• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۲۹۴۶۵
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۵
فراخبر:

تفاوت های طرح مجلس و لایحه دولت دراصلاح نظام بانکداری کشور

تأکید بر ارائه لایحه اصلاحی دولت در حوزه بانکداری از ابتدای دوره نهم مجلس توسط کمیسیون‌های تخصصی، قوت گرفته بود .

چکیده مطلب:
- تأکید بر ارائه لایحه اصلاحی دولت در حوزه بانکداری از ابتدای دوره نهم مجلس شورای اسلامی توسط کمیسیون‌های تخصصی، قوت گرفته بود.

- رجایی، نماینده مجلس: واقعا ناامید شدیم که دولت به موقع لایحه را ارائه دهد و اگر مطمئن بودیم که دولت لایحه را ارائه خواهد داد، ضرورتی نداشت به دنبال طرح برویم.

- در پیش نویس لایحه دولت، فصل 5 (که متناظر با قانون عملیات بانکی بدون رباست) تقریباً متضمن هیچ گونه نوآوری، ابداع یا طراحی جدیدی نیست و چنین می ­نماید که بانک مرکزی، شبهه ربوی بودن در عملیات بانکی کشور را جدی تلقی نکرده و به همین دلیل، تقریباً هیچ تدبیری برای تطهیر نظام بانکی کشور از ربا نیندیشیده است.

پژوهش خبری صدا وسیما: تأکید بر ارائه لایحه اصلاحی دولت در حوزه بانکداری از ابتدای دوره نهم مجلس شورای اسلامی توسط کمیسیون‌های تخصصی، قوت گرفته بود و عدم ارائه آن تا سال دوم دوره پیشین مجلس موجب شد کارگروهی متشکل از برخی نمایندگان کمیسیون‌های اقتصادی و کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس به منظور مطالعه و بررسی در خصوص ارائه طرح اصلاح قانون عملیات بانکی بدون ربا آغاز شود.

اصلاحات و بازنگری‌های طرح ۶۷ ماده‌ای اولیه در کارگروه پولی و بانکی کمیسیون اقتصادی مجلس منجر به ارائه نسخ اصلاح شده از این طرح شد؛ طرح مزبور با اتخاذ رویکرد تجمیع همه قوانین و مقررات ناظر بر تأسیس، عملیات و انحلال بانک با استفاده از نسخه پیش‌نویس لایحه بانکداری تهیه شده در دولت، مشتمل بر ۱۳ فصل و ۲۰۵ ماده مورخ ۱۹/ ۲/ ۱۳۹۵در اواخر دوره نهم مجلس شورای اسلامی، با عنوان گزارش یک‌فوریتی کمیسیون اقتصادی درباره طرح عملیات بانکی بدون ربا به چاپ رسید. این طرح با پیشنهاد تصویب بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی تقدیم مجلس شد که علی‌رغم مخالفت دولت، در جلسه علنی مورخ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ مجلس شورای اسلامی با تصویب این طرح بر اساس اصل ۸۵ موافقت شد و طرح مزبور جهت تصویب نهایی (به صورت آزمایشی) به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد. بر این اساس کمیسیون اقتصادی موظف بود بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس، به طرح مزبور رسیدگی نماید که در روزهای پایانی دوره نهم مجلس به دلیل به حد نصاب نرسیدن اعضای کمیسیون اقتصادی جهت رأگیری، پس از برگزاری ۲ جلسه، این طرح عملاً از دستور بررسی خارج شد.

با شروع مجلس دهم، برخی از طراحان طرح مجدداً با اعمال برخی اصلاحات، بازنگری‌ها و همچنین تطبیق مجدد با نسخه نهایی پیش‌نویس لایحه بانکداری دولت، طرح جدید اصلاح قانون بانکداری را با عنوان طرح «بانکداری جمهوری اسلامی ایران» با امضای ۲۲۵ نماینده که به عنوان نسخه نهایی و بازبینی شده نسخه‌های قبلی طرح است، در تاریخ ۴/ ۷/ ۱۳۹۵ ارائه نمودند. طرح مزبور به کمیسیون‌های اقتصادی به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیون‌های امنیت ملی و سیاست خارجی و قضائی و حقوقی به عنوان کمیسیون‌های فرعی ارجاع گردید.

برای بررسی بیشتر و دقیق ­تر طرح مجلس با لایحه دولت و مسایل و نکات آن مصاحبه ­ای با آقای دکتر خاندوزی، ‌پژوهشگر مجلس انجام دادیم که وی آقای دکتر شهبازی،‌کارشناس حوزه بانکی را در این خصوص معرفی کردند. دکتر شهبازی در پاسخ به سوالات برای جزیی و دقیق ­تر نمایش دادن موضوع،‌ به سایت تارنمای طرح بانکداری جمهوری اسلامی اشاره نمودند که آنچه در پی می ­آید علاوه بر بررسی موضوع در سایت­ های اینترنتی، ‌مراجعه به این سایت بوده است که به شکل جدول برای بررسی بهتر موضوع آمده است.

همچنین لازم به ذکر است که در این راستا، مقایسه محورهای اصلی طرح «بانکداری جمهوری اسلامی ایران با قوانین موجود مورد بررسی نیز قرار گرفته است که در پیوست تحقیق آمده است. 

تفاوت های طرح مجلس و لایحه دولت دراصلاح نظام بانکداری کشور

تفاوت های طرح مجلس و لایحه دولت دراصلاح نظام بانکداری کشور

تفاوت های طرح مجلس و لایحه دولت دراصلاح نظام بانکداری کشور

تفاوت های طرح مجلس و لایحه دولت دراصلاح نظام بانکداری کشور

پیوست 

تفاوت های طرح مجلس و لایحه دولت دراصلاح نظام بانکداری کشور

تفاوت های طرح مجلس و لایحه دولت دراصلاح نظام بانکداری کشور

پژوهش خبری صدا وسیما// 

 کانال پژوهش خبری :

 https://telegram.me/pajooheshkhabar 


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هیچ گزینه‌ ای ، ملت ایران را مجبور به تسلیم نمی‌کند
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بهره برداری از ۲۲ طرح عمرانی و صنعتی در منطقه آزاد ارس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۸ بهمن
بارش پراکنده باران در سمنان
افتتاح ۸۵ طرح اشتغالزایی و حمایتی بهزیستی در آذربایجان شرقی
ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در استان گلستان
آمادگی گیلانیان برای خلق حماسه‌ای ماندگار در یوم الله ۲۲ بهمن
توقیف خودرو حامل گوشت بدون مجوز در رودبار
افتتاح متمرکز ۳۱۰ طرح عمرانی و اقتصادی در گرگان با حضور وزیر نیرو
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ بهمن در یک نگاه
نظر گیلانیان در مورد دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا
آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی
جای قهرمان در فیلم‌هایمان خالی است
مصاف داماش گیلان و نود ارومیه در رشت
خبر‌هایی از برگزاری جشن های سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران
آیین آغاز عملیات اجرایی سایت نهضت ملی مسکن خضرآباد یزد
افتتاح ۱۳۷ طرح عمرانی، تولیدی و اقتصادی امروز در بندرگز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
تجهیز ۵۰ نقطه تهران به شتاب نگار و لرزه نگار
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)