• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۵۱۳۷۱
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۰
فراخبر:

اعتیاد اینترنتی کودکان و وظایف خانواده

با توجه به اینکه فرزندان خانواده به ویژه در سنین کودکی و نوجوانی از لحاظ سنی در اوج فعالیت های جسمی و اجتماعی شدن قرار دارند؛ «اعتیاد به اینترنت» از جمله مواردی است که می تواند سلامت روانی اعضای خانواده را تهدید کند. در این تحقیق به پدیده نوظهور اعتیاد به اینترنت پرداخته ایم.

چکیده پژوهش :
- هرچه کودکان زمان بیش­تری را با اینترنت سر کنند، درمقابل از میزان زمانی که صرف محیط اجتماعی واقعی شان خواهند کرد، کاسته خواهد شد.  
- برخی تحقیقات نشان می دهد که کودکان هنگام کار با وسایل الکترونیکی هیچ چیز نمی آموزند. آنها کم کم توان ارتباط اجتماعی خود را از دست می دهند و حتی در آنها خطر ابتلا به اتیسم وجود دارد.

- دستگاه های دنیای مجازی برای کودکان به مراتب اعتیاد آورتر از بزرگسالان است. 

- بهتر است در میهمانی ها برای کودکان فکرهای خلاقانه بهتری داشته باشیم و با مشغول کردن کودک به بازی های سنتی، وی را با دنیای واقعی و زیبایی های آن آشنا سازیم.
  
پژوهش خبری صدا و سیما: استفاده اعضای خانواده از فضای مجازی و اینترنت گسترش یافته است و کودکان و نوجوانان به عنوان یکی از مهم ترین گروه کاربران اینترنت شناخته می­ شوند؛ با توجه به اینکه این گروه روزانه ساعت های متمادی را در پای دستگاه­ های هوشمند کامپیوتر و بازی سپری می­ کنند. بسیاری از اندیشمندان را متوجه موضوع «اعتیاد کودکان و نوجوانان به اینترنت» ساخته است. با توجه به اینکه فرزندان خانواده به ویژه در سنین کودکی و نوجوانی از لحاظ سنی در اوج فعالیت­ های جسمی و اجتماعی شدن قرار دارند؛ «اعتیاد به اینترنت» از جمله مواردی است که می ­تواند سلامت روانی اعضای خانواده را تهدید کند. در این تحقیق به پدیده نوظهور اعتیاد به اینترنت پرداخته ­ایم.

در این تحقیق در پی پاسخ به این سئوالات هستیم: 1- آیا اعتیاد به اینترنت وجود دارد؟ این نوع اعتیاد چگونه است؟ 2- پیامدهای اعتیاد به اینترنت کدامند؟ 3- آیا بین غمگینی، عزت نفس پایین و افسردگی با استفاده از اینترنت رابطه وجود دارد؟ 4- دلایل یا ریشه­ های بروز اعتیاد اینترنتی چیست؟ 5- چه تهدیدها و آسیب­ هایی در ارتباط با استفاده بیش از حد از دستگاه های هوشمند، تبلت و ... برای کودکان وجود دارد؟ برای کاهش این تهدیدات برای خانواده ها چه باید کرد؟

ضریب نفوذ اینترنت در کشور

از آنجا که اینترنت به عنوان شبکه ای گسترده و تکنولوژی چند رسانه ­ای توانسته است بخش عمده ای از نیازهای بشر را مرتفع کند، همین مساله موجب کشش افراد برای تامین نیازهای­شان به آن و اعتیاد به فضای مجازی شده است. اینترنت درسال 1373 به ایران وارد شد و تا بحال آمار تعداد کاربران رشد بالایی را نشان می دهد. بر اساس گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 1395 ،« ۳۷ میلیون کاربر اینترنت و ۲۸ میلیون کاربر اینترنت پرسرعت» در کشور وجود دارد.  کاربردهای فراوان اینترنت و جذابیت­ های آن سبب شده است که در سال­ های اخیر پدیده­ای با عنوان «اعتیاد به اینترنت» ظهور یابد.

 فیس‌بوک در تازه‌ترین آمار منتشره خبر از حضور 3.2 میلیارد کاربر اینترنت در جهان تا ابتدای سال 2016 میلادی داد. بر این اساس تعداد کاربران اینترنت در جهان تا پایان سال 2014 به رقم 2.9 میلیارد کاربر رسید که این رقم تا پایان 2015 به 3.2 میلیارد نفر رسیده است و اکنون بیش از 43 درصد از جمعیت جهان آنلاین بوده و به اینترنت دسترسی دارند. کاهش قیمت اینترنت و افزایش درآمد مردم جهان در سال 2014 باعث شده تا بیش از 500 میلیون نفر از مردم جهان به اینترنت 500 مگابایتی به‌طور متوسط در ماه دسترسی پیدا کنند. در همین حال تعداد کاربران خارج از محیط G 3 و 4G به 1.6 میلیارد نفر رسیده که در مقایسه با رقم 2 میلیارد در سال 2014، رقم جدید 1.6 نشان‌دهنده بهبود ارتباطاتی در حوزه پهنای باند موبایل محسوب می‌شود. 

