• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۴۱۴۳۰
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۰۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

ویژگی‌های تغذیه سالم در تابستان

یک متخصص تغذیه با تاکید بر اهمیت مصرف میوه‌ها و سبزیجات در فصل تابستان گفت: میوه و سبزیجات به سبب بهره مندی از آب فراوان نیاز بدن را تامین می‌کنند.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، احمد اسماعیل زاده استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: به طور کلی تغذیه نقش بسیار مهمی در سلامت افراد و افزایش طول عمر افراد دارد و یکی از مسائل مهم در شیوه زندگی سالم بحث تغذیه افراد است بنابراین افرادی که تغذیه سالمی دارند خطر بیماری‌های مزمن را کمتر دارند و احتمال طول عمر بیشتری دارند.

ویژگی‌های تغذیه سالم در تابستان

این متخصص تغذیه بیان کرد: وقتی به تغذیه سالم نگاه می‌کنیم به هرم غذایی بر می‌گردیم؛ این هرم تاکید دارد افراد بیشتر از نصف بشقاب مصرفی شأن میوه‌ها و سبزیجات باشد که در فصل تابستان بسیار حائز اهمیت است و برای افرادی که تحرک کم یا زیادی دارند نقش اساسی دارد.
وی افزود: یکی از بهترین نعمت‌های خداوند در فصل تابستان تنوع میوه‌ها و سبزیجات است که همه آن‌ها غنی از آنتی اکسیدان‌ها هستند از این رو مصرف مقادیر کافی میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند خطر چاقی و دیابت را کاهش دهد چرا که میوه‌ها و سبزیجات علاوه بر آنتی اکسیدان‌ها حاوی فیبر بسیار خوبی هستند که می‌توانند سلامت گوارش را تأمین و خطر یبوست و سرطان‌ها را کم کند.
اسماعیل زاده گفت: نکته دیگری که در مصرف میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد محتوای آب آن‌ها است؛ همانطور که می‌دانیم آب یکی از نیاز‌های مهم بدن است و توصیه می‌کنیم که هر فردی هر روز یک تا دو لیتر آب را مصرف کند به ویژه افرادی که کار در بیرون از منزل و تعریق‌های شدید دارند که باعث از دست رفتن آب و سدیم می‌شود طبیعتاً برای جایگزینی میوه‌ها و سبزیجات بسیار حائز اهمیت است.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: زمانی که توصیه به استفاده از نوشیدنی در این فصل می‌شود منظور چای و قهوه نیست و بیشتر آب مد نظر است که در فصل تابستان با تخم شربتی و خاکشیر بدون شکر همراه کنیم تا آب بدن را تأمین می‌کنند و فیبر محلول را وارد بدن می‌کنند پس توصیه به مصرف مقادیر کافی مایعات، استفاده از میوه‌ها، سبزیجات و صیفی جات است که حاوی مقادیر زیادی آب و آنتی اکسیدان هستند که برای سلامت قلب و عروق هم می‌توانند مؤثر باشند.
اسماعیل زاده با اشاره به اینکه افراد با فعالیت بدنی بیشتر و تعریق شدیدتر، علاوه بر آب مقدار زیادی سدیم از دست می‌دهند عنوان کرد: افرادی با فعالیت بدنی بالا و یا ورزشکاران در حین تعریق علاوه بر آب مقدار زیادی سدیم از دست می‌دهند که منجر به درد‌ها و گرفتگی عضلانی می‌شود از این رو این افراد باید به میزان کافی و معمول از نمک که حاوی سدیم است نیز باید استفاده کنند.

