو کار عمده انجام دهند، نخست آنکه صادرات را افزایش دهند که در این زمینه دولت آماده کمک است و موانع را بر می‌دارد، چنانکه شاهدیم که دولت در حال یاری آنان است و بخش‌های سیاسی اقتصادی و ما شبانه روز کار می‌کنند تا این گشایش بیشتر شود و کالای بیشتری صادر کنیم.

رئیس جمهور گفت: البته کالای بیشتری صادر شده است، چنانکه در همین اردیبهشت و خرداد کالای بیشتری صادر شد و کاملا با مدت مشابه سال قبل متفاوت است.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه صادرکنندگان باید بدانند ارز متعلق به دولت است، افزود: کسانی که ارز صادرات را به دست آورده اند و به خارج فرستاده اند، بدانند که با مهندسان و کارگرانی این کار را کرده اند که مدارس و دانشگاه‌های ما آنان را پرورش داده اند، با انرژی‌ای انجام دادند که یارانه‌ای بوده است و با وسایل حمل و نقلی حمل کرده اند که با یارانه بوده و کارگرانشان با یارانه دولت کمک شده است

رئیس جمهور با بیان اینکه بخش بزرگ کار در صادرات روی دوش دولت، گفت: طبق فتوای صریح حضرت امام (ره) ارز متعلق به دولت و قیمت آن نیز در اختیار آن است، بنابراین ما مالک ارز هستیم و کسی که صادر کرده اگر مقررات دولت این است که کسانی که صادر کرده اند باید ارز را برگردانند، موظف اند طبق این مقررات، ارز را برگردانند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 

آقای روحانی با هشدار به صادرکنندگانی که قصد پرهیز از برگرداندن ارز دارند، تاکید کرد:​ ما نمی‌گذاریم در شرایطی که مردم تحت فشارند عده خاصی بخواهند از مسئله صادرات غیر نفتی سوء استفاده کنند.

رئیس جمهور گفت:​ البته صادرکنندگان کار بزرگی انجام می‌دهند و این افراد در خط جهاد هستند و مجاهدت می‌کنند، اما این مجاهدتشان با برخی از اعمال که در کنارش ممکن است انجام گیرد، اجرش ضایع شود و ما می‌خواهیم چنین نشود و این ارز‌ها به موقع باز گردد.
آقای روحانی افزود: اگر این ارز‌های صادراتی باز گردد، ما مشکل ارزی نداریم و تا پایان سال بیش از ۴۱ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی خواهیم داشت که واردات ما را تامین می‌کند، البته غیر از صادرات غیر نفتی، درآمد‌های دیگری هم داریم که در جای خودش است.

رئیس جمهور ابراز اطمینان کرد: در تامین کالا‌های اساسی نیز مشکلی نداریم و آنچه برای مصارف مردم لازم است تامین می‌کنیم و مردم باید بدانند که دولت مصمم است که در این زمینه کنترل‌های لازم را داشته باشد.
آقای روحانی همچنین با اشاره به نگرانی مردم از افزایش قیمت مسکن و اجاره بها تاکید کرد:​ دولت در این زمینه نمی‌تواند بی تفاوت باشد و باید اقداماتی را انجام دهد که بر این اساس جلساتی در این زمینه تشکیل شد و آن چه به عنوان پیشنهاد است در همین روز‌ها تکمیل خواهد شد و اگر تا اوایل هفته بعد بتوانیم آن را نهایی کنیم در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب خواهیم کرد و اگر باقی بماند هفته بعد تصویب می‌کنیم.

رئیس جمهور افزود: به هر حال با تصویب این پیشنهاد‌ها به مردم در زمینه اجاره بها کمک خواهد کرد و در زمینه مسکن، راه حل اساسی این است که همه برای تولید مسکن مشارکت کنند.
آقای روحانی تاکید کرد:​ تمام وزارتخانه ها، دستگاه ها، ​ شرکت ها، ​ نیرو‌های مسلح و هر کس زمین در اختیار دارد آن را در اختیار وزارت مسکن قرار دهد؛ اگر نیاز آنی ندارد و اگر نیاز آینده دارد، نیازش را در آینده تامین می‌کنیم.

رئیس جمهور گفت:​ البته خوشحالم که در دو سال اخیر برخی واحد‌های مسکونی مردم که بر اثر جاری شدن سیل و وقوع زلزله آسیب دید و یا ۲۰۰ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی که تخریب شد یا آسیب فراوان دید، بازسازی شدند که کار بزرگی بود.
آقای روحانی افزود: یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی نیز نیمه کاره مانده و غیر قابل استفاده بود که هیچ امکاناتی نداشت و وزارت مسکن با تامین آب، برق، گاز و جاده آن را تکمیل کرد.

