• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۸۵۴۰۶
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۷
بین الملل » غرب آسیا
تحلیلگر عرب تاکید کرد؛

عطوان: قدرت بازدارندگی تل آویو فرسوده شده است

سردبیر روزنامه رأی الیوم و تحلیلگر عرب تاکید کرد دوران رژیم صهیونیستی به سرعت رو به اتمام است و مرحله صبر راهبردی به پایان خود نزدیک می‌شود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ سردبیر روزنامه رأی الیوم و تحلیلگر عرب تاکید کرد دوران رژیم صهیونیستی به سرعت رو به اتمام است و مرحله صبر راهبردی به پایان خود نزدیک می‌شود و خبر از آغاز مرحله جدیدی می‌دهد که سرفصل آن واکنش مستقیم در عمق فلسطین اشغالی است.

عبدالباری عطوان در ستون ویژه خود در روزنامه الکترونیکی رأی الیوم نوشت: اصابت موشک به اطراف تاسیسات دیمونای اسرائیل و ناکامی گنبد آهنین در رهگیری آن، با چشم پوشی از اینکه نوع موشک زمین به هوا یا زمین به زمین بوده است، در درجه اول به معنای فرسودگی عملی قدرت بازدارندگی اسرائیل است و ترس و وحشتی که فرماندهان نظامی و شهروندان اسرائیلی را فرا گرفته، در حال تشدید است.
 
یک تئوری طلایی هست که می‌گوید تنها راه اطلاع یافتن از واقعیت واکنش رسمی و مردمی اسرائیل، پیگیری رسانه‌های اسرائیلی و مداخله نظارت ارتش در سرپوش گذاشتن بر این رسانه‌ها و جلوگیری از انتشار مطالب یا حذف آن است و این نظریه با نحوه برخورد این رسانه‌ها با موشک دیمونا و اصابت آن به کمربند شهر دیمونا در صحرای اشغالی نقب کاملا مطابقت دارد.
اینکه همه رسانه‌ها و شبکه‌های تلویزیونی رژیم اسرائیل و تحلیلگران نظامی آن که بسیاری از آن‌ها ژنرال‌های بازنشسته اند، ابدا از این موشک و تلفات نظامی و روانی ناشی از آن سخنی به میان نیاورده اند به معنای مداخله بخش نظارت ارتش و جلوگیری از انتشار خبر آن برای پرهیز از ایجاد نابسامانی و تشدید بی اعتمادی به ارتش است که با افزایش توانمندی‌های موشکی محور مقاومت، حملات پیاپی به کشتی‌های اسرائیل در آب‌های آزاد، تحمیل شروط ایران به طرف آمریکایی در مذاکرات وین برای بازگشت به توافقنامه هسته‌ای و آغاز دگرگونی در روابط اسرائیل و آمریکا با وجود دولت دموکرات جو بایدن، از پایه و اساس متزلزل شده است.
 

لغو تحریم‌های آمریکا علیه ایران و محدودیت‌های بانکی و تحریم صادرات نفتی به معنی پیروزی محور ایران و سرازیر شدن صد‌ها میلیارد دلار به خزانه آن است و اینکه ایران اجازه دارد موشک‌ها و پهپاد‌های بسیار پیشرفته خود را تولید کرده و به فروش رساند و همه بازو‌های نظامی کوبنده خود را تقویت کند و این امر موازنه قدرت‌های نظامی، سیاسی و اقتصادی را به نفع این محور و موازنه قدرت را به زیان برتری نظامی اسرائیل بر هم خواهد زد، زیرا دیگر هواپیما‌های پیشرفته نتیجه جنگ‌ها را تعیین نمی‌کنند بلکه موشک ها، پهپاد‌ها و اراده فولادین در جنگ‌ها نقشی تعیین کننده دارند.
 

