• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۶۹۷۲۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸
اقتصادی » اقتصاد کلان

وضعیت نامطلوب خصوصی‌سازی در کشور

یک کارشناس اقتصادی گفت: بدلیل فقدان راهبرد مطلوب در برنامه خصوصی سازی، نامساعد بودن محیط کسب و کار و بی ثباتی در اقتصاد کلان، شاهد وضعیت نامطلوب خصوص سازی در کشور هستیم.

وضعیت نامطلوب خصوصی‌سازی در کشورآقای بهزاد خسروی آدینه وند در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، افزود: هیچ کشوری در دنیا بدون برنامه خصوصی سازی نه تنها در مسیر توسعه قرار نگرفته، بلکه هیچ کشوری را نمی‌بینیم که جزو کشور‌های پیشرفته باشد و خصوصی سازی در آن انجام نگرفته باشد.

وی گفت: روند اجرایی شدن خصوصی سازی در ایران به شکل بسیار نامطلوبی چه قبل از انقلاب و چه بعد از آن انجام شده است.

خسروی آدینه وند ادامه داد: حقوق مالکیت، مسئله بسیار مهمی است که در کشور ما بسیارناکارآمد است، همچنین فقدان شفاف سازی در بکارگیری سرمایه گذاری خارجی در فرایند خصوصی سازی، از عوامل بسیار مهم و موثر در ناکارآمدی خصوصی سازی در کشور بوده است.

این کارشناس اقتصادی گفت: هر دولتی که بیش از ۴۰ درصد درآمد آن از نفت و دیگر منابع طبیعی باشد معروف به دولت رانتی است.

وی افزود: در اصل ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی این موارد می‌تواند مورد بازنگری قرار گیرد چرا که بخش خصوصی به عنوان مکمل بخش دولت و بخش تعاونی در نظر گرفته شده است که این مسئله از نظر مقررات و سیاست گذاری کشور، با چالش مواجه است و برای رفع این مشکلات، راهکار‌های زیادی وجود دارد.

وی در خصوص راهکار‌های برون رفت از مشکلات خصوصی سازی گفت: مواردی که دیگر کشور‌ها تجربه کرده اند بحث الگوبرداری از کشور‌هایی است که در این مسیر قرار گرفته اند و خصوصی سازی را به شکل درستی انجام داده اند.

وی افزود: بحث دیگری که می‌توان به آن توجه کرد اهلیت افراد است؛ چرا که این موضوع از اولویتهاست.

یعنی کسی که تقاضای مالکیت یک واحد را دارد باید در کارنامه اش مدیریت موفق در اداره یک مجموعه، افزایش بهره وری و اشتغال باشد، در آن صورت مالکیت را از بخش دولتی به بخش خصوصی انتقال بدهند.

آقای خسروی آدینه وند ادامه داد: اصل خصوصی سازی در کشور ما بحث بهبود وضعیت مدیریت بنگاه‌ها و افزایش بهره وری عوامل انسانی و بحث افزایش کیفیت کالا و خدمات تولید شده است.

وی گفت: در بعضی مواقع اعتماد نداشتن بخش دولتی به بخش خصوصی، کشور را دچار مشکل و یا فقدان وجود قیمت‌های درست برای واگذاری، شرکت‌ها را دچار چالش کرده است.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: محدودیت‌هایی که در قانون تجارت برای ایجاد کنسرسیوم بزرگ برای ورود به بخش خصوصی و گرفتن حوزه‌های دولتی است دچار مشکلات فراوانی است و در این زمینه کشور دچار فقدان بخش خصوصی قدرتمند در کشور می‌شود.

وی گفت: هم اکنون بخش خصوصی در کشور در حال فروش اموال مازاد دولتی است چرا که روح حاکم بر خصوصی سازی، به معنای انتقال و حمایت از مدیریت بخش خصوصی، در چارچوب سیاستگذاری‌های مطلوبی نیست که در قالب نظام حکمرانی تعریف شده، و در عمل شاهد واگذاری و فروش اموال دولتی در سازمان خصوصی سازی هستیم.