رئیس جمهور گفت: در همین روز‌ها وزارت مسکن، قراردادی برای ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی در تهران امضا کرد و البته در شهرستان‌ها نیز در این خصوص تلاش می‌شود.
آقای روحانی بار دیگر با تاکید بر اینکه ساخت مسکن باید تسریع شود، افزود: زمین را رایگان یا با قیمت کم در اختیار کسانی قرار می‌دهیم که بخواهند مسکن بسازند و به قیمت ارزان در اختیار مردم قرار دهند.
رئیس جمهور، مسئولیت بانک‌ها را نیز در این زمینه سنگین دانست و بر لزوم ورود آنان به عرصه ساخت مسکن برای عبور از مشکل این بخش تاکید کرد.
 
دولت الکترونیک با ارائه خدمات می‌تواند اقتصاد را به حرکت درآورد 

رئیس جمهور تاکید کرد: با استفاده از دولت الکترونیک می‌توانیم کاهش زمان بسیاری از امورات از جمله جواب استعلامات، صدور مجوز‌ها را به حداقل زمان ممکن برسانیم و با استفاده از دولت الکترونیک چرخه اقتصاد را به حرکت درآوریم.
آقای حسن روحانی در ادامه جلسه هیأت دولت با اشاره به کارکرد دولت الکترونیک، افزود: مردم برای دریافت یک مجوز کار با تأخیر و معطل می‌شوند، ما در همین جلسه اخیر دولت الکترونیک هفته گذشته به نتیجه رسیدیم، برخی از اموری که مجوز آن ۵۰ تا ۶۰ روز زمان بر است می‌توان آن را در ظرف مدت یک هفته انجام داد.

رئیس جمهور گفت: به طور نمونه گاهی فردی برای شغلی و یا یک فعالیت صنفی نیاز به استعلام دارد، نیروی انتظامی باید به آن پاسخ دهد و در گاهی موارد پاسخگویی به آن استعلام دو ماه زمان خواهد برد در آن جلسه با فرمانده نیروی انتظامی صحبت شد و آن‌ها نیز با وزارت اقتصاد صحبت کردند و به این نتیجه رسیدند که در ظرف مدت ۴ روز می‌توان کار را به جای ۵۶ روز انجام داد.
آقای روحانی افزود: بسیار مهم است، زمانی که فردی می‌خواهد فعالیتی را آغاز کند، به جای دو ماه ۴ تا ۵ روز جواب استعلامش به دست وی برسد، با دولت الکترونیک این کار امکان پذیر است کما آنکه در ثبت شرکت‌ها این زمان کوتاه شد.

رئیس جمهور گفت: ما دانیم زمانی که شرکتی وارد بورس می‌شود، ماه‌ها زمان خواهد برد، تا پس از رسیدگی به آن اعلام کنند که آیا می‌توانند در بورس فعالیت داشته باشند یا خیر، در این اواخر زمان یک ماهه این موعد را می‌توان به چند روز رساند.
آقای روحانی افزود: دولت الکترونیک با ارائه خدمات می‌تواند اقتصاد را به حرکت درآورد و به طور مثال مردم در حال حاضر که در بخش ساختمان دچار مشکل هستند، دلایل آن چیست؟ یا زمین گران است که دولت می‌تواند زمین ارزان را در اختیار آن‌ها قرار دهد یا مصالح گران است.

رئیس جمهور گفت: دولت می‌تواند مصالح را به شکل اقساط در اختیار مردم قرار دهد و یا هنگام گرفتن مجوز برای ساختن منزل شخصی یک زمان طولانی را باید هزینه کند، پله‌های زیادی را بالا و پایین شود و حتی در بسیاری از موارد با آسانسور‌های خراب مواجه می‌شوند.
آقای روحانی افزود: مردم می‌توانند یک هفته‌ای مجوز خود را دریافت کنند، چرا مردم را می‌دوانید در راه پله ها، دولت الکترونیک یکی از اموری است که دولت باید آن را دنبال کند و ما آن را به شدت دنبال می‌کنیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس جمهور گفت: می‌خواهم به مردم بگویم دولت دست بر روی دست نگذاشته است، فعالیت می‌کند، شما نیز ما را یاری کنید، شما شاهد خواهید بود تا پایان سال علیرغم تمام گرفتاری‌ها چقدر طرح و پروژه‌های مهم افتتاح خواهد شد و هر هفته مردم ما شاهد خواهند بود در همین مدت ۳ سد، ۴ پالایشگاه، ۴ نیروگاه، ۴ تصفیه خانه فاضلاب افتتاح شد و به زودی افتتاح پتروشیمی‌ها آغاز می‌شود، راه، جاده و ریل نیز توسعه آن را در دست داریم.
 
