• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۵۳۱۱۴
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۵
اقتصادی » آب و انرژی

در ۳۰۰ شهر کشور طرح فاضلاب درحال اجراست

مدیر عامل آبفای کشور: بیش از ۱۴۰۰ شهر در کشور وجود دارد که به همه آن‌ها خدمات رسانی می‌کنیم و از این تعداد در ۳۰۰ شهر طرح فاضلاب اجرا می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای حمیدرضا جانباز در حاشیه امضای تفاهم نامه احداث تاسیسات فاضلاب ۲۵ روستای استان اصفهان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه طرح‌های فاضلاب دیر شروع شد و با محدودیت منابع مالی نیز مواجه است، افزود: خوشبختانه در سال‌های گذشته هدف گذاری کردیم که در گام نخست، مناطق پرجمعیت در اولویت قرار گیرند بنابراین در حال حاضر بیش از ۵۲ درصد جمعیت شهری از خدمات جمع آوری فاضلاب بهره‌مند شدند که تلاش می‌کنیم با تکمیل طرح‌ها این رقم به ۶۰ درصد برسد.
وی گفت: بیش از ۶۰ درصد آب تحویل داده شده به شرکت‌های آب و فاضلاب شهری تبدیل به پساب می‌شود که تلاش می‌کنیم با استفاده از امکانات شهری این فرصت را برای روستا‌ها نیز بوجود آوریم و روستا‌هایی را که بالادست منابع تامین آب زیرزمینی و سطحی هستند در اولویت قرار می‌گیرند.
آقای جانباز افزود: با پیگیری و مساعدت دولت و درج در لایحه بودجه و کمیسیون تلفیق، این اجازه به شرکت‌های آب و فاضلاب داده شد که حداکثر تا ۱۰ درصد از منابع درآمدی خود در شهر‌ها را برای زیرساخت روستا‌ها اختصاص دهند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


وی گفت: به نظر می‌رسد در مدت زمان کوتاهی شاهد جهش در آبرسانی روستا‌های اطراف شهر‌ها همچنین اجرای طرح‌های فاضلاب روستا‌های دارای اولویت باشیم.
مدیر عامل آبفای کشور افزود: در مناطقی که متقاضی بخش صنعت و کشاورزی وجود دارد حتما در طرح بازچرخانی پساب از بخش خصوصی استفاده می‌شود و در سایر مناطق متکی به پیوست قانون بودجه هستیم.
آقای جانباز با اشاره به اینکه بعد از یکپارچگی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی سرعت خدمات رسانی به هموطنان روستایی بیشتر شده است، گفت: در گام نخست در بخش آبرسانی خدمات مناسب تری ارایه کنیم.
وی همچنین به تفاهم نامه امروز برای ساخت تاسیسات فاضلاب ۲۵ روستا در استان اصفهان اشاره کرد و افزود: در حوزه آبریز زاینده رود مانند بخش زیادی از مرکز فلات ایران دچار کمبود آب هستیم که سیاست وزارت نیرو از سال‌های قبل جایگزینی پساب تصفیه شده با آب شرب بوده به خصوص در استان اصفهان که در این امر پیشگام است.
آقای جانباز با اشاره به اینکه طرح‌های بیع متقابل سرمایه گذار بخش خصوصی را ترغیب می‌کند که در این حوزه سرمایه گذاری کند و زیرساخت‌های فاضلاب ایجاد شود، گفت: تا الان بیشتر بخش شهری از این طرح‌ها استفاده کرده اند، اما امروز ۲۵ روستا در استان اصفهان با امضای تفاهم نامه در قالب بیع متقابل از شبکه‌های مدرن جمع آوری پساب بهره مند می‌شوند که با این اقدام میزان اتکا به آب زاینده رود به حداقل می‌رسد.
وی تاکید کرد: تلاش می‌کنیم این اتفاق در سایر نقاط کشور چه در روستا‌ها و شهر‌ها رخ دهد.

