• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۹۹۳۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۸
بین الملل » غرب آسیا
در مواجه با عادی سازی روابط ابوظبی و تل آویو

سکوت مردم امارات از روی ترس، نه رضایت

ملت امارات هرگز موافق عادی سازی رابطه ابوظبی و تل آویو نیستند و سکوتشان از ترس است و نشانه رضایت نیست.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما عبدالحمید صیام مدرس مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه راتگرز نیوجرسی توافق صلح ابوظبی و تل آویو را ثمره تلاش ۲۰ ساله ولیعهد ابوظبی دانست و تاکید کرد این توافق هرگز مورد تایید ملت امارات نیست و اگر سکوت کرده اند، سکوتشان از ترس مجازات است و  نشانه رضایت نیست.

عبدالحمید صیام در یادداشتی با عنوان «مسیر خیانت از فلسطین نمی‌گذرد... توافق امارات در چارچوب تاریخی آن» در روزنامه القدس العربی چاپ لندن نوشت: توافق «ابراهیم» میان امارات و رژیم صهیونیستی، زیر نظر آمریکا، حاصل تلاش حدودا ۲۰ ساله محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی به ویژه پس از مرگ پدرش شیخ زاید در سال ۲۰۰۴ است. او در آن زمان برادر بزرگترش را کنار گذاشت تا بتواند حرف اول و آخر را در کشوری بزند که سرمایه‌ای جز پول ندارد.
بن زاید از اوایل قرن ۲۱ پس از درگیر کردن گروهی از سران جاه طلب خاورمیانه (غرب آسیا) و افراد متصل به دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل، کشور را وارد مرحله جدید نمایندگی منافع اسرائیل در منطقه و واگذاری ماموریت محافظت از این کشور کوچک به اسرائیل کرد تا به یک رهبر منطقه‌ای و جهانی تبدیل شود و کشورش را به سطح بازیگر مهم در سیاست‌های جهانی ارتقا دهد.
اسرائیل برای دستیابی ولیعهد جاه طلب ابوظبی به این نقش مهم سه شرط تعیین کرد: تامین امنیت کشتیرانی در منطقه‌ای که نهایتا به اسرائیل می‌رسد، مقابله با جنبش‌های مردمی خواهان آزادی، عدالت و دموکراسی و تلاش برای حکومت ابدی پادشاهان، سلاطین یا حاکمان مجهز به مشت آهنین و سلاح، رها کردن تدریجی مسئله فلسطین، تلاش برای شیطان جلوه دادن مردم فلسطین و یافتن رهبران جایگزین همسو با طرح صهیونیست ها.
اگر این شاهزاده می‌توانست ثابت کند لیاقت اعتماد اسرائیل را دارد و این سه ماموریت را به اتمام می‌رساند، صلاحیت ایفای نقش مهمتر را پیدا می‌کرد و شریک کوچک رژیم صهیونیستی می‌شد.
شرکت بنادر دبی سال ۱۹۹۹ به عنوان بازوی بلند امارات برای سیطره بر بنادر دریای سرخ، دریای مدیترانه و تعداد زیادی از بنادر جهان تاسیس شد. این شرکت بر بنادر جنوب یمن مانند عدن، سقطری، جیبوتی، شمال سومالی، اریتره و برخی بنادر مصر (السخنه) و الجزایر سیطره پیدا کرد. افزون بر این، پس از چند دهه اداره بنادر هند، پاکستان، روسیه، چین، عربستان، کره جنوبی و ویتنام را در دست گرفت.
عبدالحمید صیام در ادامه با اشاره به ورود امارات –با یا بدون موافقت عربستان- به جنگ یمن و عربستان از سال ۲۰۱۵ و تمرکز فعالیت آن در جنوب یمن به تشریح این فعالیت‌ها پرداخت و نوشت هدف امارات از سیطره بر جزیره سقطری متصل کردن منطقه دریای عرب به خلیج عدن، متصل کردن عدن به جزیره سقطری و تامین امنیت دریای سرخ است که اسرائیل از آن استفاده می‌کند.
اقدامات خرابکارانه امارات از طریق تزریق پول، تعداد زیادی از کشور‌ها را ساکت کرده است به گونه‌ای که در اعتراض به توافق اخیر این کشور بیانیه منتشر نمی‌کنند. یکی از این کشور‌ها تونس است که رئیس جمهور آن اوایل به قدرت رسیدنش اعلام کرد عادی سازی روابط، خیانت است. تعداد زیادی از کشور‌های عربی و اسلامی از انتشار بیانیه اعتراض آمیز اجتناب کردند و فقط تشکیلات خودگردان فلسطین، کویت، ایران، ترکیه و مالزی واکنش نشان دادند.