آژانس نباید از مسیر قانونی خود خارج شود

رئیس جمهور گفت: اگر بخواهیم به رفتار آژانس بین المللی اتمی پاسخ دهیم، قاطع خواهد بود، اما مبنای ما همکاری با آژانس بوده است و آن‌ها باید توجه کنند که از مسیر قانونی خود خارج نشوند.
آقای حسن روحانی در ادامه سخنانش با بیان اینکه چند خبر خوب برای مردم دارم، به گزارش امروز وزیر بهداشت اشاره کرد و افزود: در استان‌هایی که وضعیت قرمز و دارای شرایط سختی بودند، از جمله خوزستان، بوشهر، هرمزگان، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، بحمدالله مقابله با کرونا با فعالیت و تلاش مدافعان سلامت و پزشکان موفقیت آمیز است و در هفته‌های آینده شاهد افت شدت ویروس کرونا در این استان‌ها خواهیم بود.

آقای روحانی در ادامه گفت: البته ممکن است استان جدیدی دیگری با این مشکل روبرو شود، اما امروز تلاش خوبی انجام می‌شود، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بهترین کمک و یاری از سوی مردم است تا از فشاری که این بیماری بر مردم وارد می‌کند، فاصله بگیریم.
رئیس جمهور گفت: نکته دوم ضریب جینی است که این ضریب نشان عدالت است و نشان می‌دهد، در شرایط کشور طبقات مختلف چگونه از امکانات بهره برداری می‌کنند و در این ضریب جینی سال ۹۷ - سی و نه صدم بوده و هر چقدر این رقم کاهش یابد به معنای عدالت بیشتر بوده و در سال ۹۸ مرکز آمار ضریب ۳۸ صدم را اعلام کرده است، در سال ۹۷ دقیق‌تر ۳۹ و ۴۰ صدم بوده و در سال ۹۸ یعنی الان ۳۸ و ۲۸ صدم است یعنی از ۳۹ صدم به ۳۸ صدم آمدیم و این بسیار مهم است و در بخش روستایی نیز ۳۵ صدم بوده که بهبود پیدا کرده است.

آقای روحانی افزود: در بخش سهم ثروتمندترین افراد به فقیرترین افراد که اگر چند برابر باشد، بسیار مهم است، در سال ۹۷ بیش از ۱۲ برابر بوده و الان بیش از ۱۱ برابر است، یعنی از ۱۲ برابر به ۱۱ برابر رسیده و در روستا‌ها کاهش پیدا کرده و از لحاظ عدالت شاهد آن هستیم که از سال ۹۷ که سال تحریم و سال ۹۸ که سال تحریم و سختی‌ها بود، عدالت یک قدم بهبود پیدا کرده و بهتر شده و این مسئله بسیار مهمی برای ما است.

رئیس جمهور با هشدار به کشور‌های اروپایی و آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: رفتار ایران با آژانس رفتاری دوستانه و قانونی بوده است و با بازرسان آژانس همکاری لازم را داشته ایم و هر زمان درخواست بازدید را داشتند از اماکن ما بازدید کردند.
آقای روحانی افزود: الان آژانس می‌خواهد نبش قبر کند، ما هر موقع بخواهیم پاسخ قاطع دهیم برایمان آسان است، اما ما مبنای دوستی با آژانس را ادامه می‌دهیم، این اواخر رژیم صهیونیستی و عوامل آمریکایی یک فشار بزرگی به آژانس وارد کردند و من می‌ترسم این شیادان آژانس را آلوده کنند، رژیم صهیونیستی و آمریکا به آژانس فشار می‌آورند و می‌خواهند آژانس را فریب دهند.

رئیس جمهور گفت: اروپایی هم از سال ۹۷ تا الان شرمنده ما هستند، چون به تعهدات خود عمل نکردند.
آقای روحانی تصریح کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی با فشار می‌خواهد آژانس موضوعی را که مربوط به ۲۰ سال گذشته است، وارد کنند که این موضوع آژانس را از مسیر خودش منحرف می‌کند، البته پاسخ دادن برای ما آسان است، اما مبنای ما همیشه همکاری با آژانس بوده و امروز ما آن را حفظ می‌کنیم.
 
اروپایی‌ها شرمنده ما هستند

رئیس جمهور با اشاره به قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: اروپایی‌ها از سال ۹۷ تاکنون شرمنده ما هستند، چون به وظایف قانونی و تعهداتشان در قبل و بعد از خروج آمریکا از برجام عمل نکردند.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه هیئت دولت تصریح کرد: آن‌ها تلفنی و حضوری از ما عذرخواهی می‌کنند و می‌گویند ما نتوانستیم به وظایف مان عمل کنیم.