زمان بروز اعتیاد اینترنتی در جهان

تاریخ ظهور اینترنت به اواخر دهه 1960 و اوایل 1970 و ظهور و بروز اعتیاد به اینترنت به سال­های 1995-1996 باز می­ گردد. اعتیاد یا وابستگی به اینترنت را «اعتیاد مدرن» نامیده ­اند. کشورهایی همچون آمریکا با تاسیس مراکز درمانی در سراسر کشور، این وابستگی را به عنوان یک اختلال روانی واقعی پذیرفته­ اند. وابستگی به اینترنت، گرچه مشکلات جسمی اعتیادهای شیمیایی را ندارد، اما مشکلات اجتماعی وابستگی به اینترنت مواردی همچون "از دست دادن کنترل بر روی رفتار، علائم ناخوشایند ناشی از ترک، عطش و ولع زیاد برای کار با اینترنت، گوشه­ گیری اجتماعی، افت تحصیلی و شغلی، استفاده از اینترنت برای فرار از مشکلات، رفع احساس درماندگی، گناه، اضطراب و افسردگی، دروغ گفتن مکرر به اعضای خانواده و دوستان برای پنهان کردن میزان استفاده از اینترنت" را شامل می­ شود. 

اعتیاد اینترنتی کودکان و وظایف خانواده

متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.

پژوهش خبری صدا و سیما//پژوهشگر: مهدی ناجی

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، شنبه ۱۲ اردیبهشت
آتش سنگین مقاومت اسلامی لبنان به مواضع صهیونیست ها
استفاده ایران از حق خود در تنگه هرمز
آغاز فصل نوین مدیریت خلیج فارس
هشدار شرکت‌های بزرگ نفتی آمریکا: به پرتگاه نزدیک می‌شویم
صدور دستور کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان
رهبر دموکرات های سنا: ترامپ مزخرف می گوید
روند اجرایی مگاپروژه سرمایه‌گذاری میدان امام (ره) تسریع یابد
قربانپور: سامانه بارشی جدید از دوشنبه وارد آذربایجان غربی می شود
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
شنیده شدن صدای چندین انفجار در اربیل عراق
سه فقره تصادف در آذربایجان غربی ۱۲ مصدوم برجای گذاشت
تداوم حماسه شب های اقتدار ملی در ارومیه در موج شصت و دو
حدود ۴۰ شهید و زخمی در حمله صهیونیست‌ها به لبنان
آسمانی شدن مادر شهیدان توکلی
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و فرانسه
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
تظاهرات بحرینی‌ها علیه آل خلیفه
ورود بیش از ۶۵۰۰ زائر ایرانی به شهر پیامبر
نقش کلیدی زنجان در پایداری اقتصاد کشور با تولید ۱۴ میلیون تن مواد معدنی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه کشورمان با وزرای خارجه منطقه
طرح ملی مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه می‌یابد
نقش راهبردی پارک‌های علم و فناوری در بازآفرینی اقتصاد پساجنگ
تجلیل کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی از ملی‌پوش واترپلو ایران
مخالفت دوباره سنای آمریکا با توقف جنگ علیه ایران
شصت و یکمین شب دلدادگی در ورامین؛ تجدید میثاق با آرمان‌های رهبر شهید
صدور دستور کاهش نظامیان آمریکایی در آلمان
«اشاره» از شبکه امید
بازسازی بازارهای میوه و تره‌بار آسیب دیده در جنگ تحمیلی سوم
پاسخ ایران به ادعای ۶ کشور عربی و درخواست غرامت از آنها
معیشت مردم نباید دست محتکران بیفتد
هشدار درباره وقوع فاجعه درمانی قریب الوقوع در غزه
خلیج فارس؛ ایستگاه پایانی استعمارگران
اثرهای جغرافیای اقتصادی تنگه هرمز آشکار شد
حضور در خیابان‌ها مصداق «حی علی خیر العمل» است
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح  (۱ نظر)
جان فدا به وسعت تاریخ  (۱ نظر)
ایران در آستانه پاسخ عملی به «راهزنی دریایی» آمریکا؟  (۱ نظر)
عامل حمله به ماموران نیروی انتظامی به دار مجازات آویخته شد  (۱ نظر)
ادامه افزایش قیمت جهانی نفت  (۱ نظر)
ارائه خدمات رایگان ۷۰ مرکز مشاوره و روانشناسی به همدانی‌ها  (۱ نظر)