رها کردن مسئله فلسطین نیز از زمان به قدرت رسیدن محمد بن زاید آغاز شد. او تلاش کرد رهبری جایگزین که نماد آن محمد دحلان بود ایجاد کند، اما موفق نشد. تشکیلات خودگردان فلسطین ترجیح داد در برابر عادی سازی روابط میان ابوظبی و تل آویو سکوت کند. امارات نیز پا را از این فراتر گذاشت و بدون اطلاع آن هواپیمای حامل کمک‌های پزشکی را به تل آویو ارسال کرد که این، مقدمه اعلام توافق بود.
اقدام تشکیلات خودگردان به خیانت توصیف کردن توافق مذکور تحسین برانگیز است –البته به ندرت پیش می‌آید با آن اتفاق نظر داشته باشم- بله این توافق خیانت است. خیانتی زشت با استفاده از نام فلسطین برای پوشاندن ماهیت پلید خود. اگر قصد دارید خیانت بکنید، بکنید، اما نام فلسطین و تمایل به برقراری صلح میان فلسطین و اسرائیل را بهانه نکنید.
نویسنده مقاله با اشاره به اقدام مشابه موریتانی در سال ۱۹۹۹ به دستاویز قرار دادن حل مسئله فلسطین برای برقراری روابط با رژیم صهیونیستی نوشت: در پایان تاکید می‌کنیم کسانی که به عادی سازی روابط روی می‌آورند، کسانی که در این مورد شتاب می‌کنند، دلباختگان رژیم صهیونیستی و کشور‌هایی که پا جای پای این رژیم می‌گذارند، خلاف خواسته ملت خود عمل می‌کنند. ما زمانی که از سران امارات انتقاد می‌کنیم، حساب مردم را از آنان جدا کرده ایم. ما اطمینان داریم ملت امارات هرگز جنایت عادی سازی را نخواهد پذیرفت و سکوتش نشانه رضایت نیست؛ از ترس مجازات است.
ملت فلسطین که مقاومت را بیش از یکصد سال پیش آغاز کرده است، هرگز تسلیم نخواهد شد و سر کشورش چانه نخواهد زد. ملت مبارز فلسطین از عادی سازی روابط خواه علنی باشد خواه غیرعلنی حمایت نمی‌کند. اکثریت قریب به اتفاق ملت فلسطین عادی سازی روابط را با قاتلان، جنایتکاران و نژادپرستان غاصب خیانت آشکار می‌داند. این توافق ذلت بار در نهایت چیزی جز آزار و اذیت مردم و تبدیل شهر‌ها به لانه جاسوسی و توطئه علیه عرب‌ها و مسلمانان و مخالفان صهیونیسم و نژاد پرستی نصیب این کشور‌ها نخواهد کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
مردم هيچ كشوري حاضر نيستند تاوان وطن فروشي فلسطين ها رو بدهند اگر عرضه دارند حق خودشون رو بگيرند
نظر شما
آخرین اخبار
ایستادگی در برابر نظام سلطه، دفاع از حاکمیت الهی
تداوم راه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
سیر تا پیاز یک سناریوی کشته سازی دیگر در دهدشت
پاسخ زائران حاج قاسم به یاوه گویی‌های رییس جمهور منفور آمریکا
اعتبار آمریکا در عرصه بین‌الملل مخدوش شده است
واکنش هنرمندان کرمان به یاوه گویی‌های اخیر ترامپ تروریست
اهدای ۵۰۰ سری جهیزیه ازدواج آسان به زوج‌های جوان
دستگیری سه گروه شکارچی متخلف در ملکان
دستور دکتر پزشکیان برای بررسی جامع ناآرامی های استان ایلام
ایران حسین (ع) تا ابد پیروز است
تکذیب انفجار در بندر شهید رجایی
اصناف بازوی مردمی و توانمند نظام هستند
آتش سوزی در یک جایگاه تهران به دلیل نقص فنی یک خودرو
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان؛ ۱۵ دی ۱۴۰۴
کاهش کیفیت هوا در سمنان
پایان ۳ روز خلوت عاشقان با خالق هستی
نجات هوایی دو مادر باردار از منطقه صعب‌العبور در آذربایجان شرقی
بزرگداشت یار دیرین حاج قاسم؛ حاج حسین پور جعفری
جلسه شورای عالی قوه قضائیه ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
بسته خبر‌های کوتاه ۱۵ دی ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
آتش سوزی درکارخانه کاله آمل
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۵ دی ۱۴۰۴
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)