وی با اشاره به اینکه ما توقعی از سه کشور اروپایی نداریم گفت: البته در این قصه روسیه و چین خیلی خوب و قاطعانه عمل کردند و زیر بار فشار آمریکا نرفتند؛ توقع ما این است که اروپا هم زیر بار فشار آمریکا نرود و آژانس بین المللی انرژی اتمی هم بتواند استقلال خود را حفظ کند.
آقای روحانی ادامه داد: این آقای جدیدی که به تازگی رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی شده، باید بداند که آبروی آژانس برای نظام بین الملل بسیار اهمیت دارد و باید حفظ شود؛ ایران هم همچنان آماده است که نظارت‌های قانونی آژانس را در چارچوب مقررات بپذیرد و با آژانس همکاری تنگاتنگ داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به درخواست‌های مکرر کاخ سفید درباره آمادگی برای مذاکره با ایران هم گفت: می‌گویند ایران معطل انتخابات است؛ در حالیکه ما معطل هیچ چیز نیستیم ما همیشه آماده بوده ایم و هر لحظه‌ای که آمریکا اعلام کند به قانون، به مقررات سازمان ملل و به تعهدات برجام برگشته است و بگوید کنگره آمریکا و کاخ سفید با هم مصمم شده اند از مسیر اشتباه خودشان به سوی ۱+۵ برگردند، ما همان لحظه آماده هستیم؛ اصلا اینگونه نیست که بگوییم ما بعدا تصمیم می‌گیریم. تصمیم ما آشکار و واضح است.

آقای روحانی افزود: آمریکائی‌ها بیایند تسلیم قانون شوند، عذرخواهی کنند و صدمه‌ای را که به ملت ایران زده اند جبران کنند و غرامت بپردازند. کسی مشکلی ندارد؛ مشکل را آن‌ها ایجاد کرده اند و میز مذاکره را از بین بردند. آن‌ها به ملت ایران ظلم و جنایت کردند.
رئیس جمهور تصریح کرد: عذرخواهی از ملت ایران و جبران خسارت آن‌ها، بازگشت به مقررات و به چارچوب ۱+۵ می‌تواند باز هم راه حل باشد، اما ما می‌دانیم که این تعارفات بی اساس، حرافی‌هایی است که آن‌ها به دلیل انتخابات و گرفتاری‌ای است که پیدا کردند.

آقای روحانی در پایان تاکید کرد: اگر حرف‌های آن‌ها واقعی است و دروغ نمی‌گویند و دنبال مشکلات خودشان نیستند راه آسان است؛ به جای این همه حرف‌ها عذرخواهی کنند و به قانون و مقررات برگردند آن وقت خواهند دید که ما همواره در چارچوب عدالت، انصاف، قانون و مقررات بین المللی حرکت کرده ایم و می‌کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
بد
نظر شما
آخرین اخبار
فردا، غیرحضوری شدن مدارس نوبت صبح در ۴ شهرستان خوزستان
شناسایی ۶۵ نقطه حادثه خیز در جاده‌های آذربایجان شرقی
مدیرعامل اسبق استقلال درگذشت
امنیت منطقه‌ای لازمه توسعه اقتصادی کشورهای عضو اکو
نیرو‌های مسلح در حداکثر آمادگی قرار دارند
تجلیل از پرستاران آذربایجان شرقی
پیش بینی غبارآلودگی هوا در سمنان
بزرگترین گردهمآئی صنعت قهوه ایران در تهران برگزار می‌شود
نمایشگاه قهوه ایران، رویداد مرجع صنعت قهوه کشور است
به یادسفیدپوشان رو سفید
تجلیل از مادران شهدای ورزشکار و قهرمانان اخلاق‌مدار
پیام از شما، پیگیری از ما
بسته خبر‌های کوتاه ۶ آبان در یک نگاه
انضباط ترافیکیِ جاده‌های جنوب کرمان
ورزشی‌های ششم آبان ماه در استان سمنان
پیام تبریک وزیر ورزش و جوانان به تیم هندبال دختران ایران
برگزاری سومین نمایشگاه بین المللی قهوه در مرکز نمایشگاهی ایران مال
اعلام برنامه‌های هفته کتاب در لرستان
افتتاح سایت برق اضطراری قدرتمند در بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد
جان باختن یکی از کارکنان پتروشیمی بندر امام خمینی بر اثر حادثه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ
آخرین وضعیت کودک معلول کلاردشتی که مورد ضرب و شتم قرار گرفت
پیش ثبت‌نام ۴۰ هزار نفر برای تشرف به تمتع ۱۴۰۵
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
فارسی‌ها منتظر باران نباشند
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
کشتی آزاد بازی‌های آسیایی جوانان؛ صعود طهماسبی، الهی و زرین کام به نهایی
اوقات شرعی اهواز، ۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی نمایشگاه کتاب در فرهنگسرای امام خمینی
عارف: وحدت و انسجام بعد از دفاع مقدس ۱۲ روزه حفظ شود
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است  (۱ نظر)
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است  (۱ نظر)
شناسایی ۱۵۰ نانوای متخلف در اردبیل  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)