افزایش مصرف میوه‌ها و سبزیجات در فصل تابستان
این متخصص تغذیه در درباره مصرف نکردن فست فود‌ها نیز گفت: علاوه بر مصرف میوه‌ها و سبزیجات و توجه به مصرف سدیم در این فصل که بسیار حائز اهمیت است؛ کاهش مصرف فست فود‌ها نیز در فصل تابستان اهمیت بیشتری پیدا می‌کند زيرا فست فود‌ها حاوی مقادیر بسیار زیادی نمک و رادیکال‌های آزاد هستند که به سلامت قلب و عروق لطمه وارد می‌کنند و هم کالری زیادی را وارد بدن می‌کنند که چاقی را در پی دارد.
وی افزود: توصیه می‌کنیم افراد از میوه‌های خشک، انواع برگه‌ها، مویز، توت، آجیل‌ها و آبمیوه‌های طبیعی به جای شیک‌ها (یکی از نوشیدنی‌های پرطرفدار که بیشتر در تابستان از آن استفاده می‌کنند و ترکیب اصلی آن بستنی، شیر و طعم دهنده مانند؛ شکلات، بادام زمینی، کارامل، قهوه، انواع میوه‌ها است) که مقادیر زیادی شکر دارند و به جای تنقلاتی مانند چیپس و پفک از انواع میوه‌های خشک و یا حتی از شیر استفاده کنند و به سراغ مواد غذایی صنعتی نروند.
اسماعیل زاده تاکید کرد: افراد باید توجه داشته باشند که در فصل تابستان کالری کمتری را به خصوص در شب و وعده شام دریافت کنند بنابراین استفاده از غذا‌هایی مانند سوپ‌ها، آش و یا آب دوغ خیار که گرسنگی را رفع کرده و در حقیقت جلوی ورود کالری زیاد را به بدن گرفته و در عین حال تأمین کننده مواد غذایی سالم مثل مایعات و حبوبات هستند استفاده شود؛ استفاده از غذا‌های پختنی با کالری بالا و چرب به ویژه در وعده شام توصیه نمی‌شود.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه استفاده از انواع صیفی جات در وعده شام بسیار مناسب تصریح کرد: در کنار تغذیه سالم و رعایت نکات گفته شده دیر بیدار شدن و حذف صبحانه نیز بسیار مهم است در حالی که همه ما می‌دانیم که مصرف صبحانه نه تنها در تأمین کالری اثر بسیار خوبی را دارد بلکه خطر افسردگی، چاقی، دیابت، قلب و عروق را کم می‌کند و افراد هر زمان که از خواب بیدار شدند وعده صبحانه را در حد یک لیوان شیر و دو عدد خرما مصرف کنند و با معده خالی روز را سپری نکنند

وی افزود:  وعده صبحانه کالری دریافتی در طول روز را کنترل می‌کند و خطر چاقی را کمتر می‌کند، البته خواب زیاد هم یکی از عوامل است که متابولیسم بدن را برهم می‌زند و به طور کلی نظم در خواب باعث بهبود متابولیسم بدن و کالری دریافتی در طول روز خواهد شد. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جلوه‌ای تماشایی از حضور حماسی مردم پارس آباد
برگزاری ­نمایشگاه محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، هسته‌های فن آور و نوپا(استارت آپ) در حوزه ورزش
«لرستان مقتدر؛ حضور ملت پیروز در چهل‌وهفتمین سالروز انقلاب»
قدردانی نماینده ولی فقیه و استاندار همدان از حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیام قدردانی فرمانده انتظامی آذربایجان غربی از حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
کاهش ۱۷ درصدی سود خالص توتال
برگشت ساعات بهره‌برداری مترو مشهد مانند روال قبل
جشن پیروزی انقلاب در شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری
پیام قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان واستاندار آذربایجان‌غربی از حضور حماسی مردم
جشن اقتدار قم؛ حضور مردم بخش‌های استان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
حضور پرشور روستائیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
اسلامی: فناوری هسته‌ای باید در زندگی مردم ملموس باشد
تجلی حضور مردم شهرستان‌های فارس در راهپیمایی ۲۲ بهمن
تاکید ایران بر تقویت گفتگوهای منطقه‌ای است
کمینه و بیشینه دمای بیست و دوم بهمن ماه در سمنان
اهدای خون ۲۶۱ نفر دراستان اصفهان
بصیرت عمیق مردم تکاب حماسه حضور دیگری را رقم زد
مروری بر خبر‌های ورزشی ۲۲ بهمن ماه استان قزوین
نجات مصدوم در منطقه کوهستانی دیناران اردل
حضور سران قوا در راهپیمایی ۲۲ بهمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۲۱۰۸ نفر از محکومان عمومی و انقلاب
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)