• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۷۰۹۱۶
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر
مجری طرح کشت فراسرزمینی:

توسعه کشت فراسرزمینی در گرو پویایی دیپلماسی اقتصادی

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای توسعه کشت فراسرزمینی لازم است که دیپلماسی اقتصادی پویا با کشور‌های مختلف داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رضا فتوحی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح کشت فراسرزمینی با اشاره به اهمیت تامین امنیت غذایی، کشت فراسرزمینی را راهکاری موثر و آزموده شده در این مسیر خواند و گفت: همه باید دست به دست هم بدهیم تا لااقل بخشی از محصولات اساسی نیازمند واردات را از طریق کشت فراسرزمینی تامین کنیم.

وی با بیان اینکه مروری بر روند توسعه کشور‌های مختلف نشان می‌دهد که همه کشور‌های توسعه یافته ابتدا در بخش کشاورزی رشد کرده اند، افزود: داشتن بخش کشاورزی قوی، تکیه گاه و پیش نیاز توسعه در سایر بخش‌های صنعتی و اجتماعی بوده و برای پیشرفت همه جانبه، همه بخش‌های یک کشور چه دولتی و چه خصوصی کمک کرده اند.

فتوحی باور داشتن روش‌های درست را از ارکان اصلی اتخاذ سیاست‌های صحیح و مناسب و اجرای آنها دانست و گفت: در کشور عزیز ما نیز لازم است که همه بخش‌ها به این واقعیت اعتقاد داشته باشند که علاوه بر تلاش برای افزایش بهره وری و تولید داخلی، باید برای کشت فرا سرزمینی نیز اهمیت ویژه قائل شویم.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالانه حدود ۳۰ میلیون تن از نیاز‌های عذایی کشور از طریق واردات تامین می‌شود، اظهار داشت: حجم بزرگی از واردات کشاورزی ما نهاده‌ها و محصولات اساسی مانند ذرت، دانه‌های روغنی و برنج است که آشکارا وابستگی ما در زمینه محصولات اساسی را نشان می‌دهد و این درحالی است که ما می‌توانیم بخش بزرگی از این نیاز را از طریق کشت فراسرزمینی تامین کنیم.

وی تصریح کرد: وقتی فعلا ناچار به واردات بخشی از نیازهایمان به محصولات اساسی هستیم، لازم است که این واردات را با اطمینان خاطر و از طریق مناسب‌ترین راه انجام دهیم و از همین روست که قانون نیز به کشت فراسرزمینی تاکید کرده است.

فتوحی با اشاره به پیشینه بسیاری از کشور‌ها در کشت فراسرزمینی گفت: در حال حاضر حدود ۸۰ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در ۴۱ کشور انجام می‌شود که ۶۱ کشور مبادرت به آن کرده اند و نسبت به برخی از آنها ما به نوعی در آغاز راه هستیم.

وی افزود: سال هاست که کشور امریکا با همه منابعی که در اختیار دارد، کشت فراسرزمینی انجام می‌دهد و چین، ژاپن و حتی عربستان نیز در این زمینه فعال هستند.

مجری طرح کشت فراسرزمینی با بیان اینکه برخی از کشور‌های باسابقه در کشت فراسرزمینی، خود دارای منابع فراوان آب و خاک هستند، اظهار داشت: ما نیز با توجه به محدودیت منابع آب و خاک، مسئولیتمان در قبال نسل‌های آینده و جمعیت رو به رشد کشور باید کشت فراسرزمینی را توسعه دهیم.

فتوحی کشت فراسرزمینی را از موارد مورد تاکید در برنامه هفتم توسعه عنوان کرد و افزود: بر اساس برنامه هفتم توسعه کشت فراسرزمینی باید به ۲ میلیون هکتار در پایان برنامه توسعه یابد و ما در وزارت جهاد کشاورزی بر همین مبنا برنامه ریزی کرده و پیش می‌رویم.

وی در ادامه تصریح کرد: با این حال توسعه کشت فراسرزمینی مختص به وزارت جهاد کشاورزی نیست و همکاری همه دستگاه‌ها و بخش‌ها در این زمینه ضرورت دارد.

فتوحی افزود: برای توسعه کشت فراسرزمینی لازم است که دیپلماسی اقتصادی را فعال کنیم و این امر باید در اولویت کاری همه سفرای جمهوری اسلامی در کشور‌های مقصد قرار داشته باشد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی فعال سازی سرمایه‌ها و ایرانیان خارج از کشور را از دیگر ملزومات توسعه کشت فراسرزمینی خواند و گفت: ایرانیان بسیاری در سراسر جهان آماده اند و علاقه دارند که دراین زمینه فعالیت کنند و لازم است که بستر‌های لازم برای مشارکت آنها فراهم شود.

فتوحی افزود: دستگاه‌هایی مانند بانک مرکزی و یا حتی وزارت کار و تعاون بایستی در بحث اشتغال و مشارکت ایرانیان خارج از کشور کمک کنند.

مجری طرح کشت فراسرزمینی درباره حمایت‌های دولتی از فعالان بخش کشت فراسرزمینی اظهار داشت: یکی از کمک‌های دولتی از کشت فراسرزمینی این است که ما محصولات این بخش را بصورت تضمینی می‌خریم تا آنها نگرانی بابت فروش محصول نداشته باشند.
وی افزود: فعالان بخش کشت فراسرزمینی با عقد قرارداد با شرکت بازرگانی دولتی و یا پشتیبانی امور دام می‌توانند ارز مورد نیاز خود را بدون نوبت دریافت کنند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی همچنین از تلاش برای افزایش تولید گوشت بصورت فراسرزمینی خبر داد و گفت: پیشنهاد داده ایم که گوشت هم جزو اولویت‌های فراسرزمینی باشد تا سرمایه گذاران بتوانند برای دامپروری در خارج از کشور نیز، ارز بدون نوبت دریافت کنند.

فتوحی درباره وضعیت فعلی کشت فراسرزمینی اظهار داشت: برنامه ریزی شده بود که در سال اول ۱۵۰ هزار هکتار کشت فراسرزمینی داشته باشیم و تاکنون در ۲۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی خارج از کشور، کار انجام شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز فصل جدید عملیات اجرای سد مشمپا با قرارداد ۳۰ هزار میلیارد ریالی
توصیه‌های تغذیه‌ای برای کودکان مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
کاهش ۴۵ درصدی تلفات تصادف‌های رانندگی در خدابنده
بارش بیش از ۲۱۱ میلی متر باران در کیش
مدارس جاسک آماده اسکان اضطراری
افتتاح رسمی صحن مطهر حضرت زهرا(س)
ثبت نام در فرایند ارزیابی و انتخاب برند برتر ملی در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۸ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
خدمات رسانی شبانه روز ستاد مدیریت بحران در کیش
واریز یارانه یسنا، همزمان با شب یلدا
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۷ آذر
محاسبات دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه فرو ریخت
کنترل بیولوژیک افت ذرت
پرواز اورژانس هوایی برای نجات نوزاد در طالقان
خدا جواب بازیکنان پرسپولیس را داد
مسابقات آزاد تپانچه بانوان؛ هانیه رستمیان قهرمان شد
تشدید بارندگی ها در پایان هفته سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
هوای سرد در تهران ماندگار است
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان بهار
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
جام جهانی اسکیت رولبال؛ بانوان ایران بر سکوی سوم جهان ایستادند
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)