واکنش سامانه دفاعی سوریه به حملات اسرائیل و مقابله آن با هواپیما‌های مهاجم و تعقیب آن با موشک بر فراز آسمان فلسطین اشغالی تحولی بزرگ و اقدامی است که خبر از وقوع رویارویی‌های متفاوت آینده و انتقال جنگ هوایی و زمینی به عمق اسرائیل دارد و برداشت من از روایت رسمی سوریه که رأی الیوم در ستون اخبار ویژه خود منتشر کرد همین است.
کار برخی عرب‌ها عجیب است. وقتی ارتش سوریه بسیاری از مناطق این کشور را آزاد می‌کرد واکنش به تجاوزات اسرائیل را به سبب تمرکز بر جبهه داخلی به تعویق می‌انداخت این عرب‌ها عیب جویی کرده و می‌گفتند دمشق ترسوست و جرأت پاسخگویی ندارد و وقتی جواب داد و موشک هایش با کلاهک‌های انفجاری به اطراف تاسیسات هسته‌ای دیمونا برخورد کرد و گنبد آهنینی را پشت سر گذاشت که آمریکا ده‌ها میلیارد دلار برای ساخت آن هزینه کرده بود، آن‌ها این دستاورد یک کشور عربی را کم اهمیت جلوه می‌دهند و استادانه در آن ایجاد تردید کرده و به طور مستقیم یا غیر مستقیم با بی شرمی در جبهه اسرائیل ایستاده اند.
 

اسرائیل که جنگ هایش را در چند روز یکسره می‌کرد، برتری نظامی اش را از جنگ دهم رمضان سال ۱۹۷۳ از دست داده است، جنگی که این روز‌ها سالگرد آن است و سرآغاز شکست‌های سریالی اسرائیل بود. شاید شلیک این موشک سوریه در این سالروز و افشای معایب سامانه گنبد آهنین تصادفی نبوده و احتمالا نشانگر مرحله‌ای جدید است. حداقل من امیدوارم اینطور باشد.
سوریه، ایران، عراق، منطقه غزه، لبنان و همه کشور‌های شریف عرب می‌توانند حملاتی را به اسرائیل داشته باشند، اما اسرائیل برخورد تنها یک موشک بالستیک را تاب نمی‌آورد و ترس و وحشت این روز‌های شهرک نشینان با نقض سیستم دفاعی آن با حمله موشکی سوریه، که باید مستحکم‌ترین و توانمندترین سامانه جهان باشد، بهترین نشانه برای این سخن ماست.
دوران اسرائیل به سرعت رو به اتمام است و مرحله صبر راهبردی و فروخوردن خشم به پایان خود نزدیک می‌شود و خبر از آغاز مرحله جدیدی می‌دهد که سرفصل آن واکنش مستقیم در عمق فلسطین اشغالی است.. گذر زمان همه چیز را نشان خواهد داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف بیش از ۲۰ تن روغن تنظیم بازار در یاسوج
فیلم‌های سینمایی شبکه‌های نمایش و دو، جمعه ۱۹ دی
توزیع ۱۸۰ تن برنج در شهرستان زنجان
کمک مربی تیم والیبال بانوان مس رفسنجان:در بازی‌های بعدی جبران کنیم
تداوم آلودگی هوا در اصفهان
حفظ آرامش بازار و صیانت از حقوق مصرف‌کنندگان با مصوبات کمیته اقدام مشترک تنظیم بازار
ثبت ملی کاربافی اردکان؛ گامی برای صیانت از میراث کهن ایرانی
پیشرفت ۸۸ درصدی طرح‌های محرومیت‌زدایی خراسان جنوبی
ورود سامانه بارشی به مازندران از اواخر جمعه
میراثی زرین در تار و پود تاریخ
راه اندازی ۴۰ غرفه توزیع کالا‌های اساسی در اهواز
با حکم وزیر ورزش و جوانان؛ سرپرست فدراسیون کبدی مشخص شد
آشکارسازی آلودگی هوا به کمک حسگر‌ها
گسترش مبارزه زیستی در گلخانه‌های شیروان رویکردی نوین در مسیر کشاورزی 
تدوین طرح جامع آب فارس به‌زودی
فیلم‌های سینمایی تلویزیون، جمعه ۱۹ دی
استاندار تهران: بازار با انسجام و همراهی بازاریان از شرایط سخت عبور می‌کند
تیراندازی مرگبار به یک کلیسا در آمریکا با ۸ کشته و زخمی
توسعه فیبرنوری در مدارس سیستان و بلوچستان
اهدا زمین توسط خیر بوکانی برای نجات جان مسافران محور بوکان به مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)