 تابستان سختی داریم

مدیر عامل آب و فاضلاب کشور گفت: براساس پیش بینی سازمان هواشناسی سال کم بارشی داریم براین اساس تابستان سختی در پیش است.
آقای حمیدرضا جانباز در حاشیه امضای تفاهم نامه احداث تاسیسات فاضلاب ۲۵ روستای استان اصفهان در جمع خبرنگاران افزود: تعداد شهر‌های دارای تنش آبی در تابستان سال جاری ۱۷۴ شهر بود که این تعداد به دلیل کمی بارش در تابستان ۱۴۰۰ افزایش می‌یابد.
وی گفت: در پایان هر سال سعی می‌کنیم آماری از میزان بارش باتوجه به آمار‌های سازمان هواشناسی اعلام کنیم که در حال حاضر در برخی از حوزه‌های آبریز بیش از ۴۰ درصد کاهش بارش به ثبت رسیده مانند استان سیستان و بلوچستان که کمتر از ۱۰ میلی متر بارش در آن استان ثبت شده است که این بارش‌ها موثر نیستند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


آقای جانباز افزود: در جلسات پایداری آب شرب شهر‌ها و روستا‌ها که از بهمن ماه آغاز شده است حوزه‌هایی که دچار کمبود بارش و کمبود آب هستند شناسایی و برنامه مدون برای مقابله با کمبود آب و افزایش تاب آوری در تاسیسات تدوین شده است.
وی گفت: امیدواریم بارش‌های بهاره خوبی داشته باشیم، اما آمار‌های دقیق‌تر از بارش‌های بهاره را بعدا اعلام خواهیم کرد.
مدیر عامل آبفای کشور افزود: براساس بدترین سناریو، تصمیم گیری می‌کنیم و پیش فرض ما این است که اگر بارش بهاره نداشته باشیم چه شیوه‌ای برای تامین آب شرب در پیش بگیریم که این برنامه‌ها تدوین شده و قبل از پایان فروردین براساس سناریوی بدبینانه منتشر می‌شود.
آقای جانباز گفت: تلاش می‌کنیم کمترین قطعی آب را در تابستان ۱۴۰۰ داشته باشیم.
وی همچنین درباره اجرای طرح‌های جمع آوری و بازچرخانی فاضلاب اهواز افزود: یکی از نقاطی که باید طرح‌های فاضلاب انجام شود استان خوزستان است که این موضوع در دستورکار وزارت نیروست تا با بازچرخانی فاضلاب از آب به دست آمده در صنعت استفاده شود و برای تامین آب شرب از آب رودخانه‌ها بهره گیریم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نجات یک فرد گورکن گرفتار در استخر آب کشاورزی در روستای کریم آباد چهارمحال و بختیاری
بررسی طرح‌های آبرسانی روستایی آذربایجان غربی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)
پنج نشان کشوری بر گردن بانوان روشندل فارس
خودرو‌های شوتی و هنجارشکن زیر ذره بین پلیس کرمان
اعلام جزئیات ثبت‌نام کارت رفاهی ازدواج
آماده باش نیرو‌های عراقی برای تأمین امنیت انتخابات
ثبت ۸ هزار واقعه ولادت در خراسان جنوبی
آبرسانی پایدار به بیش از ۱۳۰ روستای لرستان
ورچشمه مینودشت ، روستایی‌ با جریان آب و آرامش
میانگین تحق برنامه هفتم در سال نخست ۳۵ درصد بوده است
۲۱۶ تن برنج احتکاری توقیف و شرکت متخلف جریمه شد
جاودانگی پس از مرگ
بهره مندی ۹۰ هزار نفر از بیمه رایگان سلامت در تایباد
پیام سردار رادان برای ۱۳ آبان و روز دانش‌آموز
بازداشت گوشی‌قاپان خیابان خیام
تدوین تقویم رویداد‌های گردشگری استان یزد
پیگیری ویژه طرح‌های عمرانی کرمان در وزارت راه و شهرسازی
پروانه رایگان برای بازسازی سرای حاج یوسف اردبیل
همکاری دانشگاه‌های صنعتی ایران و عراق در زمینه پژوهش و فناوری
خبرهای داغ نمایندگان برای حوزه های انتخابیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)