وی درباره رانت موجود در خصوصی سازی در کشور افزود: یکی از دلایل بی اعتمادی در این بخش، وجود رانت برای برخی افراد بوده که توانسته اند شرکت‌ها را از بخش دولتی به نفع خودشان بگیرند مانند کشت وصنعت دشت مغان و نیشکر هفت تپه و دیگر شرکت‌های موجود در کشور.

آقای خسروی آدینه وند گفت: برای مبارزه با این فساد‌ها و رانت ها، شیوه‌های زیادی پیشنهاده شده است اول مساعد کردن فضای کسب وکار و تسهیل در صادرات غیرنفتی جهت کاهش فشار در آمد‌های نفتی بر بودجه کشور که یکی از معضلات اصلی است و باید به عنوان راهکار به آن بپردازیم.

وی ادامه داد: از دیگر پیشنهادها، شفاف سازی شرکت‌های قابل واگذاری و رتبه بندی آن‌ها در این حوزه است که همیشه با اشکالات فراوانی مواجه بوده که نتوانستیم اعتماد سرمایه گذاران دارای اهلیت را در قالب نظام حکمرانی در اقتصاد کشور جلب کنیم.

این کارشناس اقتصاد گفت: برای نگهداری وضع موجود دولت در اندازه فعلی، بزرگ کردن سهم بخش خصوصی است که یکی از مهمترین راهکارهاست؛ اما باز هم در این خصوص با اصل ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی مواجه می‌شویم که نیاز به بازنگری در این قانون هستیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
بینش تخصصی و صحبت های آگاهانه افرادی چون شما باید در بدنه دولت باشه
نظر شما
آخرین اخبار
انتقاد نخست‌وزیر اسلواکی از عملکرد سازمان ملل در قبال حمله آمریکا به ایران
راه اندازی میز خدمت تا ایستگاه مشاوره
موج مجازی با نام «خلیج همیشه فارس» در سایه بیانات رهبری
هیچ شناور متخاصمی وارد خلیج فارس نخواهد شد
امنیت مراودات با دنیا را در خلیج فارس ایجاد می‌کنیم
سازمان ملل: هزینه جنگ علیه ایران برابر با کمک به حدود ۹۰ میلیون نفر است
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
مدیرکل صمت زنجان: اجازه توقف چرخ تولید حتی یک واحد را نخواهیم داد
تاکید اسپانیا بر لغو فوری توافق همکاری اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی
افزایش خطر تب کریمه‌کنگو با آغاز فصل گرما
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
سنندج میزبان جشنواره امتنان از کارگران نمونه
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
سفارتخانه‌های ایران با هشتگ «پرشین گلف» از تاریخ خلیج فارس نوشتند
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
روشن ماندن چراغ آموزش در روستای خرمتا با همت معلم سقزی
دعوت هیئت دولت از مردم برای شرکت در مراسم چهلم شهید لاریجانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی برای مدیریت خوب بازار در شرایط جنگ
دستگیری سارق حرفه ای در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بهای نفت خام به بیشترین میزان در چهار سال گذشته رسید
پرچم‌گردانی دو ملی پوش فوتبال در میدان ولیعصر (عج)
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
بازگشت به جنگ آثار مخربی بر غیرنظامیان خواهد داشت
«کادر فنی» و «پویش پرچم»، از شبکه ورزش
تهدید خودکفایی با احتمال مصرف گندم برای دام و طیور
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
تهران با دیپلماسی فعال، آمریکا را به عقب راند
دبستان شجره‌ طیبه، نماد مظلومیت و عزت ملت ایران
فراخوان مسابقه عکس خط مقدم مرهم
حتی در بدترین شرایط جنگی و اقتصادی تعدیل نیرو نخواهیم کرد
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی غیرقابل تحمل است
پیوند‌های عمیق فرهنگی ایران و هندوستان
امارات برای گذران زندگی طلا‌های خود را حراج کرد
پیکر عبدالحمید نقره کار پیشکسوت معماری ایرانی- اسلامی به خاک سپرده شد
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
تاخیر در تحویل خودروی سهند اس مشتریان را سردرگم کرد  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)